Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Żeby nie było ze mnie nie ma JESTEM :D. Zdjęcia oglądnięte bardzo ładnie Ci to wyszło wszytko razem, a roślinki to tak za rok albo dwa jak podrosną będę podziwiać. A odnośnie Twojego awatarku to sama u siebie planuje zrobić taka pergolę (wiem że to się z włoska inaczej nazywa). Pozdrawiam i pozdrawiam wszystkie Panie

Marta, apropos tej pergotendy. Możesz wkleić wieksze zdjęcie? I powiedz mi kto ci to będzie robił? Mnie szlag trafi kiedyś na moim tarasie: mam od rana do wieczora słońce. W takie upały jak teraz to naprawdę ciężko wytrzymać . Alebo musze poczekać jak mi tuje podrosną, żeby móc usiaść z durgiej strony, ale to będzie za pierdylion lat :bash:

pergotendy mi nikt nie zrobi :(

robie konstrukcje drewniana, to bedzie przykryte czyms przezroczystym a od srodka beda wisialy szmaty :)

oo robi to juz firma w polsce :)

http://www.tasystems.eu/pl/pergotenda_twin7.html

http://www.strzelec.gda.pl/index.php?option=com_joomgallery&Itemid=53&catid=7&func=viewcategory

Edytowane przez markoto

Marta, apropos tej pergotendy. Możesz wkleić wieksze zdjęcie? I powiedz mi kto ci to będzie robił? Mnie szlag trafi kiedyś na moim tarasie: mam od rana do wieczora słońce. W takie upały jak teraz to naprawdę ciężko wytrzymać . Alebo musze poczekać jak mi tuje podrosną, żeby móc usiaść z durgiej strony, ale to będzie za pierdylion lat

normalnie w doopach się poprzewracało :o ;) Może deszczyku albo śniegu? :p

Cze Kasia wogóle :)

Pergotenda...kurcze jakie trudne słowo... ;) Tak jak pierdylion lat ... ale to drugie już bliższe mojej duszy... zwłaszcza w kontekście ukończenia budowy :cry:

pozdrówki wogóle, dla gospodyni wątka pierjeda wsjem :)

A te tarasy? Marzenie ...

Ale największą bolączką ludzkości (czytaj nas forumowiczów ;) ) jest niestety ostatnio znalezienie czasu by na takowym (tarasie, nie Ojcu Czasie) przysiąść... :cry:

I tego czasu na przysłowiowe wąchanie róż nam wszystkim z całego serca życzę :)

Wiesz co ja Ci zrobię pergotendtę :p ja już nawet mam plan jak się do tego zabrać. Podkonstukcja to pryszcz, zastanawiam się na drewnem albo nad stalówką (u męża na warsztacie by mi chłopaki trzasnęli - prowadnice jak dla rolet pionowych tylko zamocuję po skosie, a na górę stwierdziłam że zastosuje albo płótno żaglowe (mój wujek szyje skrzydła paraglajtów i powiedział ze mi uszyje ale zastanawiałam się nad plandeką wzmocnioną. Ale niestety moje drogie u mnie jeszcze dużo czasu upłynie bo jestem na razie na etapie instalacji wew ale na maj2012 musi być gotowe (komunia córki na naszym południowym tarasie). Niezłe mam plany co nie

Wiesz co Martuśka? Jak Konieczki, co ma wujka co szyje skrzydła paraglajtów ( :D ) ci zrobi tą pergo...tendę czy jak jej tam... ;) to ja poproszę mnie zaprosić celem wylegiwania się pod nią i podziwiania. Tudzież picia drinków i pławienia się w luksusie. Bez pośpiechu i w dobrym towarzystwie :D To co? Umawiamy się? :D

Dzięki Irma ja tez o tym myślałam tyle że się trochę boję czy będę miała chętnych na zbyt. Wujkowi już mówiłam o moim biznes planie i powiedział że spróbować można. W przyszłym roku robię do siebie zobaczymy co wyjdzie, jak będzie git to czemu nie :)

Ps. A wyceniałaś już ją może kiedyś?

No wlasnie tak sobie pomyslalam :) ze biznes na bank :)

Ja planuje dac cos na gore wiec pod spodem nie musi byc brezent

Konieczka skad ty jestes??? :D

Konstrukcje bede miala , dumamy nad rozwiazaniem podwieszenia tego materialu

Jak mi ja wycenili jakis czas temu to bylo jakies 400 euronow za m2 :), teraz zadalam pytanie panu tak z ciekawosci :D

Zrob mi w ramach testu i ja bede promowac mysl techniczna :D

Edytowane przez markoto