Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Markotko, ja po prosbie.....

Dzien dobry!!

Przepraszam juz sie poprawiam...gdzie te moje maniery.. :roll: :roll: :roll:

Pomocy w sprawie koloru na dom potrzebuje....

....juz wiem ze mozna polozyc tynk a potem go pomalowac, albo mozna polozyc tynk odrazu w odpowiednim kolorze...

...i tu mam problem.

Na Kaszuby przyjade dopiero 3 pazdziernika i dom bedzie juz ocieplony i otynkowany bez koloru lub tylko ocieplony - zaleznie jaka technike wybierzemy. W pazdzierniku juz tynk nie bedzie kladziony - bo podobno moga przymrozki zniszczyc, wiec kolor domu bedzie dopiero na wiosne.

Mamy wybrac kolor dopiero jak przyjedziemy. Nie usmiecha mi sie polacic za rozstawianie rusztowania dwa razy: na ocieplanie teraz i malowanie/tynkowanie na wiosne i chcialabym wszystko zalatwic teraz.

Gdzie szukac kolorow na tynk zewnetrzny? I tak wydaje mi sie, ze czekanie na nas bedzie czasem zmarnowanym, bo ja tylko bede widziala probki, ktore i tak beda inaczej wygladaly w rzeczywistosci.

Gdzie najlepiej wybrac kolor na dom? Ty sie tyle zastanawialas i analizowalas je z kazdej strony...

Mamy dach grafitowy, ciemy dab na oknach i ciemnobrazowe rolety. Chcialabym by dom byl jasny - moze nie calkiem bialy, ale leciutenko bialy zlamany szaroscia...czy lepiej by wygladal w realu bialy zlamany czyms innym?

Prosze podpowiedz cos....co robic, co robic...

Zapytalam sie tez u Sure w komentarzach, bo Ona rownie fachowo do tego podeszla, jak i Ty...

Maja

maja najlepiej by było pożyczyć wzornik. niestety to nie daje 100% szans na trafienie bo tynk z racji struktury wygląda troszkę inaczej. ale i tak próbek nie robią klientom indywidualnym 'normalnie' więc niewiele by to zmieniło jakbyś była w Polsce.

Ja mialam tynk z kabe, http://www.farbykabe.pl/pub/File/wydawnictwa/Katalog08_wzornikK.pdf , mysmy mieli k11610 to jasniutki szary wyglada niemal jak bialy. U nas latali z rusztowaniem bo nei mieli na caly dom wiec dowiedz sie czy faktycznie placisz za te rusztowanie.

Kolornik zalezy od firmy wiec dowiedz sie tez z jakiej firmy tynki wchodza w gre.

Dzieki dziewczyny. Bede meczyc moich budowlancow.. :wink:

Tez mi sie wydaje, ze czekanie nic nie da, bo probka zawsze wyglada inaczej niz rzeczywistosc...

Markotko, ten jasny fajnie u Ciebie wyglada....czy jestes zadowolona, czy moze wzielabys teraz inny...

...wiem....pytanie z serii...a sama sobie spawdz!!

:lol:

Maja

Chyba nie mam, taki ciemny szary z czarnymi wtraceniami. http://www.farbykabe.pl/pub/File/wydawnictwa/kolekcja_melanzy.pdf wyglada dosc podobnie jak na zdjeciu.

Opaska z kamykow, nie wybralam, bo jeszcze nie widzialam ich , im tansze tym lepiej :) i jakos nie bardzo do mnie przemawia to plastikowe obrzeze, robili juz u ciebie to?