wu 08.04.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 dzień dobry Markociu no ja sie zapłaczę zaraz o co z kumulacja chodzi to kumam mnie bardziej chodziło jak to bedziecie robić sami kupować czy to taki wkład specjalny już jest czyli sama technika wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.04.2009 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Technika wykonania i odpowiednie materialu, jesli wklad ma kumulowac to musi byc z wkladkami szamotowymi, sami nie robimy, mamy speca od tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 08.04.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 dalej głupia jestem przeważnie jak oglądałam wkłady to w środku szamotowe cegiełki miały to są jeszcze jakieś inksze a wiesz już ile takie cudo kosztowac bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.04.2009 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Wusiu jest wklad i obudowa. Wklad moze byc zeliwny albo stalowy, ten stalowy ma wkladki szmotowe albo wermikulitowe. Wklad musisz obudowac i sa rozne opcje:1. masy szamotowe - tzn pieco kominek o wlasciwosciach kumulujacych2. plyty szamotowe cpa- kumulacyjne-te bede miec ja3. g-k i plyty izolacyjne4. beton komorkowy i plyty krzemianowePrzynajmniej takie opcje mielismy. Ceny zaleza do wykonawcy i ksztaltu obudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 08.04.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 aaaaaaaaaa widzisz teraz już kumam wkład jak wkład liczy się obudowa znaczy na wkład kominkowy dacie pod jakieś tam finalne wykończenie te płyty szamotowe dobrze rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.04.2009 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Zgadza sie wklad plus obudowa z plyt szamotowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 08.04.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 ufffff wreszcie zatrybiłam i na to karton gips czy od razu kafle?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.04.2009 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Karton gips juz nie, u mnie kafle beda tylko jako portal, reszta jakies wykonczenie ale nie pytaj jakie bo nie mam pojecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 08.04.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 jasne zapytam potem jak już zrobiony bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 08.04.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Karton gips juz nie, u mnie kafle beda tylko jako portal, reszta jakies wykonczenie ale nie pytaj jakie bo nie mam pojecia Dzien Doberek!! Portal.... Zabrzmialo jak Doctor Who albo inne Star Trek....ciekawe czy oni uzywali kafli do przenoszenia sie w czasie... Wyklad super!! Powaznie!! Czytalam z otwarta buzia...teraz wiem o co chodzi!! Codziaz ciagle nie wiem o co chodzi z ta woda w kominkach...ale jeszcze mam czas.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 08.04.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Wpadłam się przywitać Martkotko! Dzień doberek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.04.2009 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Witaj Marys !! Masz piekny kominek , drewno tez cudo Maja masz na mysli kominki z plaszczem wodnym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 08.04.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Maja masz na mysli kominki z plaszczem wodnym?? Aha!! Architekt twierdzi, ze to dla mnie najlepsze rozwiazanie...ale ja jeszcze tego nie wiem....ja jakos nie moge do tego podejsc, bo wydaje mi sie zlym rozwiazaniem dla mnie....ale to sobie zostawiam na lipiec....jak bede miec dach w maju.....i okna...i.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.04.2009 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Hmm ciekawe czemu architekt tak poleca Plaszcz wodny sprawdza sie jak sporo palisz w kominku, inaczej chyba szkoda kasy. Kominek taki sluzy do podgrzewania wody do ogrzewania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 08.04.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 no wlasnie!! Ja raczej bym wolala ogrzewanie normalnie na jakis piec: gazowy czy elektryczny, a kominek do wygrzewania sie, jak mi sie zachce... ...nie wyobrazam sobie ladowac o 22:00 w Gdansku i zaraz szukac drewna, by po dojezdzie na 24:00 na moje Kaszuby rozpalac w kominku, bo zimno zamiast walnac glowa o poduszke... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 08.04.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Witaj Marys !! Masz piekny kominek , drewno tez cudo Dzięki Markotko! Nam też się podoba, szkoda tylko, że tyle nerwów to wszystko kosztuje... Ale nikt nie mówił, że będzie lekko, prawda?! Piękne roślinki wklejasz do dzienniczka - planuję co nieco u siebie! Może wrzucisz skończoną łazienkę, bo bardzo jestem ciekawa efektu końcowego..?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.04.2009 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Ten domek ma byc jako letni?? Takie rozwiazanie jest dosc czesto spotykane, bo tania woda, ale ja bym sie bala ze w zimie sie poniszczy jesli nie ebdzie utrzymywana temperatura minimalna w domu. No i uzytkowa wode tez jakos trzeba stworzyc wiec jakies elektryczne podgrzewacze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 08.04.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 znaczy z tego co ja szperałam po kominkach z płaszczem wodnym to ma to sens w przypadku ogrzewania gazowego lub olejowego w ramach oszczędności natomiast jak się planuje piec na eko lub miał, który w dodatku ma podgrzewać ciepłą wodę użytkową to prędzej mnie kaktus na ręce urośnie jak ktoś z pieśnią na ustach poleci palić w kominku po to żeby w domu ciepło było zamiast lecieć do kotłowni i pstryknąć ciepło na grzejniki też myślałam o płaszczu wodnym ale z ww przyczyn olałam sprawę wolę dołożyć żeby piec był lepszy to co miałabym wydać na płaszcz wodny a kominek będzie w celach relaksacyjno - dogrzewczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.04.2009 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Marys mam ale strasznie usyfiona, bo przed fugami, wiec nie wrzucam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 08.04.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Tez mi sie tak wydaje, ze to nie bedzie mialo sensu.... domek ma byc wakacyjny, wiec moze zima tez przyjedziemy, ale to raczej nie bedzie na cala zime, wiec nie sadze, by mialo sens... O oszczedzaniu w naszym przypadku nie ma mowy...a tym bardziej poprzez palenie w kominku, bo nas tam nonstop nie bedzie....gazowe czy elektryczne ustwione na minimum...jezeli...to tez mi banku nie rozbije a nie sadze, bym zatrudniala kogos by tam latal codziennie i palil... Woda ciepla latem bedzie z kolektorow lub przeplywowego....wystarczy ....dlatego sie bronie przed tym kominkiem z woda...nawet nie chce mi sie sprawdzac...jeszcze...o co tam chodzi.... ...dla mnie stwierdzenie, ze MUSZE napalic w kominku zamiast CHCE napalic juz dziala jak plachta na byka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts