Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wklad i kafle mialy byc na jednej powierzchni, to czarne cos pod wkladem to bylby granit i byla koncepcja wysuniecia go o jakies 10cm czyli w sumie bylby taki prostopadloscian granitowy na 10cm gruby schodzacy do samej podlogi.

Ale po co w zasadzie? Zeby na podlodze dac taki dywanik i zeby sie polaczylo? Ja bym nie dawala... :roll:

Chyba dobrze rozumiesz ale nie jest to element narozny jak masz np w lozkach i sie mozesz uderzyc, tu bedie to wystawalo na plaskiej scianie wiec i tak musisz isc w pewnej odleglosci od sciany i mozliwosc zahaczenia sie i walniecia jest raczej malo prawdopodobne.

To jakbys miala prostopadloscian o grubosci 10cm doklejony do frontu obudowy komnka

Mayland i jak porzadnie rozpalisz nie jest za goraco?? Ty masz troche wieksza otwarta powierzchnie niz to jest u mnie.

Markoto byłoby bardzo gorąco gdybym miała ściany ale mój dół to ok. 80m2 wolnej powierzchni. CIepło pomyka też klatką schodową na górę i to czuć.

co do problemu podłączenia hajduka z wylotem od tyłu do rury wychodzącej z podłogi mam pewne doświadczenia. Sytuacja dokładnie taka jak u nas. Rozwiązałem ja w ten sposób, że pod kominkiem gdzie zbiegały się obydwie rury (końcówka rury dostarczającej powietrze i wlotowej do kominka) została zabudowana skrzyneczka z twardej wełny mineralnej. Wełna została sklejona i uszczelniona. Może nie jest to rozwiązanie idealne, ale w mojej ocenie wystarczające.