Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No wlasnie ja tez tak mowie i jak ogladam roslinki, wole kupic wiecej mniejszych niz mniej wiekszych mimo ze przy tych wiekszych wfekt jest od razu a ja bede musiala poczekac na niego kilka lat

Mama natomiast probuje mi wybic z glowy zapedy na te duuuuze , ja mowie przeciez one dopiero za 10 lat beda mialy 5m - mama od razu mnie sprowadza na ziemie ze 10 lat to nawet nie bede wiedziec kiedy minie :) wiec mam limit drzew i krzewow do max 2m i raczej kolumnowe niz stozkowe :)

no ja mam jeszcze sporo placu przykrytego jedynie agrowłókniną i kolejny duzy plac którego nie przykryłam i chyba 45 razy bedziemy to plewić :(.

Ale dzis kupie kliniec , moze kore i bede dalej zasypywac, obsypywac itp.

skocze jeszcze do ogrodnika, moze cosik kupie, jakies berebryski by sie jeszcze przydały

no ja czekam na ta trawe jak na zbawienie, wtedy bede sobie mogla zrobic juz obrzeza i oblozyc wloknina brzezki i sie rozwijac ogrodniczo :)

Jak mi sie przypomni to wkleje pare pomyslow na rabaty z "mojego ogrodu"- jest jedna zimozielona, jedna chyba biala, jedna z kolorowymi liscmi- tylko musze je odgrzebac ze stosika :)

berberyski na szczescie nie sa drogie, tawuly japonskie sa ekstra bo sa tanie i szybko rosna, podobnie jak pecherznica- niestety nie sa zimozielone

ja staram sie miec jak najwiecej zimozielonych roslinek, ale zeby ogród byl urozmaicony, kolorowy przez wiekszosc roku to trzeba wplesc miedzy zimozielone cosik innego :)

na razie mam placyk:

"wszystko co wpadlo mi w rece",

"rabatka lawendowa + bylinki ",

"rododendrony i azalie"

niechciane ale jednak konieczne tuje wzdluz plota,

koło mojej byczej trawy zasadzam kilka mniejszych trawek

no i oczywiscie catalpy sztuk 3

bukszpan który w końcu zdecydował sie, że chce być piekny wyląduje chyba w donicy betonowej przy wejsciu do domu :)

a ja jestem obrazana na moje catalpy ;)

zeszły rok po posadzeniu chorowały do samego końca, latałam koło nich, pryskałam, głaskałam

w tym roku łaziłam,zaglądałam czy nie zmarzły (na całe szczescie w okolicy jest ich sporo wiec widzialam ze skoro u innych nie ma lisci tzn ze moze jeszcze jest nanie czas)

teraz widze ze lodyzki lisci wygladaja dziwnie jakby mialy bąble, mam przeczucie ze znowu je jakies pieronstwo dopadło :(

osiwieje przy tych drzewkach !