markoto 24.11.2008 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Dzien dobry !! Co to taka cisza, nikt nie podziwia moich parapetow ?? Pewnie przez ten snieg nie mozna tu dotrzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 24.11.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Dzień dobry Przekopałąm się przez zaspy i dotarłam zobaczyć parapety. I bardzo mi się podobają I bardzo ciekawa jestem drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.11.2008 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 No wreszcie komus sie udalo Ja tez jestem baaardzo ciekawa tych drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.11.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 klon jest śliczny. ma bardzo delikatny rysunek drewna. ja też się nad nim zastanawiam na drzwi, więc ciekawi mnie mocno co wykombinujesz i jak to będzie wyglądać a ja cały czas nie wiem z czego parapety... no ale te węże... wiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.11.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 markotko pewnie już pytałam z tysiąc razy ale spytam raz jeszcze. kto ci robi KG i czy jestes zadowolona z ekipy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.11.2008 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Robia mi gorale, czy jestem zadowolona to sie okaze jak zaczna szlifowac laczenia itd, na razie idzie im szybciutko, w miedzyczasie zrobili mi kafle w kotlowni i calkiem fajnie obrobili to dziure na filtr mechaniczny. G-k sa polozone tylko w garderobie ale nie wykonczone wiec nie wiem jakie beda efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.11.2008 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 A nie myslalas o zaklepaniu specow od Neferki? U mnie to niestety sie juz nie dalo bo mieli wolne dopiero na styczen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.11.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 nie wiedziałam że robią też u nas - dzięki za pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.11.2008 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Neferka mowila ze jezdza wiec moze warto sie zapytac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 24.11.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 hejka mam nadzieję że nie wyskoczę jak Filip z konopi jak zapytam czy masz reku u siebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.11.2008 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Mam miec na razie rozlozone rureczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 24.11.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 czy wkład kominkowy wybierasz jakiś specjalny ze względu na reku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.11.2008 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Nie, nie planuje podpinac kominka do wentylacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 24.11.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 raczej chciałam zapytać czy kupujesz kominek z zamkniętą komorą spalania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 24.11.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Kurczę rzeczywiście śliczne te parapety, wydawało mi się że buk jest taki jasny okropnie, ale nie i to jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.11.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 ja wybrałam taki aniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.11.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Kurczę rzeczywiście śliczne te parapety, wydawało mi się że buk jest taki jasny okropnie, ale nie i to jest super buk można dowolnie wybarwiać vide beds.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 24.11.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 ja wybrałam taki aniu czy taki wybór jest konieczny przy reku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.11.2008 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Pytasz o kominek z otwartym paleniskiem czy nie? bo ta zamknieta komora spalania to z kotlem mi sie kojarzy Na pewno bede miec zamkniety kominek, mam za male dzieci na otwarte palenisko. Nie wiem jak sie to ma do wentylacji mechanicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 24.11.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Pytasz o kominek z otwartym paleniskiem czy nie? bo ta zamknieta komora spalania to z kotlem mi sie kojarzy Na pewno bede miec zamkniety kominek, mam za male dzieci na otwarte palenisko. Nie wiem jak sie to ma do wentylacji mechanicznej. Nie chcę otwartego paleniska ale kozę Ale naczytałam się że przy reku należy mieć kominek z zamknietą komorą spalania czyli taki ktory nie pobiera powietrza z pokoju tylko wylącznie z zewnątrz. Żadna koza nie spełnia tego wymogu. A więc : Źle dobrany kominek może spowodować dodatkowe wychładzanie budynku? Każdy kominek wymaga doprowadzenia powietrza do komory spalania. Dawniej powietrze zasysane było z pomieszczenia, w którym umieszczony był kominek a naturalne nieszczelności ścian, okien i drzwi zapewniały jego swobodny dopływ. Dziś domy są szczelne, przez co okazuje się niejednokrotnie, że rozpalony w salonie kominek powoduje intensywne zasysanie powietrza przez najbliższy sobie otwór, którym często bywa. rura odprowadzająca opary z okapu kuchennego na zewnątrz. Rozpalony kominek potrafi wytworzyć potężne podciśnienie, które spowoduje intensywne zasysanie powietrza zewnętrznego przez najbliżej położoną nieszczelność budynku. Aby uniknąć tego typu sytuacji, prowadzących niejednokrotnie do. zamarzania wody w garnkach stojących na kuchni pod okapem, kominek w nowoczesnym domu musi bezwzględnie zostać wyposażony w niezależną rurę doprowadzającą powietrze do jego komory spalania, aby uniezależnić go od powietrza znajdującego się w salonie. Średnica rury nie powinna być mniejsza niż średnica przewodu kominowego odprowadzającego spaliny z kominka. Wskazane jest stosowanie rury o rozmiar większej w celu zminimalizowania ryzyka powstawania szumów oraz charakterystycznego "wycia" podczas intensywnego palenia w kominku. więcej tutaj http://www.rekuperatory.pl/rekuperatory/art21.shtml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts