markoto 06.05.2009 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Ja zadnych probek nie zamawialam nawet o tym nie pomyslalam Pan juz chyba zamowil tynk (tez mial 20%znizki z cennika wiec nie chcialam fatygowac ) bo z tego co wiem jedna sciane juz mamy zagruntowana, maluja tez podbitke. No i niby potrzebowali parapetow zeby obrobic okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 06.05.2009 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Jeśli chodzi o próbki, to robią je na inwestycje jak co najmniej 4-ro piętrowy blok tynkujesz, czyli prawie jak mój domek... Ja podbitkę mam już całą pomalowaną w garażu, teraz jeszcze raz zostało na gotowo, ale to dopiero jak będzie zamontowana na domku. A co do parapetów to u mnie okna mam już obrobione - teraz parapet będzie sobie dopasowywać i podcinać boki, ale u nas to trochę skomplikowana sprawa, bo parapety są przy oknach do ziemi... Jeśli chodzi o farbę to żadna fatyga - jak będziesz jeszcze chciała domówić to pisz śmiało. Sprawdziłam Ci w końcu ten zielony... i najbardziej do tych obrazków pasuje 12220, ale ideał to to nie jest. Martusia a jak tam Twoje roślinki - wsadzone?! Widzę, że też się wzięłaś za ogródek! A z tym instalatorem to faktycznie nieciekawie... Jak można tak spaprać podłączenie..? Da się to jakoś wyprostować? Szkoda, że w majówkę nie miałam kompa, bo skorzystałabym z Twojego zaproszenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.05.2009 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Farbe na pewno jeszcze zamowie wiec juz sie boj No roslinki mam ale nie wsadzilam jeszcze Napisz mi prosze gdzie kupowalas swoje tuje?? i w jakiej cenie bo masz giganty Bedziemy kombinowac z tymi instalacjami, jedno mimo ze krzywe to jakos dalo sie zamontowac i nie odstaje, to we wnece pod prysznicem juz nie da sie zmienic plytka jest nierownolegle do fugi, reszta sie okaze bo jeszcze nie jest pomontowana. No widzisz trzeba kompa midc zawsze przy sobie 16 bede znow na budowie bo przyjezdza pan od kuchni na pomiary, zapraszam jakby co najpierw na 9 w hurtowni jestemy umowieni wiec nie wiem o ktorej wyladuje na budowie ale moge dac znac, w koncu masz z pol godzinki do mnie zwlaszcza, ze wiesz gdzie to i sie nie pogubisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 06.05.2009 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Już się boję! Jeśli chodzi o tuje to kupowałam na giełdzie kwiatowej w Tychach po 20 zł/sztukę. Pan ma szkółkę pod Bielskiem i stamtąd je przywozi. Moje były wszystkie w doniczkach i już mu się takie skończyły , a wykopywać będzie kolejne dopiero na jesień. Ale myślę, że powinien mieć inne rozmiary - zresztą będę jutro do niego dzwonić to zapytać, tylko napisz mi ile sztuk Cię interesuje i do jakiej kwoty, oki? Mam nadzieję, że uda Wam się to wszystko jakoś pomontować i będzie dobrze działało! A co do 16-go to chętnie zrobię sobie do Ciebie wycieczkę! Już zapisałam w kajeciku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 07.05.2009 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Marys narazie nie powiem ci ile potrzebuje bo to sie okaze na ile mnie bedzie stac , pewnie i tak na jesien bede dopiero sadzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguleczka 07.05.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 No właśnie na szczęście się nie pali - w każdym razie tak twierdzi Pan Roman... Na razie na jutro potrzebują grunt, a ja dopiero dzisiaj na cito załatwiałam próbki kolorów, które dopiero jutro mam do odbioru... Jedna z nich to Twój jaśniejszy szary - strasznie jestem ciekawa jak wyjdzie! A Ty już zamówiłaś? :lol: Co do płytek klinkierowych, to wszędzie są jakieś takie brzydkie i chropowate - nawet nie próbuje sobie wyobrażać jak to się myje... ble ble ble ja mam klinkierowe i sa super do mycia i w ogóle rewelacja idealnie udało się dobrać pod kolor okien . http://img22.imageshack.us/img22/7742/dsc04736kopia.jpg A tu moja podbitka słysze że malujecie mogę wam polecic lakierobejcę dulux półmat lub połysk rewelacyjnie to na koniec wygląda płaciłam za pojemnik 138 zł we wrześniu ,tym malowali mi juz na sam koniec wcześniej dwukrotnie impegnowliśmy drewnochronem . http://img22.imageshack.us/img22/4871/dsc04741kopia.jpg A tu się sama pochwale że idealnie udało mi się dobrać kolorystykę domku okna podbitka parapety i kamień plus kinkiety idealnie do siebie pasuja nie lubię jak wszystko jest w innym kolorze http://img6.imageshack.us/img6/8660/dsc05235h.