efilo 09.12.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 To chyba na 180tys grubszych rzeczy musialyby byc faktury myślisz że sie nie uzbiera? same żyrandole wystarczą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 09.12.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 jeszcze jedno napisałaś o podatnikach nie korzystających z ulgi remontowo-budowlanej jak się kiedyśtam korzystało ale te aktualne wydatki nie były odliczane to sie nie liczy prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.12.2008 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Tego nie wiem , ale to chyba chodzi o to ze jakkiedys byla ulga budowalana i jesli wydatki przewyzszala jakis limit to mozna bylo to potem odliczac w nastepnych latach mimo ze ulgi juz nie bylo i jesli w tym czasie kiedy zbieralas faktury na budowe jeszcze mialas odliczenia z tytulu ulgi budowlanej to wtedy masz mniejszy wspolczynnik maksymalnej kwoty. Tak sobei wydumalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.12.2008 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Sciagnijcie sobie ten program i tam on to sam liczy. Najpierw sobie wpiszcie te grubsze, a potem te drobniejsze. I cos mi sie wydaje, ze zyrandole w to nie wchodza... Acha, i trzeba wpisywac w rubryki po kilka pozycji z faktury, bo sie Wam wszystko po kolei nie zmiesci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.12.2008 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Brzmi to strasznie, czuje ze czeka mnie niezla robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.12.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Pare tygodni i dacie rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 09.12.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Sciagnijcie sobie ten program i tam on to sam liczy. Najpierw sobie wpiszcie te grubsze, a potem te drobniejsze. I cos mi sie wydaje, ze zyrandole w to nie wchodza... Acha, i trzeba wpisywac w rubryki po kilka pozycji z faktury, bo sie Wam wszystko po kolei nie zmiesci. źle Ci się wydaje. chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.12.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Sciagnijcie sobie ten program i tam on to sam liczy. Najpierw sobie wpiszcie te grubsze, a potem te drobniejsze. I cos mi sie wydaje, ze zyrandole w to nie wchodza... Acha, i trzeba wpisywac w rubryki po kilka pozycji z faktury, bo sie Wam wszystko po kolei nie zmiesci. źle Ci się wydaje. chyba A jaki masz numer PKWiU, to Ci powiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.12.2008 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Pare tygodni i dacie rade. a w pare dni dam rade? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.12.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Pare tygodni i dacie rade. a w pare dni dam rade? Zalezy ile godzin na to poswiecisz. Ja swoje zrobilam w jakies 3 godziny, ale mialam tego mizerna ilosc. Najlepiej jest przyjac jakis system, rzeczy sie powtarzaja, wiec po jakims czasie zaczniesz pamietac, ze 24.30 sie nie odlicza a tam jakies 21.21 cos tam cos tam tak. Np. nie odlicza sie farb i gruntow, to bedziesz je omijac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 09.12.2008 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 a musza być na fakturze numery? co jak ich nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.12.2008 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 To se musisz jakos znalezc... To znaczy nie musisz miec tego w zeznaniu, ale po to, zeby wiedziec, czy mozna odpisac. Chyba, ze na 100% wiesz, ze mozna lub nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 09.12.2008 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 a oki chodziło mi tylko czy musi obowiązkowo być na fakturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 09.12.2008 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 no kurcze jak faktura bez numeru musi byc to jeden z wymogów wazności tego dokumentu.. Doberek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 09.12.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 no kurcze jak faktura bez numeru musi byc to jeden z wymogów wazności tego dokumentu.. Doberek spokojnie ghost nie mówimy o numerze faktury tylko o przyporządkowaniu do pkwiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 09.12.2008 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 uuufff bo siem spociłem hehehehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.12.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 No i na przyklad jak masz zestaw podtynkowy z kiblem, stelazem i przyciskiem to nie ma jednego numeru, ale odliczyc mozna tylko trzeba oswiadczenie napisac, co wchodzilo w sklad tego zestawu. Tak czytalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 09.12.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 W zeszłym roku, gdzie mieliśmy najwięcej faktur i materiałów do rozliczenia zajęło mi to parę sobotnich godzin - a nie jestem geniuszem i nigdy wcześniej tego nie robiłam, tak, że i Wy bez problemu sobie poradzicie. Korzystałam z druku elektronicznego o nazwie bodajże VZM-1. Z tymi kodami PKWiU to jest tak z tego co wiem, że każdy towar podlagający odliczeniu musi go mieć na fakturze - bez kodu znalezienie pozycji w wykazie graniczy niemal z cudem (opisy niektórych pozycji są za bardzo uszczegółowione i czasami nie wiadomo o co chodzi) No i najważniejsze: - program sam sprawdza błędy; - zwrotu wyszło nam na prawie 10 000 zł więc Wam powinno wyjść podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 09.12.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 ściślej mówiąc - parę godzin jednej soboty a nie kilku ani nie kilku całych tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 09.12.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 a oki chodziło mi tylko czy musi obowiązkowo być na fakturze jeśli chodzi wam o numer PKWiU -to nie musi być! Na moich fakturach to może był na 10% -i wszystkie przeszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts