Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość justyna_m

oj u mnie też 20m podjazduu szerokiego na 4,20 + chodnik 1,50 no to też trochę nam materiału poszło - na szczęscie częśc dostaliśmy free więc nie wybrzydzałam i mam zwykły polbruk

a wywrotek z ziemią nie liczę ... a i tak mamy nierówny teren ... aby go wyrównać pewnie 100 by zabrakło.

no wlasnie

jak ktoś ma dużą działkę to może już walczyć z ogródkiem na etapie budowy. przez te dwa lata już by mi conieco podrosło i się zadomowiło. i czasu na przemyślenie jest więcej. jak się ma tylko po pół metra naokoło domu to podczas budowania nie ma szans nic kompletnie wkopać bo zaraz by zniszczyli. nie mówiąc o tym ze ogrodzenie musi być na końcu bo nawet nie byłoby jak materiału wwieźć.

Ja tylko przepis podam;

Wykwintny tort orzechowy

CIASTO:

7 jajek

20dag cukru pudru

20dag mąki

½ torebki proszku do pieczenia

2 łyżki kakao w proszku

10dag drobno posiekanych orzechów laskowych lub włoskich

KREM:

12 dag mielonych orzechów

120ml mleka

8 dag cukru pudru

1 opakowanie cukru waniliowego

20dag masła

1 łyżka rumu

Przygotować ciasto; jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę. Nie przerywając miksowania wsypać po łyżce mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i posiekanymi orzechami.

Tortownicę natłuścić, wysypać mąką, napełnić ciastem. Piec ok. 45 min w tem 180st.

Mleko podgrzać w garnku. Cały czas mieszając dosypać cukier, mielone orzechy i cukier waniliowy, gotować na nie wielkim ogniu przez kilka minut.

Ostudzić.

Masło zmiksować na pianę, nie przerywając ucierania dodawać po łyżce krem orzechowy. Wlać rum, wymieszać.

Zupełnie zimne ciasto przekroić na dwa krążki, przełożyć przygotowanym kremem. Ciasto można tez pokropić rumem. Zostawić trochę kremu na wierzch tortu i na boki.

Udekorować.

Przepis pochodzi z czasopismu "Tina". Nr 11/2007.

„120 wypieków na Święta”

Pozdrowienia! :p

Witam serdecznie :D

Z wielkim zamiłowaniem niezmiennie podglądam Twoj przesliczny domek i trzymam kciuki za szybkie dokończenie dzieła :wink:

Z resztą idzie Wam świetnie!!! Gratuluję gustu :D

Mam pytanie o te prześliczne narzuty na łóżko dla dzieci - gdzie je mozna oglądnać i kupić??? Kupowałas przez internet czy osobiście? A może macie jakiś inne sugestie gdzie szukać, bo niektóre ceny w sklepach internetowych przyprawiają mnie o zawrót głowy :-?

Życzę wszystkiego dobrego i pozdrawiam gorąco :D :D