markoto 12.01.2010 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Wiesz co pierwszy raz slysze o tym ze woda jest slona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 12.01.2010 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Wiesz co pierwszy raz slysze o tym ze woda jest slona ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 12.01.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 dobry wieczór tylko powiem bo na filtrach nijak się nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 12.01.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 a kto ci powiedzial ze jest slona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 12.01.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Moze to jest woda morska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 12.01.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Może dlatego, że zmiekczacz działa na bazie roztworu soli? Jak sie tak czyta same opisy to wydawać się moze, że sól jest czuć w wodzie choć w rzeczywistości nie powinno mieć to wpływu na jej smak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 12.01.2010 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 ja jak Wusia sie przywitam, bo też nie czaję sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 13.01.2010 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 no wlasnie chyba bedzie problem z praniem , jeszcze nie rozgryzalam tematu chyba ze jest opcja wyciagneicia tych usztywnien i sznureczkow No to ja Wam babeczki powiem, że nie będzie żadnego problemu....! Jeśli to jest typowa roleta, to od góry powinnaś ją Markotko mocować na rzepie. Tak więc do prania odwiązujesz na dole sznureczki, odpinasz całość z rzepa, a na koniec wyjmujesz te poziome, usztywniające patyczki i ot cała filozofia! Potem do praleczki, na suszarkę, pod żelazko albo i nie, i z powtórka z historii - tyle, że od końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.01.2010 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 No jest na rzepie to fakt Wiec jest szansa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluczmonia 13.01.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 otóż że woda jest słona wiem od dwójki moich znajomych. oboje maja tapworksa. Pan sprzedawca zagadnięty o to przyznał, że może tak być. dlatego np. w firmie wigo w cenie jest odwrócona osmoza. (cena oczywiście kosmiczna, co prawda od niedzieli spadła o 200pln ale i tak za drogo jak dla mnie). Pan od cosmowater zaczął cos ściemniac i określił tę słoność na poziomie-uwaga- chleba. więc ja mu mówie że jak dla mnie to słona- (herbata posolona hm)a on że można sie przyzwyczaić. Jeszcze jeden hit z mojej budowy: miska WC villeroy (subway) sie leje!!!!Pod spodem ma dziurke odpowietrzającą i przez ta dziurke w trakcie spłukiwania wody sie leje. pewnie jest jakaś dziurka w odlewie. No i zostało mi 3 m2 płytki podłogowej le rabli w beżu. Może komus brakło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.01.2010 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Monia to ciesze sie ze poruszylas ten temat bo ja chyba sie nie zdecyduje na zmiekczanie jesli tak jest bo to sie wiaze z dodatkowymi ustrojstwami, chyba ze pomyslec nad odwrocona osmoza przy samym ujeciu wody do gotowania. Na szczescie miske mozna reklamowac , widac najlepszym zdarzaja sie buble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 13.01.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Zmienialiście ustawienie łóżka w sypialni ? - tego ,które jest pod oknami połaciowymi ? bo jeśli nie ,to proponuję ustawienie wzdłuż (pod oknami w ścianie ) równolegle do drzwi... Powino to poprawić proporcje w pokoju i funkcjonalność ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluczmonia 13.01.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 No dokładnie tak maja moi znajomi, w kuchennej podumywalkowej szafce osmoza, kranik na zlewie, podobno jednym pokrętłem uruchamia sie wodę zmineralizowaną (przechodzi prze jakis filtr dolomitowy) a drugie pokrętełko do "destylowanej) a widzisz ja jak zwykle potrzebuje kliku dni na przespanie się z ceną i musze to kupic bo za dużo zainwestowałam w armaturę sprzęt, no i podłogówka, piec. a wode mamy bardzo twardą. to jeszcze zależy jaką macie wodę. a z tą reklamacją mam lekki problem. był to jeden z moich pierwszych zakupów i kupiłam to w małej firmie (przez internet)i oni teraz nie odbieraja telefonów i maili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 13.01.2010 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Te filtry mają jednak swe zalety...nie niszczą się tak szybko sprzęty i zużywają mniej prądu ( w porównaniu do sprzętów gdzie osadza się wapno i inne sole mineralne ).... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.01.2010 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Martina nie zmienialismy, jakos tak fajnie jest pod oknami widac gwiazdki wieczorem, zmiana ustawienia spowoduje ze przestrzen pod skosami bedzie malo uzytkowa a do tego tam mamy ustawione gniazdka pod lampki , ale nie mowie ze nie pomyslimy nad zmiana usatwienia Monika cos podobnego maja wujkowie moi ale jakos te kraniki srednio mi pasuja do kuchni, wode mam srednio twarda A nie mozesz reklamowac bezposrednio u producenta?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.01.2010 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Te filtry mają jednak swe zalety... nie niszczą się tak szybko sprzęty i zużywają mniej prądu ( w porównaniu do sprzętów gdzie osadza się wapno i inne sole mineralne ).... no maja dlatego w ogole rozwazany byl zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.01.2010 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Monia podeslij na priv jakie mialas oferty na stacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 13.01.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 A i podstawowa sprawa - woda bez uczulającego chloru .. i innych extra dodatków ..A jakbyś założyła wątek o filtrach i proponowanych rozwiązaniach ? - byłby pełen obraz sytuacji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.01.2010 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Takie watki juz byly niestety za wiele informacji nie bylo, ciagle malo kto to ma[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 13.01.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 otóż że woda jest słona wiem od dwójki moich znajomych. oboje maja tapworksa. Pan sprzedawca zagadnięty o to przyznał, że może tak być. dlatego np. w firmie wigo w cenie jest odwrócona osmoza. (cena oczywiście kosmiczna, co prawda od niedzieli spadła o 200pln ale i tak za drogo jak dla mnie). Pan od cosmowater zaczął cos ściemniac i określił tę słoność na poziomie-uwaga- chleba. więc ja mu mówie że jak dla mnie to słona- (herbata posolona hm)a on że można sie przyzwyczaić. Jeszcze jeden hit z mojej budowy: miska WC villeroy (subway) sie leje!!!! Pod spodem ma dziurke odpowietrzającą i przez ta dziurke w trakcie spłukiwania wody sie leje. pewnie jest jakaś dziurka w odlewie. No i zostało mi 3 m2 płytki podłogowej le rabli w beżu. Może komus brakło? bzdura z ta slonoscia wody, w poprzednim domu mialam i teraz mam zmiekczacz i woda NIE jest slona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts