Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień dobry Markotko!

Widzę, że dalej macie nadal przeboje z tym gazem... :roll: :(

My (po części dzięki Tobie) załatwiliśmy w zeszłym tygodniu wszystkie formalności - faktycznie okazało się, że trzeba jeszcze jedną umowę podpisać.

Gaz mamy mieć w przyszłym tygodniu, ale się nie nastawiam widząc jakie u Ciebie szopki... :roll:

No i trochę Cię podgonię przez styczeń, bo moi Panowie zaczynają od poniedziałku, więc przy szczęściu ocieplą nam domek do Świąt, no a potem to już płyteczki, panele itd., czyli jednym słowem WYKOŃCZENIÓWKA - aż sama nie wierzę, że to piszę...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ciesze sie bardzo Marys :)

Niestety u nas zaczynaja sie schody w postaci braku pieniazkow. Zasoby nam sie kurcza w zastraszajacym tempie i przy nadchodzacym problemie ze sprzedaza mieszkania nie wiem czy uda nam sie wykonczyc dom tak zbey sie wprowadzic.

Ciesze sie bardzo Marys :)

Niestety u nas zaczynaja sie schody w postaci braku pieniazkow. Zasoby nam sie kurcza w zastraszajacym tempie i przy nadchodzacym problemie ze sprzedaza mieszkania nie wiem czy uda nam sie wykonczyc dom tak zbey sie wprowadzic.

Buuu, to niedobrze... :( :( :(

Markotko to Wy na własnej kasce do tej pory lecicie...?! :o :o :o

No ja o naszych zasobach nie wspomnę... :roll:

Co robimy podsumowanie, to nam większa kwota do wykończenia potrzebna...

Już sił nie mam i w głowę zachodzę czemu to wszystko tyle kosztuje...:-?

A jaki macie problem ze sprzedażą mieszkanka...?

Gdzie tam na wlasnych zasobach, na kredycie niestety tez, ale kredyt sie konczy a konca roboty nie widac.

Problem ze sprzedaza jest taki, ze ze wzgledu na zwiekszone ograniczenia kredytowe jest mniej chetnych na kupno i trzeba dobrze obnizyc cene zeby moc sprzedac mieszkanie. Ja mowie trzeba miec szczescie zeby zaczac budowe jak materialy leca mocno w gore a sprzedawac mieszkanie jak ceny leca w dol :(

Jak mi maz powiedzial ile juz wydalismy to sie dziwie skad wzielismy tyle kasy do tej pory :)

Bedzie dobrze Markotko. Dawsze jakos tak jest, ze sie mierzy sily na zamiary a jednak jakos to wychodzi w koncu.

Malgos ja jestem dobrej mysli tylko czasami mnie dopadaja takie doly.

Pieniadze sie koncza a mamy do zaplacenia drzwi zewnetrzne, wewnetrzne, kominek, rekuperator, panele itd, nie wspomne o kuchni bo bez pieniedzy z mieszkania do kuchni wejdziemy tylko z lodowka ze starego mieszkania.

Nie wiem jak bedzie z meblami, lozko z sypialni moze sie uda rozlozyc i poskladac spowrotem ( bo to ikea i juz pare razy go rozkrecalismy), jedno dziecie lozko ma, drugie ma jeszcze lozeczko ze szczebelkami, do wziecia jest stol z krzeslami i komoda i to by bylo na tyle. W salonie siedziec bedziemy chyba na poduszkach. Mamy tez do wziecia pare lamp, piekne jak marzenie ale przynajmniej nie beda wisiec gole zarowki :)

Markotko jakoś na pewno dacie radę! :wink:

My w najgorszym wypadku też weźmiemy stare graty z mieszkania i z czasem będziemy wymieniać! No, ale w same łazienki i kuchnię też musimy zainwestować kupę kasy...

A z mieszkaniem zastanawialiśmy się i jak dostaniemy fajną cenę to sprzedamy, a jak nie to będziemy wynajmować... :roll:

Zobaczymy jak to będzie...