efilo 25.11.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 ja chromolę pw bo chce mieć coś co działa jak nie ma prądu no i żeby w razie braku prądu mi domu nie rozsadziło HAWK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 25.11.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 zwykly UPS Efilko wystarczy, a radosc z darmwego domowego ciepelka bezcenna orzetestowalismy w poprzednim domu, teraz i w naszym tez bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 25.11.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 no i żeby w razie braku prądu mi domu nie rozsadziło Nie rozsadzi Elfiko -od tego jest naczynie wzbiorcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 25.11.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 też prawda niemniej jednak my na pewno palić 'zawodowo' w kominku nie będziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 25.11.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 ale my tez nie bedziemy palic zawodowo jak wrocimy z pracy to rozpalimy, w koncu po co mamy gaz niemniej jednak mozna zaoszczedzic tak jak z solarow bym nie zrezygnowala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 25.11.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 ooo to wlasnie druga rzecz której nie chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 26.11.2008 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Popieram Sens plaszcza wodnego ma przy paleniu kilka godzin dziennie. A nie chce miec obowiazku palenia bo skoro jest plaszcz to wypadaloby. U nas kominek bedzie od swieta i na weekendy bo i tak nie bedzie kiedy odpalic. Dlatego tak szkoda wydac mi wielka kase na cos co bede uzywac od swieta. Solary tez sie zwroca wtedy kiedy trzeba bedzie je wymienic, w tej chwili nie mamy wolnej kasy do zainwestowania. Juz zrobilismy wentylacje mechaniczna i reku i mam nadzieje ze to pomoze troszke zaoszczedzic. Jak bym miala wiecej kasy to bym chyba w pompe ciepla zainwestowala gospie wizualizacje sa w pro100 robione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 26.11.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 zgadzam się z przedmówczynią w 100% do tego mój instalator mówi że zamiast solarów lepiej pompe powietrze-woda. częściej działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 26.11.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Widze, ze tu nerwy jakowes. Spokojnie, to tylko jakas tam baba glupia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 26.11.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 No to współczuję osiwieć idzie z tymi gazowniami i elektrowniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 26.11.2008 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Ale teraz nie wiadomo kiedy bedziemy grzac a mialam wygrzewac wylewke przed kaflami a ekipa od g-k to szaleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 26.11.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Witaj Markotko! Współczuję przebojów z gazownią...! Ale dzięki Tobie (niestety..) jutro będziemy do nich dzwonić i się upewniać czy na pewno wszystko mamy to tego zakichanego odbioru, bo jak coś to mamy jeszcze chwilkę na uzupełnienie papierów... Mam nadzieję, że uda Wam się szybciutko wszystko załatwić! Trzymam mocno kciukasy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 26.11.2008 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 No dowiedzcie sie o ta umowe bo to chyba przed odbiorem mozna zrobic, chyba po pewna nie jestem. Ta umowa do samego odbioru nie potrzebna. Odbior kominiarski musi tez byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 26.11.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Dzięki Markotko - jutro rozeznamy temat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 26.11.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Dzień dobry Pompa ciepła -to tylko w opisach tak lux "wygląda", był u nas ostatnio znajomy, który rozważał jej instalację (nie znam szczegółów instalacyjnych), w każdym bądź razie koszt instalacji w jego wypadku-przez profesjonalną firmę -to około 60tys zł -ale gościu ma kasę i mu to akurat nie przeszkadza. Problem w tym, że to akurat nie jest takie ciepło zupełnie "za darmo" -cały koszt rozbija się o kosmiczne rachunki za energię elektryczną do obsługi tego wszystkiego -wyliczyli mu srednio 600-700zł miesięcznie za rachunki elektryczne do tej instalacji (oprócz oczywiście zwykłych rachunków "domowych" za prąd). Gościu wszystko przeanalizował i skalkulował -w końcu zrobi instalację z kotłem gazowym kondensacyjnym -podłogówką w całym domu i solarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 26.11.2008 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 No prawie jak u mnie ale bez solarow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 26.11.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 No prawie jak u mnie ale bez solarow No i "prawie" jak u mnie Czyli podłogówka po całości+kondensat+kominek z PW -no i na razie -wyprowadzona instalacja pod solary, ktore bedą za rok prawdopodobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 26.11.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 ja byłam dzisiaj podpisać umowę przyłączeniową. właściwie to przepisuje się do szymelka dane z wniosku - trwa to jakies 5-6 minut. babsku się nie chce ewidentnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 26.11.2008 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 No denerwuj mnie jeszcze bardziej Ale wypisany mialas juz wniosek wczesniej?? bo to na ten wniosek maja 30 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 26.11.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 wniosek pan sam mi wypisał ja tylko podpisałam na następny dzień była umowa tylko ja nie miałam jak podjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts