Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To co, do emeryturki czekamy? :roll: :roll: :roll:

no to by było najpraktyczniejsze, tylko nie wiem czy Matka Natura jest tego samego zdania :roll: ...

a Ty malgos jak kombinujesz w kwestii potomstwa?

No ja nie mam szans na emeryturke, wiec czekac tak dlugo nie moge. :lol: :lol: :lol: Mysle, ze jak zrobie ten p^%$# doktorat i mieszkanko bedzie sie nadawalo do zamieszkania to zaczne o tym myslec. No bo wczesniej to nie ma jak zupelnie.

do emeryturki, to Kasia ma jeszcze daleko :wink:

no jeszcze "tylko" jakieś 30 lat :-? kombinowałam żeby chociaż w 30tym roku życia zajść (czyli w 2009r), ale dowiedziałam się ostatnio w pracy, że chcą mnie "uszczęśliwić" dodatkowymi obowiązkami -co mi zajmie ok 1,5-2 lata- i przez ten czas muszę macierzyństwo na bok odłożyć :(

do emeryturki, to Kasia ma jeszcze daleko :wink:

no jeszcze "tylko" jakieś 30 lat :-? kombinowałam żeby chociaż w 30tym roku życia zajść (czyli w 2009r), ale dowiedziałam się ostatnio w pracy, że chcą mnie "uszczęśliwić" dodatkowymi obowiązkami -co mi zajmie ok 1,5-2 lata- i przez ten czas muszę macierzyństwo na bok odłożyć :(

nie za ciekawy widok na najbliższy rok :roll: :-?

czyli 120xszerokosc komina??

hmmm no nie wiem o co ci chodzi.. może pokażę:

http://images44.fotosik.pl/1/117fefdc2edc69cemed.jpg

140cm to faktycznie u nas szerokość komina (skąd wiesz :wink: ?), przy nim stoi kominek -tylna ścianka kominka jest w odl. ok 20cm od komina -szer. kominka ma ok. 50cm -dotąd też będzie na salon "wystawała" obudowa, a przed kominkiem 50cm na płytkę. Ale namieszałam :D !

OK i teraz wrocmy pamiecia do wylewek :)

Mialas kladziony styropian pod wyleweke i w miejscu stawiania wkladu nie mialas tego styropianu tylko wylewana wylewke na grubosc styro+wylewka??

I teraz jakich wymiarow byl prostokat ten bez styropianu??

140cm to faktycznie u nas szerokość komina (skąd wiesz :wink: ?), przy nim stoi kominek -tylna ścianka kominka jest w odl. ok 20cm od komina -szer. kominka ma ok. 50cm -dotąd też będzie na salon "wystawała" obudowa, a przed kominkiem 50cm na płytkę. Ale namieszałam :D !

No wychodzi -140cm na 50+20+50=120 czyli 140cmx120cm :) -tam nie było styro -tylko wylewka -a w niej oczywiście zbrojenie, tzn w "pierwszej" wylewce jest zbrojenie, a w drugiej (tej która była robiona równo z podlogówką)- już nie :roll: