Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oczywiście mi się połowa nie otwiera :-?

Ale nasunęło mi się następujące pytanko :roll:

Czy Ci zależy na takiej zabudowie (mówię głównie o tym "nawisie") ze względu na szafki jako miejsce do trzymania rzeczy, czy po prostu Ci się tak podoba i już?

Bo jako szafki, to do nich dostęp raczej do doopy będzie, zwłaszcza do tej najwyżej. Jeśli chodzi o przechowywanie rzeczy, to słupek i ew. ta szafka nad geberitem będą wygodne i dostępne.

Mi się podobają te górne, fajnie wyglądają te podwójne, z górną bardziej wystającą, ale praktyczne to one nie są na pewno. Aha, i bardziej ze szklanymi drzwiczkami - fotki mi się nie wszystkie otwierają, ale chyba tam miałaś taką opcję :roll:

A nie dałoby rady zrobić zabudowę nad geberitem też w poziomie? Lepiej by to chyba wyglądało z tymi górnymi :roll:

pokombinuje z ta zabudowa w poziomie

te gorne szafki maja byc na reczniki, dostawac sie bede po takiej nizkiej drabince z ikei, calosc lazienki bedzie chyba na 2.40 wiec nie az tak strasznie

Tzn lazienka bez tych "pawlaczy wydaje sie jakas taka pusta:) no i poza tym przydaly by mi sie te szafki :)

Marta, te niższe szafki to ok, ale do tych pod samym sufitem na bank stołek/drabinka z Ikei nie starczy, zwłaszcza, że one będą głębsze :roll:

Ja takiego stołka używam na codzień. Mam 1,82 wzrostu i spod sufitu, to mogę co najwyżej coś sobie na łeb ściągnąć przy jego pomocy - za nisko :roll:

Pusto jest na wizualce, ale spróbuj chociaż "pomalować" ściany, nawet na biało, i dać jakąś lampę na sufit - od razu Ci się zmieni wizja. Przy tych rzutach z siatką tego nie widać :wink:

Marta a ja mam dla Ciebie takie rady, może się przydadzą:

1. Zrezygnowałabym z górnej zabudowy szafek na konto szafek pionowych (jeżeli już koniecznie musisz mieć dużo szafek). Tą szafkę z lewej strony dałabym taką podwieszaną do ściany - i pomyślała jeszcze o jej usytuowaniu względem blatu - narazie ten blat za bardzo chyba wystaje. Nad kibelkiem też mozna by dać takie dwie pionowe szafki podświetlone jakimiś fajnymi lampkami. Wszystkie szafki bez uchwytów w drewnie lub lakierze.

2. Lustro pionowe

3. Ta dolna deska pod blatem skócona do głębokości szuflad

Mam raptem 2,65 :lol: Do wysokich szafek w kuchni sięgam, ale one się kończą gdzieś na wysokości 2,40 (muszę zmierzyć) :roll:

I pamiętaj, że sięgnąć, to jeszcze nie znaczy, że jest wygodny dostęp. Ręczniki chyba bym odradzała, jednak zbyt często się po nie sięga :roll:

Aczkolwiek podobają mi się te szafki i samych szafek jako takich nie odradzam :wink:

Eee, kosmetyki to lepiej nad geberitem chyba: płytsza szafka - łatwiejszy dostęp :roll:

A nawet jeśli, to zapas chemii na samym dole, kosmetyki na wysokości wzroku, ręczniki powyżej. Starczy Ci miejsca, jeśli wykorzystasz właśnie to nad geberitem :roll:

Witam :D

Tak mi się właśnie wydaje. Zresztą geberit głupio wygląda, jak nie jest do samej góry zabudowany :roll: Wiem, bo codzień go oglądam - ale u mnie łazienka tak mała, że zabudowa do samej góry zrobiłaby by z łazienki schowek na miotły :lol: I tak się zastanawiam nad jakimiś półeczkami szklanymi :roll: