Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Markotko

Kuchnia powinna być ponadczasowa, ponad dzisiejszą modę, bo nie zmienisz jej tak szybko. Fronty i blaty białe nie są złe, a ze mogą znać na nich plamki z paluszków dzieci..... to trudno, ale więcej będzie znać na frontach na wysoki połysk.

Nie zrób sobie z kuchni laboratorium...., moi znajomi kupili dwa lata temu dom z urządzoną kuchnią w białym kolorze frontów i w innym kolorze blaty... i nie wygląda to w ich kuchni za fajnie..., i pani domu marzy, żeby w drugiej kolejności ważności zakupowej mebli wymienić kuchnię. A widziałam kuchnie z frontami drewnianymi i różnymi blatami i kaflami na ścianach i wyglądały lepiej.

Widziałam też kuchnie, jakieś 17 lat temu był szał na wszystko czerwone, i sąsiadka miała właśnie czerwoną kuchnię, czerwone dodatki... wyglądało to .... jak w burdelu.. na pewno już dawno jej nie ma.... ja już tam nie mieszkam, po tym mieszkaniu miałam już 2 kolejne przeprowadzki, więc nie powiem po jakim czasie zmieniła kuchnię, w/g mnie szybko.

Pamiętaj w kuchni spędzasz mimo woli dużo czasu i ma służyć bardzo długo. Moja pierwsza kuchnia służyła mi 13-14 lat i przeżyła ze cztery przeprowadzki, ta nowa nie przeżyłaby ani jednej przeprowadzki, dlatego zostaje z mieszkaniem. Obydwie miały albo drewniany, albo drewnopodobny front i różne blaty, i obie podobały się i nie znudziły. Moja kuchnia w nowym domu też będzie miała drewniany front, nie wiem w jakim kolorze, + szafki wiszące na około 1m wysokości (tak mam teraz i jest super) + może jak mnie będzie stać to granitowy blat. Wygląda i użytkuje się go super.

Okna mam na polnoc ale na co mam zwrocic uwage przy tym oknie??

Ja lubie prostote, podobaja mi sie biale kuchnie i wcale ich nie uwazam za laboratoryjne, jedyne co mnie powstrzymuje to ich utrzymanie w czystosci a nie to ze kiedys mi sie znudzi bialy front :)

Pomaranczowe jesli juz to raczej dodatki w styli kitchen aid ;) :lol:

też chcę takie dodatki :D

Normalnie choruję na ichniejszy mikser.

Markoto - cieszę się, że z kolanem coraz lepiej :D

A co do kuchni to zrób taką jaka Ci się podoba. Jeśli chcesz białą to zrób białą. Ja mam ciemną kuchnę tzn. fronty i na nich wszystko widać - każdy zaciek, ale się tym już zupełnie nie przejmuję i czyszczę je raz na jakiś czas. W końcu kuchnia ma być dla Ciebie, prawda?Irma ma super białą kuchnię :D

Wiesz - nigdy mi się białe kuchnie nie podobały, bo uważałam, że takie zimne i sterylne są, ale po tym jak zobaczyłam kuchnię Irmy to zmieniłam zdanie i nawet ostatnio się zastanawiałam czy by mojej nie zmienić na białą. Jej kuchnia jest po prostu super :D

Co do Kitchen aida - to już kilka razy nawet kupowałam ale w ostatniej chwili rezygnowałam bo jednak szkoda mi wydać ponad 2 tysiaki na mikser, który w stanach kosztuje tylko 300$. Skąd u nas takie ceny :o

Witam,

Martusiu o której będziesz na budowie? i ania o której będzie? a dzieci będa?

Ja tez chętnie bym zajrzała do moniki i Seby bo ona ma te drzwi nad którymi się zastawiam i od tego stolarza z którym sie jeszcze nie widziałam.

pozdr

ciesze sie, że z noga lepiej. u mojej mamy gorzej w zw. z tym jestem na L4 bo nie mam co zrobić z dzieciami.

No chodzi sie dziwnie bo sie noga nie calkiem prostuje wiec sobie kustykam :)

Marys na 9 jestesmy umowieni w Swietochlowicach ogladac fronty, mysle ze zejdzie nam godzine , potem do domu z 45 minut moze i na budowie z godzine tak wiec 13 bylaby bezpieczna godzina, moze uda mi sie cos sprzatnac przed twoim przybyciem :)