Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

tak tak tak maciejka to będzie pierwsza roślinka jaką posieję w przyszłym roku:lol2: no ale to nie jest jakiś dziki ogród tylko z 5 roślinek aczkolwiek niektóre jak cis i thuja słusznego już wzrostu;) kosodrzewinka też całkiem wyrośnięta:) no i jeszcze jakbym się nudziła to sobie mogę wyzbierać malusie cisy takie po 15 cm :rotfl:

To nic tylko iść na cisobranie:lol2:

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to ja do tej per coś tam jestem najpierwszejsza :D

Tylko cena zabójstwo....

I taras mam i ogródek mam i krzoczków dużo mam... oj wszystkiego mam... ale słońce daje od 10 do wieczora... Tak bardzo chciałam słoneczny taras, ale teraz trzeba coś składanego wymyślić... tylko co?

no i dlatego ja nie koruję...kupiłam w zeszłym roku 30 worków i prawie nie zauważyłam, gdzie wysypałam...

pielę ręcznie, ale nie za bardzo i czekam aż rośliny się rozrosną. ewentualnie rozłożę szmatę....Ale jakoś mi żal, bo jak spadają liście z graba to niesamowicie ziemię urzyźniają a jak będzie szmata to nic z tego...

tam gdzie mam najgorszą ziemię ściółkuję skoszoną trawą. Stwierdziłam, ze w tych miejscach to juz gorzej nie będzie.

Ja miałam korę za darmo. Duuuuużo kory dlatego wysypywałam. Ale tylko rabatki. Zresztą nie jest tego tak wiele. W wiekszości mam trawę i drzewka owocowe na działce więc to przypomina bardziej uprawę sadu niż pielęgnacje ogrodu.... A za domem mam w ciul szyszek z sosny. Do jesieni zanim spadną wszystkie stare to chyba całą rabatę będę miała wysypaną tymi szyszkami.

A wogóle dziś w programie rolniczym usłyszałam, że nie powinnośie korować róż. Lepiej wysypać je.......... kruszywem z węgla brunatnego. Mozna go kupic na składach węgla. To co zostaje na pryźmie, ta drobnica. Podobno niesamowicie wzbogaca to ziemię. Wygląda....hmm..... czarno :D Trzeba się przyzwyczaić to takiego widoku :D

Martuś, może szyszek poszukaj?

Ja sypie korę i na to szyszki, kora się rozłoży a szyszki pozostaną i chwasty nie dadzą sobie rady.

Wiem, ze można kupić takie na przykład u leśniczego.

Ja szyszki mogę oddać za darmo:)

Dzień dobry dziewczęta:D

Jako tako :)

w sobote troche obsypalam kora, potem bylismy na pikniku rodzinnym u nas na wsi, fajnie bylo

w sobote dzieci z mezem pojechaly do cyrku a ja ukladalm puzzle ktore wylosowalismy na pikniku :)

a ty sie pochwal co kupilas nowego :)

No to super!

Swoją drogą bardzo piknikowa ta Twoja wieś..!;):D

A co za puzzle wygrałaś..?!

Ja w szkółce odłożyłam sobie wiśnię Coloratę (chyba...:oops:) i chcę sobie jeszcze dokupić hortensję Anabelle, bo zrobiło mi się miejsce pod dębem jak przesadziłam jednego szmaragda z żywopłotu....:rolleyes:

Poza tym przywiozłam wczoraj dwie skrzynki bylinek, które wykopałam mojej mamie ze skalniaka i czekam aż przestanie padać, bo muszę je szybciutko wsadzić.:)