Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

markotko mojej Ani pokój ma ponad 40m2 podłogi. Jest nad garażem który nie jest ogrzewany. Tak jak kiedys pisałam sufit w garażu jest troche ocieplony. W pokoju jest 1 okno szczytowe 1,8x1,2m i jedno okno dachowe. Nie ma ścianki kolankowej. Dach lezy na murłacie. W pokoju są 2 kaloryfery. Nie jest tam chłodno. Moze 1 stopień różnicy ale jak chodzi tylko 1 kaloryfer. Przy obu właczonych jest tama sama temp. na całej górze.

Ja na prawde nie wiem co jest grane, tak jakby podloga wcale nie grzala, mamy 2 okna zwykle 90x170, 2 polaciowki jest jedna sciana szczytowa i 2 kolankowe , do tego komin wentylacyjny z kotlowni, pod sypialnia jest garaz i kotlownia w ktorych temp jest jakies 3 stopnie teraz, w garzu syfit ocieplony 5cm a w sypialni jest jeszcze 5 albo 10cm styro-juz nie pamietamy czy zwiekszylismy.

Mamy panele na podkladzie cienkim w dziurki niby na podlogowke i jest pizdziawa, zamkniete mamy nawiewniki w polaciowkach, anemostaty przymkniete do minimium.

Chyba bede musiala sciagnac panele i sprawdzic czy ten beton w ogole grzeje

Jestem zlamana z ta sypialnia, ma prawie 40m2 po podlodze wiec powinno byc cieplo skoro wszedzie tam podlogowka a tymczasem mamy tam 16.5 stopnia gdy na dole jest 22, chyba zaczniemu uszczelniac silikonem okna bo jest masakra, z polaciowki wieje po rekach jakby z pomiedzy oscieznicy a g-k, juz kombinujemy na rpzeplywach ale to niewiele daje bo cala gora chlodniejsza jest

Toż Ty tam masz lodówę....?! :o

Takiej temperatury nie zazdraszczam... :roll: :-? Lubię mieć chłodno w sypialni, ale nie aż tak... :roll:

Martusia chodziło mi o namiary na montażystów od bramy garażowej! :wink: