Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W trakcie naszej budowy budowali koło kościoła z Wojkowicach, za śmietnikiem w Wojkowicach, u Ligęzy na górce. Być może nas skońzyli w terminie kosztem tych innych budów, kto wie. Poza przerwami technologicznymi i jednym przypadkiem kiedy czegoś tam zabrakło i nie mogli dowieźć na cito nie uciekali z budowy. Trudno mi radzić cokolwiek. Trzymam Marta kciuki...p.óki co pogoda Wam sprzyja

• 2 weeks później...

http://images32.fotosik.pl/5/94f357635005d207med.jpg

Hej markoto pozwoliłam sobie przekliec jeden obrazek zeby sie lepiej pisało :lol:

Nie martw sie wielkoscią kuchni, masz do zabudowy 3 sciany, ja tez mam 10 m kuchni i jest naprawde ok, uwierz tej co do tej pory lata po kuchni 30 metrów :lol:

napisz cos wiecej, a konkretnie wymiary scian i okna, jakie są Twoje oczekiwania, czy dopuszczasz zlew pod oknem?

a tak na gorąco to:

koniecznie zamien miejscami piecyk z lodówką, jesli bierzesz pod uwagę zabudowe lodowki to: ja zrobilabym z plyt KG wnękę na wysoką zabudowe cyli od lewej piecyk, a obok lodówka. W następnej kolejności zlewozmywak, zostaw sobie jednak miedzy lodówką a zlewozmywakiem sporo miejsca, z reguły po wyjeciu z lodówki tego i owego w tym miejscu robi sie jedzonko, kanapki na sniadanie i inne takie. Ile wyjdzie Ci szuflad? jesli masz spizarke w domu to pewnie w szufladach pomiescisz wiekszac garów, talerzy. Zostaw sobie szafki wiszące tylko na kubki, filizanki kawe herbate, obwieszenie scian szafkami wiszącymi sprawi ze bedzie przytłaczajoco i ciezko.

Pozdr

Dzieki za odpowiedz.

Nie mam w planach obudowywania lodowki ma to byc side-by-side dlatego wcisnelam ja w sam kat ale pweni wygodniej by bylo mic lodowke przy blacie zeby moc z niej rzeczy wykladac na blat.

Kuchnia ma jakies 2.75x3.71 okno ma 1.7m ale chyba go zwezymy bo nie wiem po co przesunelismy go w jednym kierunku i wyglada to nie najlepiej wiec moze podmurujemy je troche i bedzie moze 1,5 szerokosc na 0.9.

Mam w planach spizarke ale bedzie ona malusienienka pod schodami wiec wiele sie tam nie wcisnie.

Zlew wolalabym nie pod oknem jesli juz to w rogu bo wolalabym miec pod oknem duzy blat roboczy, jestem typem co ma wsyztsko na raz na stole i zawsze mi brakuje miejsca :)

Faktycznie musze chyba rozplanowac ile mi potrzebnych bedzie tych wiszacych szafek, bo szklo typu szklaneczk,i kieliszki beda w barku w salonie. Wiec te 2 szafki na kubeczki i kawe i herbate chyba faktycznie wystarcza a jak nie to chyba bedzie mozna dokupic w pozniejszym czasie.

Chcialabym jeszcze gdzies wcisnac taki wieszaczek na sciereczki ale jakos mi sie nie miesci :(

• 3 weeks później...

Widziałaś jakiego mamy wójta hojnego? Kilka wanien żużlu przywiózł :wink:

I jakie Wasze plany budowlane? kiedy robicie dalej? Mnie wkurza na maxa moja ekipa murarzy - pojechali na budowę do Efilo i nie mogę się doprosić o skończenie u mnie :evil: Ale tak to jest jak się za szybko zapłaci :evil:

A dziś rano śnieg na samochodach :roll:

• 1 month później...

Dziewczyny

i co tam u Was? Nic nie piszecie i nie wiem czy już szlaban na prace czy macie dość i nie zaglądacie na muratora (ja miałam taką schizę przez półtora miesiaca) jk nasz majster jeździł na budowę po to tylko żeby powiedzieć 'masakra'. Na szczęście to już za nami. Mam nadzieję :roll:

Newfie

a mnie powiedzieli że u Was WŁAŚNIE KOŃCZĄ jak podpisywaliśmy umowę a to było na początkiu października. Po czym po wykopaniu u nas 'basenu' pojechali do was strop zalewać :evil: I tak cieszmy się że to nie pięć budów naraz :lol:

Ja się cieszę że mam już współpracęz nim za sobą. Teraz więcej zależy ode mnie, tyle że mnie to kosztuje finansowo :evil: sle mam przynajmniej nerwy zdrowsze. Ja na Twoim miejscu odezwałabym się na priv :wink:

A u nas na budowie dziś osadzają okna dachowe i zakładają gąsiory (cały dach pokryty), tylko zdjęć nie miałam kiedy zrobić. Mamy też jeden komin wyprowadzony (na roboczo" nad dach wstawiliśmy kozę i palimy! Temperatura we wnętru to 9-10 stopni :D

Marta, a co u Was? Przerwa zimowa na stropie?

Pozdrawiam!

No przerwa, nerwy mam jak nie wiem co bo chcielismy okna zamawiac teraz kiedy zimowe promocje a tu kicha. Jakos u Was i u innych moga robic dach a u nas nie no co za ekipa, jak sobie przypomne to mnie telepie a mieli zaczynac na przelomie maja i czerwca. Nawet instalatorow nie ma umowionych bo nawet nie wiem na kiedy ich umawiac :evil: