Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

Markotko, ja tez mam problemy. Mam robic podloge - starczy mi na nia... debetu. Nie wiem, jak dlugo potrwa odkuwanie sie z niego. Sprzet kupie na karte kredytowa, a za kuchnie to nie wiem zupelnie jak zaplace. Sporo kasy stracilam na funduszach - myslalam, ze za to kupie kuchnie, ale teraz musze czekac az odbija i bede tak pewnie czekac z 10 lat... :(

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Malgos to tez masz niewesolo.

Nas przed funduszami uratowalo to, ze nie mielismy co w nie ulokowac. Moi rodzice sporo stracili, to co mogliby nam pozyczyc na wykonczenie.

A jeszcze nas czeka zakup auta, bo na tej wsi bez dwoch aut to bedzie niezla kicha.

Ja tam wlozylam to, co mi z kredytu zostalo plus pare tysiecy ekstra, ktore potem zarobilam w pocie czola. 60% z tego poszlo sie... :evil: :cry: No trudno. Pocieszam sie, ze za jakies 5 lat jak zacznie sie hossa to bede miec kase jak znalazl. O ile w ogole wszystkiego nie strace do tego czasu. :-?

O! widzę że tu też kryzys dotarł :roll: .. nam kaski wystarczy jeszcze na "wykańczacza", kominek i stolarza (schody+podłogi). meble kuchenne musimy kupić za gotówkę (na raty nam facio nie da). Sprzęt na raty i meble "salonowo-jadalniane" też na raty -czyli "uszczęśliwieni" będziemy na ładnych kilka lat :-? ....

oj....

to i ja się pożale.... :cry:

u mnie gratów z mieszkanka za wiele zabrać nie mogę, bo mamy zamiar go wynająć więc większość rzeczy musi zostać....

jeśli chodzi o marzenia to są piękne.... w realu pewnie się skończy tym, że parkiet u Ducha to bedzie jedyny rarytas póki co.... no może jeszcze kominek.... reszta to bedzie raczej po minimum... tak by się zmieścić w tej kasie co dostaliśmy z banku na wszelkie wykończenia...

:cry:

ja tez sie melduje ze z kasa cienizna i jak nie dobierzemy kredytu to chyba przez 10 lat bedziemy sie wykanczac :x

na pocieszenie powiem ze nie mamy ani lodowki ani pralki ani innego sprzetu do kuchni, który moglabym wziac ze soba, dobrze ze ten komis znalazlam :wink:

Fajnie Anju, że chociaż komis masz fajny w mieście! 8) :wink:

Ja też muszę cały sprzęt do kuchni wybrać i na samą myśl mi się mózg lasuje... :roll: :roll: :roll:

Tylko ze najgorsze sa prowizorki, poniewaz sa wieczne. :roll:

Wiem Malgos2 , wiem... Tyle że wolę mieć prowizorkę i mieszkać w swoim domku i korzystać z ogródka, niż kisić się nadal w bloku...! :roll: :wink:

No tak, wiadomo... Ja na szczescie mam kilka roznych miejsc, gdzie potem jakies dziwne meble mozna wstawic i bez zalu wywalic. 8)

Tylko ze najgorsze sa prowizorki, poniewaz sa wieczne. :roll:

Tyle że wolę mieć prowizorkę i mieszkać w swoim domku i korzystać z ogródka, niż kisić się nadal w bloku...! :roll: :wink:

dobry wieczór , podpisuję się obiema rękami , że ja też tak wolę ,ale prawdę powiedziawszy nie we wszystkim można tak zrobić bo jak to się mówi co jest tanie to jest dwa razy droższe