efilo 23.02.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 za dużo za ostatni miesiac jakies 1100. przypominam ze tam nie mieszkamy a temp. ustawiona na 15 i nie grzeje cwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 23.02.2010 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 no to sporo, ale macie tez duzo wiekszy dom niz moj ale i tak za duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.02.2010 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Martusia znaczy za miesiąc jakieś 300 zł oj zabolało my płacimy co dwa miesiące prąd ale maks zapłaciłam za 2 miechy ponad 400 zł ale to za mieszkanie i budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 23.02.2010 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 no mysmy tez w mieszkaniu placili jakies 100zl miesiecznie wiec nas troszke zamurowalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.02.2010 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 no ja jak zobaczyłam te ponad 400 to też mnie zatkało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.02.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Jesuuuu jakie rachunki Już się boję, bo ja nie oszczędzam... Nie lubię ciemności.... Musi być jasność wszędzie..... Od zawsze miałam energooszczędne żarówki i płaciłam znacznie mniej, niż przy normalnych... A gazu mieć nie będę bo go na mojej ulicy nie ma, więc będzie tylko pic na węgiel.... Może to pocieszenie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.02.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 ja dzisiaj za dwa miesiące na działce z zerowym zużyciem mam stówe do zapłaty a ani kropla prądu nie zużyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.02.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 no niestety ja już wolę zużywac i przynajmniej coś z tego mieć niż płacić za gotowość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 24.02.2010 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 ja dzisiaj za dwa miesiące na działce z zerowym zużyciem mam stówe do zapłaty a ani kropla prądu nie zużyta ja patrzylam na rachunek z gazem, ponad 1/3 to jakies durne oplaty abonamentowe, przesylowe, stałe etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.02.2010 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 dokladnie oplat takich dystrybucyjnych jest w cholere Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.02.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 To coraz bardziej utwierdzam się w słuszności w ogrzewaniu węglem.... szkoda, że mało komfortowe i uciążliwe, ale z konieczności musi takie być bo nie mamy gazu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.02.2010 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Sorki ale nawet placac tyle nie dalabym sie wrobic w wegiel a co latem? jak bedziesz ogrzewac wode uzytkowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 24.02.2010 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Sorki ale nawet placac tyle nie dalabym sie wrobic w wegiel a co latem? jak bedziesz ogrzewac wode uzytkowa ? też piecem węglowym. Znam kilka osób które mają tylko piece na węgiel i sobie to rozwiązanie chwalą. Sami taki sposób ogrzewania rozważaliśmy bo gazu nie mamy ale od tego roku zmieniły się nam warunki i niebawem podpisujemy umowę z gazownią No i dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.02.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Będziemy mieli bufor ciepła na 1300 litrów wody.... jak rozpalisz w kotle, to wystarczy na 3 dni... tak myślę...A do bufora jest podprowadzone wyjście na solary, oraz będą zamontowane grzałki elektryczne, do grzania wody.... Tak jak w bojlerze.... Dodatkowe wyjście będzie jeszcze na płaszcz wodny z kominka.... A lato czasami zimne jest.... Więc tak naprawdę będzie kilka alternatyw... Tylko co do solarów to nie w tym roku... może za dwa lata zamontujemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.02.2010 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 No tak połowa ulicy ma gaz, a my mieszkamy na samym końcu ulicy i gazowni za żadne skarby nie opłaci się zbudować przyłącza gazu dla nas.... Dwoje sąsiadów mają własne butle propan butan... a babcie mają pice na węgiel i nie opłaci im się zakładać instalacji, kupować kotły i kuchenki na gaz.... Więc nie ma innej alternatywy... Chyba, że propan... Ale jak liczyłam, to umowę podpisać bym musiała na jakieś 20 lat z nimi.... czyli 30000litrów gazu, ale minimum 10 lat.... A z kąt ja mam wiedzieć co będzie za 5 lat... co się będzie działo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 24.02.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 No tak połowa ulicy ma gaz, a my mieszkamy na samym końcu ulicy i gazowni za żadne skarby nie opłaci się zbudować przyłącza gazu dla nas.... Dwoje sąsiadów mają własne butle propan butan... a babcie mają pice na węgiel i nie opłaci im się zakładać instalacji, kupować kotły i kuchenki na gaz.... Więc nie ma innej alternatywy... Chyba, że propan... Ale jak liczyłam, to umowę podpisać bym musiała na jakieś 20 lat z nimi.... czyli 30000litrów gazu, ale minimum 10 lat.... A z kąt ja mam wiedzieć co będzie za 5 lat... co się będzie działo.... oj gazik z bultli dużo droższy jest więc odradzam -sąsiedzi klną jak diabli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.02.2010 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 tylko koszty solarow i kominka z plaszczem i buforu to chyba zrownowaza ceny gazu na dobrych kilka latja rozumiem kotly weglowe ktore sa w pelni zautomatyzowane ale z tego co wyczytalam to spory jest ich koszt ale i takie trzeba czyscicnie planuje robic z salonu kotlowni wiec wszystkie kominki z plaszczem odpadajanie wierze tez w bufor ktory jest w stanie utrzymac ciepla wode przez kilka dni kociol na wegiel to wyjscie kiedy sie nie ma gazu ale przy gazie nie zdecydowalabym sie nigdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.02.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Bufor to około 5500zł, kocioł to 3300zł, kominek ~3000zł, też nie chcę mieć kotłowni w salonie, ale..... Gazu nie mam i nie będę mieć. Więcej domów u mnie już nie powstanie.... Poczytaj u Piczmana, czy JerzegoN oni mają bufory.... I zdaje to egzamin... Może u mnie też zda..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.02.2010 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 plus grzalki plus solary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.02.2010 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 marta to koncepcja Jerzego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts