efilo 31.08.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 a same stelaże nie są szersze? sorki za takie pytania ale w ogóle rozeznania nie mam a decyzje co do umiejscowienia tej mojej nieszczęsnej okrągłej kabiny musimy podjąć już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 31.08.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Szersze niz miski? To zalezy chyba od miski... Ja bym tam dala miedzy nimi ze 20 cm co najmniej, jak nie wiecej, co by znowu potem nie kuc. Nie tylko noga musi Ci tam wejsc, ale tez i mop... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 31.08.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 a od sciany do brzegu kibelka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 31.08.2008 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Tu sa odleglosci miedzy sprzetami http://porady.kolo.com.pl/rozplanowanie-elementow-wyposazenia.html tu wymiary geberitow http://www.geberit.pl/geberit/inet/pl/wcmspl.nsf/files/usr-pdf-111.762.00.1.pdf/$file/111.762.00.1.pdf sam stelaz ma jakies 50cm szerokosci. U nas lazienka goscinna to niestety lazienka dolna czyli dosc czesto uzytkowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 31.08.2008 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Witam, dzisiaj pierwszy raz zajrzałam na Twój dziennik i do komentarzy. Mam nadzieję zaglądać częściej. Pozwoliłam sobie skopiować zdjęcie śmietnika i wkleić u siebie w dzienniku. Pozdrawiam, BetaGreta Witam! I czestuj sie czym chata bogata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 31.08.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Szukam, szukam i nic konkretnego znalezc nie moge... Wszyscy pisza, ze tak, zeby bylo wygodnie i zeby mozna bylo podloge umyc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 31.08.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Efilo, u mnie do ściany od brzegu kibelka jest 21 cm (więcej miejsca po prostu nie ma) i jest wygodnie, z drugiej strony mam 25 cm do brzegu wanny. Geberit ma 50 cm szerokości, tj. więcej niż przeciętna miska (ok. 35 - taka zwykła). Tak jak pisze Kachna, od brzegu muszli do brzegu bidetu powinno być ok. 30 cm (tak patrzę po swojej mikrołazience, to i 20 cm chwatit). Bo bokach tak samo. 20 cm pomiędzy sprzętami to Ci i noga wejdzie i dwie nogi, jak się bardzo uprzesz, o mopie nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 31.08.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Ekhm... Zalezy kto jaka noge ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 31.08.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Nooo, tak popatrzyłam, to trzeba by zeżreć tira pączków, żeby przestać się mieścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 31.08.2008 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 OK ty moze tira a mi pewnie jeden by wystarczyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 31.08.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Tir paczkow nie przejdzie z cala pewnoscia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 31.08.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Ło matko, weźta centymetr krawiecki i se pomierzcie te nogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 31.08.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Zwariowalas chyba... Jeszcze sie bede na forum chwalic, jakie nogi mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 31.08.2008 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 No wlasnie zwlaszcza, ze nie am sie czym chwalic tzn mowie o sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 31.08.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 A kto Wam każe zaraz wyniki pomiarów publikować na forum? Markotko, te odległości ze strony Koła to są wymagane przed sprzętem, żeby można było z niego wygodnie korzystać. Bidet i muszla mogą być bliżej siebie, bo przed nimi i tak będzie zachowana ta przestrzeń Jak są za daleko, to też nie jest zbyt wygodnie. Ustawiając tak, jakby wynikało z ichnich danych byłaby odległość pomiędzy krawędziami bidetu i muszli ok. 55 cm - to trochę za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 31.08.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Dzięki wielkie Wychodzi na to że potrzebujemy min. 155 cm ścianki. To tak na styk. Myślę że wystarczy. Teraz się tylko zastanawiamy czy nie trzeba będzie nogi nad bidetem przełożyć żeby do brodzika wejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 31.08.2008 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 A kto Wam każe zaraz wyniki pomiarów publikować na forum? Markotko, te odległości ze strony Koła to są wymagane przed sprzętem, żeby można było z niego wygodnie korzystać. Bidet i muszla mogą być bliżej siebie, bo przed nimi i tak będzie zachowana ta przestrzeń Jak są za daleko, to też nie jest zbyt wygodnie. Ustawiając tak, jakby wynikało z ichnich danych byłaby odległość pomiędzy krawędziami bidetu i muszli ok. 55 cm - to trochę za dużo Ponizej tych wymiarow przed sprzetem jest tabelka odleglosci miedzy sprzetami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 31.08.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Myślę, że 155 to nawet nie na styk, tylko akurat jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 31.08.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 A ja nadal szukam futryny i drzwi, co by byly rowno ze sciana i nikt mi nie chce pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 31.08.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 A kto Wam każe zaraz wyniki pomiarów publikować na forum? Markotko, te odległości ze strony Koła to są wymagane przed sprzętem, żeby można było z niego wygodnie korzystać. Bidet i muszla mogą być bliżej siebie, bo przed nimi i tak będzie zachowana ta przestrzeń Jak są za daleko, to też nie jest zbyt wygodnie. Ustawiając tak, jakby wynikało z ichnich danych byłaby odległość pomiędzy krawędziami bidetu i muszli ok. 55 cm - to trochę za dużo Ponizej tych wymiarow przed sprzetem jest tabelka odleglosci miedzy sprzetami Hehe, no faktycznie Toć od początku Kasia mówiła, że 30 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts