Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Trzymam kciuki, żeby wszystko odbyło się sprawnie i w miarę bezboleśnie....

Życzę szybkiego usunięcia awarii.

Ja też troszkę z innej beczki i po prośbie przychodzę..

Dziewczyny ... proszę o podpowiedź....

Ścianka do zagospodarowania jest : 360cm długa, wys. do sufitu, (ta ścianka po prawej na zdjęciu, była jeszcze nie dokończona...)wiec można na niej ustawić lodówkę (mam 2 metrową), oraz piec, bo jest gdzie zawiesić okap, oraz wszystkie szafki wiszące.

Druga ścianka o długości 290 cm (ta pomiędzy salonem, a kuchnią, na zdjęciu na wprost), ale tylko szafki stojące.... bo ścianka ta jest na wys. 130cm.

Po prawej jest okno tarasowe.

Mniej więcej wygląda to na kiedyś... tak:

http://img7.imageshack.us/img7/6973/dsc05703t.jpg

Jak zaplanować meble i sprzęty, i gniazdka, oraz czy murować ściankę do sufitu????

Elektryk (mój wujek), który robić mi będzie całą instalkę elektryczną, wodną i kanalizę,oraz podłogówkę... pyta gdzie zmywarka, zlew, płyta indukcyjna... gdzie gniazdka... itd...

Zaczął już wiercić wczoraj dziury... więc sprawa jest pilna.

A ja nie mam pojęcia .

Poradźcie w moich komentarzach, lub w swoich.

Pozdrawiam Arnika

Arnika powinny sprzety byc po trojkacie lodowka, zlew, kuchenka czyli na sciance z lodowka powienien byc zlew a na ten nastepnej kuchenka ale tam masz niska scianke, mozna to obejsc robiac okap wyspowy.

Wejdz sobie na stronke ikei tam mozna sciagnac prosty program do zrobienia kuchni.

powinna najpierw byc lodowka , potem szafka na sztucce , talerze - szklanki kubki w wiszacej szafce, potem zmywarka, moze jakies cargo na chemie i sciereczki potem zlew i kosz, potem duzy blat i conajmniej 50 cm od konca kuchenka

A może być: lodówka, szafka, zlew, zmywarka i w rogu piec z piekarnikiem, i dalej na niskiej ścianie szafki stojące z blatem...?

Nijak mi to nie wychodzi.

Kuchnia 19m2 a nie mogę w niej zmieścić sprzętów....

W przeciwległym kącie będzie stół do jedzenia.

Hej Marto,

To oficjalnie: zamykasz kram :lol: :lol: :lol: ?

Zazdraszczam...moj bedzie wiecznie w wykopie...chyba :wink:

Pytalam sie iles stron temu: i jak tam kolano?

i co wymyslilas?

:lol:

Maja

Maju ja nie do konca wiem jak tam kolano :)

Bylam u rehabilitanta on bardzo madrze gadal i do konca nie wiem czy sie da z nia cos zrobic, dal mi magiczne cwiczenie, ktore ma nauczyc moj mozg prawidlowego schemtu ruchu przy prostowaniu bo jak na razie zginacze pracuja przy prostowaniu nogi. Wiec na razie walcze :)

Walcz, walcz.....takich rzeczy nie mozna zaniedbac!!

:wink:

Aaaaaaaaa w sprawie rurki i wody i pana majstra...

http://www.youtube.com/watch?v=stmkmtXNYw4

tak mi sie przypomnialo :wink: wiem, nie pocieszy ze ma sie lac i praw fizyki pan nie zmienisz

Taka szkoda! Pieknie tak bylo....kurcze, na wszystko trzba uwazac...wiem, ze moze pocieszajace, ze pan majster czuje sie winny, ale mimo wszystko - chcaialbys juz mieszkac w spokoju a nie znowu z drabina latac :roll: :roll: