Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

Te wszytskie zdjecia sa w moich inspiracjach na picassa :) http://picasaweb.google.pl/markoto123

Zdjecie ze scianka to w lazienkach w przedostatnim rzadku 2 z prawej a obudowa wanny jak na 3 z prawej

Ja z tego zdjecia to planuje zgapic to cos pod umywalke ale zrobic to z g-k obudowanego kaflami i te 3 szufladkii to ta jedna boczna scianke bedzie mialo jako scianek oddzielajaca umywalke od kibelka.

Podobna zabudowa jest w inspiracjach rzad 6 zdjecie 2 od lewej

Niestety fotosik nie dziala i nie moge wstawic :(

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzieki Marysiu :)

Tzn teraz jest tydzien majsterkowicza i codziennie jest co innego mysmy fuksem trafili na ta licytacje glazury a na nastepny dzien mial jakis wklad kominkowy byc licytowany, wiec to raczej byla jednorazowa akcja chyba.

No kafle nie szare do garazu ale za ta cene wcale nie zaluje :)

Kotlownia zmontowana, teraz czekamy az gazownicy nam podlacza kociol do gazu, potem odbior przez kierownika instalacji , potem odbior kominiarski komina i mozna sie starac o gaz :)

Czyli jak dobrze rozumiem, to akurat jak byłaś w Leroyu to licytowali te konkretne kafle, tak?!

Wiesz, że jak dla mnie kolorek jest super, więc nie masz czego żałować! 8) :wink:

Super się Wam udało, naprawdę!

A co do kotłowni to super, bo będziecie mogli grzać i szybciej zacznie wszystko schnąć - przede wszystkim wylewki.

No i mam nadzieję, że doliczysz się kafli i spotkamy się w sobotę - byłoby miło! :D :D :D

Spóźnialska jestem - widzę, że już sobie świetnie poradziłaś.... :oops:

A co do łazienki do bardzo mi się podoba! 8)

Mam jedynie dwie uwagi: chyba nie robiłabym tego murku między umywalką a bidetem - chociaż na zdjęciu wygląda to dość fajnie... :roll:

A druga sprawa to pociągnęłabym zabudowę wnękową nad wanną do końca - chodzi mi o to, że teraz kończy się ok. 20-30 cm przed końcem wanny i trochę śmiesznie to wygląda - ja bym wydłużyła tą wnękę do brzegu. To tak moim skromnym zdaniem...

Miedzy prysznicem a ta zabudowa ma wisiec grzejnik dlatego ona taka skrocona.

Niestety nie umialam znalezc grzejnika w tym programie.

W ogole sie zastanawiam czy robic ta wneke kolo wanny czy nie zrobic tylko prostej obudowy i juz olac te dekory bo one sie pojawiaja tylko w tej wnece wannowej.

Tez sie zastanawiam nad ta scianka, czy ona potrzebna, jesli nei to zabudowa g-k bylaby symetryczna, nie wiem jak jest z wykonawstwem czegos tatkeigo, zeby mi potem toto nie odpadlo razem z umywalka nablatowa :)

No to jak masz tam grzejnik to faktycznie nie przedłużysz tej wnęki...

Mi się osobiście ona bardzo podoba i nie rezygnowałabym z dekoru w paseczki, bo jest piękny! Mało tego na Twoim miejscu wyrzuciłabym te dwie szafeczki z lewej strony umywalki i dała tam pas tych dekorów od góry do samej ziemi - miałam tak zaprojektowaną w pierwszej wersji łazienkę przy sypialni i wyglądało to rewelacyjnie! Niestety wiąże się to z kosztami, ale efekt jest super i byłoby nawiązanie do wnęki nad wanną. 8) :wink:

A co do umywalki to mi chyba taka symetryczna bardziej by się podobała, a kibelek i tak jest częściowo osłonięty i w takiej wersji też by to moim zdaniem dobrze wyglądało, a byłoby tak "lżej" na tej ścianie.