Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

no z ta swietlica to tzreba bedzie cos zmajstrowac, ale nie wiem czy cos sie da zrobic, bo ponoc wojt co roku pisze zapotrzebowanie na swietlice i co roku musi sie obejsc bez pieniedzy i bez swietlicy

pierniczy jak potłuczony, to on decyduje o kasie na swietlice, jesli dyrektor szkoły mówi Wójtowi, że ma dzieci których rodzice nie odbiorą np. do 15-16 to taką świetlice trzeba otworzyć. To jest naprawdę dobra wola dyra i Wójta albo nawet obowiązek jeśli oczywisćie są chetni, ale z reguły w małych miejscowosciach maja to w nosie, nikomu nie chce sie siedziec w pracy do 16-ej, dyro zamknie szkołę o 14-ej i ma problem z głowy. Spotykałam sie z czyms takim juz tyle razy, że jak znowu słyszę takie historie to mi sie nóż w kieszeni otwiera, spróbuj zadzwonić do kuratorium i spytaj co możesz wskurać. To są nagminne praktyki placówek szkolnych tzn. imprezy typu dzien mamy dzien babci np. o godz. 10-ej rano ( w tym roku doczekalam sie imprezy na godz. 17-ą, bo przeciez na 22 ososby tylko 4 matki maja problem bo pracują ;)), w poprzednim przedszkolu kiedy matka chciala dziecko zapisac na okres letni , feryjny czy tez swąiteczny Pani potrafila powiedziec : " a przeciez Pani ma tesciową, ciocię rencistkę, dziadka, nie zajmie sie dzieckiem??", albo wpierały kazdej kolejnej przychodzącej matce że tylko ich dziecko jest chętne i bedzie mu smutno samemu, po czym mama szukala opieki dla dziecka wsrod sąsiadek zeby dziecko nie plakalo ze inni mają wolne a ono nie. Spotyka się potem 15 kobitek na placu zabaw i w rozmowie okazuje się, ze każda z nich usłyszała tę samą śpiewkę, że nie ma chetnych do przedszkola.

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Niezle, zadzownie do kuratorium jak sie to ma z przepisami tzn czy szkola ma obowiazek stworzyc swietlice czy to tylko na widzimisie .

Wiem, ze to wojt cofnal pieniadze na swietlice, bo stwierdzil ze za malo jest chetnych, dyrektor tu nie ma nic do gadania

Wiem, ze to wojt cofnal pieniadze na swietlice, bo stwierdzil ze za malo jest chetnych, dyrektor tu nie ma nic do gadania

tak tak Wójt nie dyrektor (wczesniej napisalas ze wójt pisze okase na swietlice) wiec napisalam ze pierniczy :), on kase rozdziela na szkoły w gminie. Bywalam kiedys na takich spotkaniach,żenujące jednym słowem. Kolesiostwo jest wszedzie. jeden dyro miał kase na wszystko drugi musiał prosić rodziców o drobne na papier ksero. Ja tez kiedys uslyszalam, że poprzedni dyr. naszej szkoly darł koty z UM, a następca potem dwoił sie i troił żeby zbudować dobre relacje.Jedno jest pewne, rodzice muszą się zebrać i troszkę potupać nogami, jedną mamę spuszczą na drzewo :(.

Mam nadzieje ze z tą pogodą im nie wyjdzie, zeszły weekend tez miał byc deszczowy, tydzien zreszta tez nie lepszy, a tu proszę pogoda byla fajna

sorki mialo byc, ze dyrektor pisze o kase w wojt odrzuca podanie :) odszukalam juz w rozporzadzeniu ministra ze szkola ma obowiazek zapewnic swietlice, ale godziny pracy sa okreslane po porozumieniu rady rodzicow i dyrektora- ten dyrektor cos miesza bo ponoc mowil ze wg najnowszego rozporzadzenia ten obowiazek swietlicy nie obejmuje niby dzieci 1-3- chyba do niego pojde i poprosze o to rozporzadzenie :)

to jest szkola podstawowa + gimnazjum i gimnazjum ma kase sportowa i kasa na swietlice jest przeznaczona na swietlice profilowa czyli na dojazd dzieci na basen ale co mnie to wlasciwie obchodzi obowiazek obowiazkiem jest

Hej Marto, tez mam problem z dzieckiem...mi zamykaja klub poszklony i musze szukac nowego:rolleyes: Pani nie oplacalo sie prowadzic starego, bo duzo osob jest bez pracy lub kombinuje jak zaoszczedzic peiniadze, wiec upycha dzieci po rodzinie....no i zamyka:cool:

Jak Twoje poszukiwania markizy.....nie pamietam jak to sie nazywalo fachowo....ida? Bardzo fajny masz pomysl, ale i tez masz miejsce na niego....pokazalam Panu Mezowi..tez Mu sie podoba ....

Maja

Buda pierwszorzędnie się prezentuje, ale szczerze mówiąc (mam nadzieję, że się nie obrazisz) to roślinki zrobiły na mnie większe wrażenie :) teraz przynajmniej wiem, jak te clematisy wyglądają :cool:

co do budy, to będziemy musieli pomyśleć o czymś podobnym, bo nie przewidzieliśmy pomieszczenia na ogrodowe graty :rolleyes: