Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ten to akurat 2176, o tym 2180 cos mi mowil kominkarz, ze wlasnie sie nie chcialo palic, ale jakos nie wierze, moze ktos mial za mala srednice rury doprowadzajacej powietrze z zewnatrz??

Cos czytałam o tym - własnie rura doprowadzająca powietrze do wkładu powinna miec chyba większą średnice niz sam otwór i nie chodziło tu chyba bynajmniej tylko o to zeby jedna weszła w drugą.

ja tam Cie nie strasze, jak cos bedzie słabo albo nie halo to najwyzej walniesz drugą przepustnice i juz.

Wiecie tylko co mi powiedzial dzisiaj pan od okien o tych przepusticach na scianie? Ze po kazdym wylaczeniu kominka trzeba je bezwzgledznie zamykac bo zlodzieje zapuszczają w kratki went. gaz :o . dla mnie szok

Gniazdka juz przestawialismy co poniektore. Rzadko bywam na budowie wiec jak juz jestem to na ogol za pozno, zeby cos zmieniac :) Nie strasz, ja jestem dobrej mysli :)
jeśli mogę się jeszcze wtrącić w kwestii gniazdek i włączników: koniecznie przejdź jeszcze raz i zweryfikuj jak będa otwierać się drzwi :roll: Przyjmuje się tak, że do pokoi drzwi otwierają się do środka pomieszczenia, a do łazienki na korytarz.

I ja przegapiłam jeden jedyny włącnzik do łazienki na górze :evil: :evil:

Nawet nie wiesz jakie to wkurzające :evil: Znaczy, sytuacja wygląda tak, że drzwi są lewe, czyli zawiasy mają po lewej stronie, co za tym idzie otwieram je do siebie lewą ręką. A włącznik mam gdzie????????? Po lewej stonie drziw, czyli tam gdzie zawiasy:evil:

Jak mam puste ręce, to pół biedy, gorzej jak idę z czymś do schowania w łazience.

Ja Cie krece, Kasia, nie pomyslalam o tym... :-? Musze sprawdzic, gdzie mam te cholerne wylaczniki.

efilko powiedz cos wiecej o tym wentylatorze nadmuchowym :) bo nie wiem o co biega, chodzi o powietrze do kominka??

chodzi o to że jakby brakowało powietrza (bo rozumiem że po to miałaby być ta dodatkowa przepustnica) to wystarczy że podkręcisz na kolejny bieg wentylator pchający powietrze do środka nie zwiększając jednocześnie pracy drugiego wentylatora i będziesz miała nadciśnienie i wystarczająco dużo tlenu dla kominka