Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Martusia dawałaś przepisa na pizzę i nie wiem co ja z nim zrobiłam :oops: :oops: :oops: a moze bym dzisiaj chłopakom dała :wink:

ja sobie skitralam ;)

ciasto na pizze:

składniki

1 dkg drozdzy swiezych

1/2 lyzeczki cukru

1/2 szklanki wody

1 1/2 lyzki oliwki

1/3 lyzeczki soli

1 i 1/2 szklanki maki najlepiej grubszej czyli chlebowej (TYP 650)

1/2 lyzeczki tymianku

Ciasto:

Drozdze wsypac do letniej wody z cukrem, zostawic na 5 minut, az utworza sie pecherzyki, dodac pozostale skladniki i wyrobic az ciasto bedzie gladkie i elastyczne. Jesli sie klei dodac troche maki. Zostawic w cieple do wyrosniecia (okolo godziny lub do podwojenia objetosci).

Ciasto rozwalkowac, na ciasto nalozyc sos pozostawiajac brzegi wolne.

w 200-250 az brzegi

a jak ja się cieszę wreszcie czuć dodatki a nie ciasto machnęłam taką najprostszą z szynką i pieczarkami i na cienkim wyszła bo prawie jak listek było ciasto zapodane na blachę nawet się bałam czy to się nie spiecze na kamień ale nie mój mały pizzożerca opchnął kawał taki że ja bym miała dosyć zanim bym skończyła :lol: :lol: :lol:

Witam,

ponieważ byłam w M1 już miałam dzwonić do ciebie bo wiedziałam że jesteś w domu i na faworki bym się załapała.

walcze z klamkami. a właściwie szukam czegoś w rozsądnej cenie. Martusiu a gdzie kupowałas karnisze? a czy rolety rzymskie to na karniszach wiszą?

Marys a Te twoje panele to też na karniszach?

Szukam specjalisty chorób zakaźnych który specjalizuje się w boreliozie. jeden taki z zabrza odmówił mi leczenia dziecka. jeśli znacie takowych to prosze o namiar. sprawa pilna.

Monia trzebabylo dzwonic!!

Karnisze na allegro zamawialam, sprawdz sobie bo takie same sa w LM np mozna sobie policzyc ile kosztuje komplet i porownac

rolety ja mam mocowane do sciany sa tez mocowane do okna i z tego co kojarze to mozna zawieszac tez na karniszach, ale to trzebaby chyba zamawiac u krawcowej

Matko jak to odmowil leczenia??