Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To panele drewniane z 6 mm warstwa uzytkowa drewna, dla mnie panel bo nie jest to lity merbau na calej grubosci :)

ale Markotko, to JEST jednolity merbau :) grubości ma 15mm i faktycznie ok 6 to warstwa użytkowa.... ale to nie jest klejonka z iglakiem :)

# Gatunki drewna warstwy użytkowej

dąb, jesion, jesiony thermo, jatoba, merbau

# Gatunki drewna warstwy dolnej

dąb, buk lub inne drewno liściaste

http://www.finishparkiet.com.pl/cmf/index.php?id=8

wydaje mi sie ze tego merbau jest te 6mm wlasnie a nie ze wszytskie 3 warstwy sa z merbau

z martą na ten temat nie ma co gadac. :wink: już kiedyś się wykłócałyśmy co jest klepką a co panelem :wink: :lol:

to fakt :) dla mnie wszytsko jest biale albo czarne :)

wiem ze to nie jest wielkosci panelu a deseczek parkietowych :)

noooo dobraaaa .... :)

zagiełas mnie :) w takim razie to nie jest finish parkiet... tylko deski parkietowe z gotową powierzchnią użytkowową, ale w całości z merbau'a.... faktycznie za szybko sobie pomyślałam, że to finish parkiet...

a za ile to cudo :) i kto je robi??

hm.... a cholera wie kto je robi :roll: pytałam ale jakoś nie zapamiętałam odpowiedzi, choc miły pan mi jej udzielił :) zaostrzam sobie zębiska na to to bo kosztuje tylko 99 zł m2, a jest teraz w promocji w LM... to jest taniej niz panele które zakładałam kupic... i chciałam to to spróbowac w garderobie... a jak się sprawdzi to może i dalej :)