OK 06.05.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Witanko Ceny na obróbkę kamienia są bardzo różne i na to trzeba uważać. Jak znalazłam kamień tańszy o 200 na metrze2, to się okazało, że za obróbkę sobie liczą 3x więcej niż gdzie indziej i ogólnie wychodzi duuużo drożej Np. niektóre zakłady mają w cenie już obróbkę podstawową (szlifowanie brzegu z jednej strony), a tamci dopiero doliczają - niby duperela, ale okazuje się, że tu jest właśnie ta różnica w cenie na m2. Kurcze boje sie bo czasmai z rak cos wypada ze ten kamien peknie, ale moze nie ma sie co bac. To prawda, trzeba uważać, co się na ten blat upuszcza, bo można już potem nie podnieść Nie ma obaw, że blat pęknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 06.05.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Jeszcze dziura na plyte, nie? noooo .... i niektórzy robią w blacie takie schowki na gniazdka elektryczne.... Musialas mi przypomniec? a właśnie że musiałam - byś się męczyła jak ja Niedobra Nitu. Z czegos blat byc musi, zobaczymy jeszcze na czym stanie, ale cos "chlodnego" bym chciala. Jakos tak laminat... nie bardzo. A te ladne laminaty to pewnie w cenie konglomeratu albo taniego kamienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.05.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Irmy arabeska jest ładna a cena nie powala na kolana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 06.05.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Irmy arabeska jest ładna a cena nie powala na kolana. Tzn.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.05.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 w zależności od modelu blat pfleiderera kosztuje ok. 340-430 zł brutto. za sztukę o długości 4,1m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 06.05.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 w zależności od modelu blat pfleiderera kosztuje ok. 340-430 zł brutto. za sztukę o długości 4,1m Nie powiem, zainteresowalas mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.05.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 no to szoruj na ich stronkę http://www.pfleiderer.pl/page,272.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 06.05.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 no to szoruj na ich stronkę http://www.pfleiderer.pl/page,272.html Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.05.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 06.05.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 a ja mam zwykły z plyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 06.05.2009 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 arabesca jest super śliczna tylko, ze się niestety rysuje...dobrze, ze nie wiedziałam wcześniej, bo bym nie kupiłaa tak to po prostu uważamogólnie blaty pfleiderer są bardzo dobrej jakości, nie wiem dlaczego arabeska akurat tak ma...ja konglomeratu nie kupiłam, bo moja kuchnia by kosztowała tedy jakieś 6 tysiow więcej...a kamienne blaty niespecjalnie mi pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 06.05.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 a kamienne blaty niespecjalnie mi pasują u mnie kamienne to bylby koszt ok 1,8tys -czyli nie najgorzej -ale jak pojechałam do kamieniarza -to jakoś zaden wzór mi specjalnie do mojego zebrano nie pasował -a nie chciałam przesadzić z ciapkowato-paskowością dlatego jest szary blat z Kronopolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.05.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 no i bardzo sensownie. Poza tym blat z laminatu zawsze można wymienić na nowy inny bo nie żal tak kasy. a kamienny jest forever and ever Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.05.2009 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Ja na pewno ebde miec jakis mdf ide w tanioche jeszcze musze sobie doliczyc cos na sciane albo lacobel albo szklo i zabudowe pod schodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 06.05.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Z tego, co pamietam editta mowila, ze ona ma meble z lakierowanego osb, czy cos takiego... W kazdym razie nie mdf. Mowila, ze tak kombinowala, zeby jak najtaniej wyszlo, slyszalyscie o czyms takim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.05.2009 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Z tego co wyczytalam to ma jednak z mdfu, osb to oklejala fornirem na scianie w kuchni. http://forum.muratordom.pl/editta-kuba-zapraszamy-do-srodka,t67323-900.htm wpis z 5.02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 06.05.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Aaaaaaaa, to moze mi sie pokickalo w takim razie. Mam zamiar tak czy inaczej isc do tego jej studia i pogadac, zobaczymy, co wyniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 06.05.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Witam.... Przebrnęłam przez tematy kuchenne - strasznie się cieszę, bo u mnie kuchnia też teraz 'na tapecie'... Właśnie dzisiaj zamówiłam część sprzętów z Whirpoola. Myślę jeszcze nad okapem i zlewem, bo jak urobię Mężusia na granit to koniecznie chcę podwieszany... Efilko a wybrałaś już jakiś granit? A tak pozostając właśnie przy granitach, to u mnie nastąpiła dzisiaj zmiana dotycząca parapetów zewnętrznych - szukam właśnie czegoś granitowego w brązach, bo aluminiowe mi się odwidziały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.05.2009 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 A nie potrzebujesz tych parapetow na lada dzien czasami??? A klinkierowe ci nie pasuja?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 06.05.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 No właśnie na szczęście się nie pali - w każdym razie tak twierdzi Pan Roman... Na razie na jutro potrzebują grunt, a ja dopiero dzisiaj na cito załatwiałam próbki kolorów, które dopiero jutro mam do odbioru... Jedna z nich to Twój jaśniejszy szary - strasznie jestem ciekawa jak wyjdzie! A Ty już zamówiłaś? :lol: Co do płytek klinkierowych, to wszędzie są jakieś takie brzydkie i chropowate - nawet nie próbuje sobie wyobrażać jak to się myje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts