markoto 18.01.2009 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Sprawdzalismy to, w jednych drzwiach bylo zle, zmienialismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 18.01.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 my już na projekcie elektryki to uwzględnialiśmy gorzej że czasami nagle i niespodziewanie z lewych drzwi robimy prawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 19.01.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Dotarłam także do Ciebie Mam mało czasu na INT a tu proszę jakie ciekawe domy można znaleźć. Bardzo mi się podoba Twoja płyta gazowa - czy wkład komikowy to Dovre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.01.2009 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Witam! Tak to dovre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 19.01.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Dziękuję Bardzo mi się podoba - sami zastanawiamy sie czy Dovre czy Jotul Słyszałam opinie, że Dovre (model 2180) ma zbyt małą średnicę rury doprowadzającej powietrze do paleniska i przez to słabo się w nim pali? Paliłaś jużw nim może albo coś słyszałaś na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.01.2009 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Ten to akurat 2176, o tym 2180 cos mi mowil kominkarz, ze wlasnie sie nie chcialo palic, ale jakos nie wierze, moze ktos mial za mala srednice rury doprowadzajacej powietrze z zewnatrz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 19.01.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Ten to akurat 2176, o tym 2180 cos mi mowil kominkarz, ze wlasnie sie nie chcialo palic, ale jakos nie wierze, moze ktos mial za mala srednice rury doprowadzajacej powietrze z zewnatrz?? Cos czytałam o tym - własnie rura doprowadzająca powietrze do wkładu powinna miec chyba większą średnice niz sam otwór i nie chodziło tu chyba bynajmniej tylko o to zeby jedna weszła w drugą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.01.2009 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Nie straszcie mnie kobitki bo ja juz mam kupiony ten kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 19.01.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 ja tam Cie nie strasze, jak cos bedzie słabo albo nie halo to najwyzej walniesz drugą przepustnice i juz. Wiecie tylko co mi powiedzial dzisiaj pan od okien o tych przepusticach na scianie? Ze po kazdym wylaczeniu kominka trzeba je bezwzgledznie zamykac bo zlodzieje zapuszczają w kratki went. gaz . dla mnie szok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 19.01.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 myszka też o tym slyszałam. markotka ma o tyle fajnie że ma reku więc zamiast se 'walnąć' przepustnicę na ścianie to może zwiększyć bieg wentylatora nadmuchowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.01.2009 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 efilko powiedz cos wiecej o tym wentylatorze nadmuchowym bo nie wiem o co biega, chodzi o powietrze do kominka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 19.01.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Gniazdka juz przestawialismy co poniektore. Rzadko bywam na budowie wiec jak juz jestem to na ogol za pozno, zeby cos zmieniac Nie strasz, ja jestem dobrej mysli jeśli mogę się jeszcze wtrącić w kwestii gniazdek i włączników: koniecznie przejdź jeszcze raz i zweryfikuj jak będa otwierać się drzwi Przyjmuje się tak, że do pokoi drzwi otwierają się do środka pomieszczenia, a do łazienki na korytarz. I ja przegapiłam jeden jedyny włącnzik do łazienki na górze Nawet nie wiesz jakie to wkurzające Znaczy, sytuacja wygląda tak, że drzwi są lewe, czyli zawiasy mają po lewej stronie, co za tym idzie otwieram je do siebie lewą ręką. A włącznik mam gdzie????????? Po lewej stonie drziw, czyli tam gdzie zawiasy:evil: Jak mam puste ręce, to pół biedy, gorzej jak idę z czymś do schowania w łazience. Ja Cie krece, Kasia, nie pomyslalam o tym... Musze sprawdzic, gdzie mam te cholerne wylaczniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 19.01.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Ja mam tak do kotłowni Za drzwiami jest. Ale teraz będzie przenoszony bo nas strasznie wnerwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 19.01.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 efilko powiedz cos wiecej o tym wentylatorze nadmuchowym bo nie wiem o co biega, chodzi o powietrze do kominka?? chodzi o to że jakby brakowało powietrza (bo rozumiem że po to miałaby być ta dodatkowa przepustnica) to wystarczy że podkręcisz na kolejny bieg wentylator pchający powietrze do środka nie zwiększając jednocześnie pracy drugiego wentylatora i będziesz miała nadciśnienie i wystarczająco dużo tlenu dla kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.01.2009 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Ale jesli kominek ma szczelne podlaczenie powietrza z zewnatrz to nie pociagnie powietrza z wewnatrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 20.01.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 nie powinien markotko po to sie robi właśnie bezpośrednie podłączenie do kominka ja pisałąm tylko a propos pomysłu dodaqtkowej przepustnicy w ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 20.01.2009 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Wg mnie ta przepustnica to jest na tej rurze doprowadzajacej powietrze do kominka, zamyka sie gdy nie jest potrzebne powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 20.01.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 no to po jakiego grzmota? żeby nie zatruto kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 20.01.2009 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Przepustnica zeby nie zasysalo powietrza z wewnatrz moze Tzn w okapach tez jest zeby byl ruch powietrza w jedna strone. Jak masz szczelny kominek to zatruja kominek ale jak masz nieszczelny to kto wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 20.01.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 u mnie będzie nadciśnienie więc nie ma szans. z wewnątrz? ale nie ma wewnątrz przecież. co najwyżej może zassać z komina. no i co z tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts