Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

Markoto, jeśli Twój mąż nie jest skłonny do "perswadowania" budowlańcom co ważniejsze, musisz wziąć sprawy w swoje ręce :) My juz to trenujemy z każdą prawie ekipą - jak nie naciskasz to trzymają się twojej budowy jak najdłużej, jednocześnie robiąc maksymalnie dużo innych robót... Dlatego mu jesteśmy na budowie praktycznie codziennie (z drobnymi wyjątami) i "motywujemy" wykonawców :)

Powodzenia w "negocjacjach" :wink:

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No kurcze tylko ze moj maz do 18 w pracy siedzi to na budowie juz dawno nikogo nie ma :( Co sie wyrwie to musi odpracowac, kicha jest jak nie masz czasu na nadzorowanie.

A ja tez mam za daleko zeby jezdzic na budowe codziennie no i jeszcze sa dzieci ktorymi ktos sie musi zajac :)

Mam nadzieje ze mimo wszytsko uda nam sie przejsc budowe bez wiekszych zgrzytow czego i Tobie zycze :)

Pozdrawiam

Marta

Jasne, grunt to dobre podejście do budowy :) Ja też się nie stresuję napotykanymi problemami, wychodząc z założenia że jak chcesz uniknąć problemów budową to... nie buduj :wink: Trzeba przeżyć i aby do wykończeniówki, bo tak powalczymy więcej sami... Arek na szczęście pracuje w różnych porach i często do południa może na budowę wpaść, bo wieczorem jedziemy tylko zawieźć materiał na kolejny dzień i zobaczyć co chłopaki nawojowali :D

A skąd dojeżdżasz na naszą wioskę?

Witam,

Poczytalam sobie dzienniczek i widzę że nie tylko ja mam pecha do ekip :evil:

Mój dom sie buduje od jesieni (fundamenty w czerwcu) a na dzień dzisiejszy mam folie na dachu :evil: a na to wszystko pada :evil: :evil: :evil:

Straciłam ochotę na dalszą budowę - głupio coś planować dalej jak nie ma dachu :evil:

Ale co tam - Przeżyjemy :lol:

Trzymajmy się nie dajmy się 8)

My mamy umowę ale z terminem końcowym. Jak się rozstaniemy w trakcie to nie wiem co wtedy - chyba tylko sąd :(

Newfie do mnie pije :lol: Ale u nas tez nic nie zrobił. Przez pół roku dorobiliśmy się tylko ław. :evil: Więc edytkazet wyobraź sobie że są osoby które Ci zazdroszczą :D

Hej, widziałam u Ciebie na budowie dwa profle stalowe, dwuteowniki jako elementy kontrukcji? Czy tak masz w projekcie ???

U nas elektryk wczoraj kończył dół, od jutro robi górę. Też trzymam kciuki za Waszą budowę, czy dach będzie Ci robiła ta sama ekipa? Na kiedy go planujesz przykrywać?

tak mielismy w projekcie sa zeby uniknac slupow bo pomieszczenie byloby calkowicei nieustawne

dach ma robic ta sama ekipa, kiedy ja planuje a kiedy oni to zupelnie inna kwestia :)

moze w przyszlym tygodniu bedzie drewno wiec pewnie z miesiac jeszcze zejdzie

caly czas mam zagwozdke co zrobic z tarasem, chcialabym go przykryc ale boje sie ze mi za duzo swiatla zabierze i bede miala ciemnice w salonie wiec kombinuje jak kon pod gore

starm sie tez jakos sensownie kuchnie ulozyc, naczytalam sie jakie powinny byc strefy i za diabla mi to sie nie miesci w kuchni :)

gdzie rozgladalas sie za kabinami i wannami??? ja kompletnie nie znam tych okolic i sklepow, a raczej tu bede musiala szukac sprzetow bo z Gliwic nie bede wozic wszystkiego

Wannę zamówię na allegro, tylko tam znalazłam taką jak chciałam w cenie do przyjęcia :D A kabiny podobają mi się w Praktikerze w Katowicach - przynajmniej 3, wszystkie z płaskim brodzikiem i szklane :roll: ALe przynjamniej będzie z czego wybrać :)

A to już rozumiem z tymi kształtownikami, faktycznie warto się pozbyć słupów :) A u mnie chłopaki wczoraj zalali stopę z prętami pod schody - do końca tygodnia powinni je zrobić... Nie wiem tylko ile muszą stać zanim będzie można po nich chodzić, będę musiała to dopasować jakoś, bo od poniedziałku będzie pracować instalator wod-kan-co taż żeby jeszcze on był na dole, a elektryk już skończył górę :roll:

Teraz szukam ekipy do tynków gipsowych...