Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tego nie wiem , ale to chyba chodzi o to ze jakkiedys byla ulga budowalana i jesli wydatki przewyzszala jakis limit to mozna bylo to potem odliczac w nastepnych latach mimo ze ulgi juz nie bylo i jesli w tym czasie kiedy zbieralas faktury na budowe jeszcze mialas odliczenia z tytulu ulgi budowlanej to wtedy masz mniejszy wspolczynnik maksymalnej kwoty. Tak sobei wydumalam :)

Sciagnijcie sobie ten program i tam on to sam liczy. Najpierw sobie wpiszcie te grubsze, a potem te drobniejsze. I cos mi sie wydaje, ze zyrandole w to nie wchodza... Acha, i trzeba wpisywac w rubryki po kilka pozycji z faktury, bo sie Wam wszystko po kolei nie zmiesci.

źle Ci się wydaje.

chyba :lol:

Sciagnijcie sobie ten program i tam on to sam liczy. Najpierw sobie wpiszcie te grubsze, a potem te drobniejsze. I cos mi sie wydaje, ze zyrandole w to nie wchodza... Acha, i trzeba wpisywac w rubryki po kilka pozycji z faktury, bo sie Wam wszystko po kolei nie zmiesci.

źle Ci się wydaje.

chyba :lol:

A jaki masz numer PKWiU, to Ci powiem?

Pare tygodni i dacie rade. :wink:

a w pare dni dam rade? :)

Zalezy ile godzin na to poswiecisz. Ja swoje zrobilam w jakies 3 godziny, ale mialam tego mizerna ilosc. Najlepiej jest przyjac jakis system, rzeczy sie powtarzaja, wiec po jakims czasie zaczniesz pamietac, ze 24.30 sie nie odlicza a tam jakies 21.21 cos tam cos tam tak. Np. nie odlicza sie farb i gruntow, to bedziesz je omijac...

W zeszłym roku, gdzie mieliśmy najwięcej faktur i materiałów do rozliczenia zajęło mi to parę sobotnich godzin - a nie jestem geniuszem i nigdy wcześniej tego nie robiłam, tak, że i Wy bez problemu sobie poradzicie.

Korzystałam z druku elektronicznego o nazwie bodajże VZM-1.

Z tymi kodami PKWiU to jest tak z tego co wiem, że każdy towar podlagający odliczeniu musi go mieć na fakturze - bez kodu znalezienie pozycji w wykazie graniczy niemal z cudem (opisy niektórych pozycji są za bardzo uszczegółowione i czasami nie wiadomo o co chodzi)

No i najważniejsze:

- program sam sprawdza błędy;

- zwrotu wyszło nam na prawie 10 000 zł więc Wam powinno wyjść podobnie

:D