Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie no cos ty, to klej do siatki :)

ufff -no to ulżyło mi :) bo głupio mi było powiedzieć że mi się nie podoba -a miałam obawy że to już ta Twoja "szarość" ostateczna wymarzona :lol: (nasz domek z klejem i siatką miał identyczny kolorek)

mój ma prawie identyczny do tej pory... :wink:

A ja tat wownęłam z zachwytem, bo jak już jest klej, to zaraz będzie kolorek... 8) :D :D

No jeszcze troszke, czekam na prapaety dopiero wtedy zrobia obramowki okien , podbitka ktora trzeba pomalowac i dopiero tynk :)

Ale to najdrozsza inwestycja przy koncu budowy tak ze okaze sie ile nam zostanie na wykonczenie

hi, hi... ja o tym nie pomyślałam i zabrakło mi na kuchnię... :-?

Gość justyna_m
markotko nam została ostatnia transza do wzięcia. wyliczyłam, że starczy nam spokojnie na łazienki, podłogi, drzwi wew i może na kuchnię a resztę niestety z bierzącej kasy trzeba będzie kupować ... liczę, że za dwa lata będę miała to co planuję ... wcześniej się nie da ... a jak po drodze bąbel sie pojawi to nie wiem czy damy rady :roll: :wink:

No nam tez ostatnia transza zostala ale jest malusienka. Ja mam 2 malych dzieci i musze tak przygotowac dom i otoczenie zeby sie nie pozabijaly :) Wiec musze sobie priorytety poustawiac :) Pierwsza opcja byla ze nie robimy kuchni, ale teraz chyba zrobimy jak mi ktos ja wyceni w normalnej cenie :) A bedziemy ciac gdzies indziej, najgorsze ze musze obciac 40tys i nie bardzo wiem gdzie. Kurcze jakbym wiedziala ile to wszytsko ebdzie kosztowac to cielabym koszty wczesniej :roll:

Chyba bede musiala :)

A to jest cos specalnego co wyrownuje powierzchnie??

Bo my mamy w kilku pokojach wylewke sredniorowna, ci od paneli mowili o wylewce samopoziomujacej ale to dodatkowe koszty moze zeszlifowanie wyjdzie taniej?

W temacie szlifierek ekspertem nie jestem, ale wlasnie tak sie naprawia wylewki - sie szlifuje i ewentualnie zalewa zywica pekniecia. Bo jak masz slaba wylewke to nawet jak na nia cos wylejesz bez naprawienia warstwy pod spodem, to nic Ci nie pomoze. Jak mowi nasz ekspert: system jest tak mocny, jak jego najslabsze ogniwo. :lol: :lol: :lol:

jak masz porache z kasa ..to lepiej szlifnac..przelac np prosfasem i olac pod panele..dadza miejscami wiecej podkladu i po temacie nie wwalaj sie w wylewkę...caly system jest tak mocny jak jego najslabszy element..zadbalbym tylko o to jesli beda na tym panele by sie nie wycierala..nie sypala..pod panele nawet szczepiac nie trzeba bo po co..jesli to podloga plywajaca..ona nie pracuje z wylewka tylko ponad nia co ci kolesie pierdzielą :o

no chyba ze masz jakies 15mm nierownosci lub wieksze..

Wiesz co jest mozntaz niby formowy, producent daje gwarancje jak sa jakies nierownosci ale zgodne z norma. My mamy podlogowke, wiec dajemy cieniutki podklad stad nie da sie wyrownac ewentualnych nierownosci na podkladzie. Odchylki od normy nie sa jakies wielkie.