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 07.05.2009 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Dzieki Aguleczko, no wlasnie nie wiem jaki klinkier znalalzla Marys Bejce juz kupilismy jakis bondex chyba, juz nie wnikalam co konkretnie, olalam szczerze mowiac bo v33 byl za drogi wg meza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguleczka 07.05.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Mój klinkier jest gładki nie porowaty i ma połysk więc z myciem dla tego nie ma tu problemów ja sama wybierałam kolory jeśli chodzi o podbitke natomiast preperaty wskazął mi pan który robił mi elewację . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 07.05.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Aguleczko ślicznie Ci to wszystko wyszło! A z czego masz te płytki klinkierowe - chodzi mi oczywiście o firmę?! Z tego co widzę to są glazurowane? Markotko byłam w CRH i w kilku innych hurtowniach i przeważnie jest Przysucha w ofercie. Brąz pasujący do mojej Vegi z podmurówki jest chropowaty, a z kolei glazurowane są w takie ciapki i nie pasuję mi do płytki - jak nie urok, to.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 07.05.2009 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Mozesz sprobowac dopasowac do koloru okien, wziac ten cienki klinkier jaki ma Aguleczka wtedy prawie nie widac tego parapetu tylko kreseczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguleczka 07.05.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 klinkier jest firmy CERRAD kolor miodowy on jest szkliwiony są chyba 3 rodzaje wielkości i szerokości tych parapetów ja mam jak dobrze pamiętam te średnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 07.05.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Teoretycznie moge tak zrobic, ale tak jak juz wczesniej pisalam, to moje okna sa do ziemi i parapet 'laczy sie' z podmurowka, dlatego nie chcialabym juz mieszac z kolorami. Plytka kilkierowa dobrana jest do dachowki i chce zeby tak juz zostalo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 07.05.2009 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 No fakt przy oknach schodzacych do ziemi to nie ma juz co mieszac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 07.05.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 klinkier jest firmy CERRAD kolor miodowy on jest szkliwiony są chyba 3 rodzaje wielkości i szerokości tych parapetów ja mam jak dobrze pamiętam te średnie . Dzieki Aguleczka! Zaraz poszperam sobie w necie i sprawdze rozmiary, bo potrzebuje 30-tke... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 07.05.2009 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 30cm szerokie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 07.05.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 30cm szerokie??? może długie na 30cm?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 07.05.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Marysiu odpowiadając na Twoje pytanie - chcemy galaxy star. jak zamawiałaś próbki to nie zamówiłaś tego śmietankowego przez przypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 07.05.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 30cm szerokie??? może długie na 30cm?? Szerokie, szerokie Markotko...! Kasiu dlugosci rozne, ale jeden to bedzie dlugi na 180cm... U mnie okna sa osadzone 12cm od krawedzi muru + ocieplenie 12cm, no i jeszcze pare cm musza wystawac,prawda?! Efi tego kolorku akurat nie zamowilismy, bo od razu stwierdzilismy, ze bedzie u nas za jasny i srednio pasuje nam do plytek tarasowych... Piekny granit bedziesz miala! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 07.05.2009 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Aa bo u nas okna sa w licu sciany, myslalam ze za waski zamowilam parapet, uff ulzylo mi No galaxy star fajny wybor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 07.05.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Efi tego kolorku akurat nie zamowilismy, bo od razu stwierdzilismy, ze bedzie u nas za jasny i srednio pasuje nam do plytek tarasowych... a nie dałoby się domówić? wiesz że nasz pan ocieplacz jest 'kabowski' - jak mu powiedziałam o tych klejach to myślałam że padnie trupem. dopiero potem zobaczyłam że on cały w kabe obrendowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts