Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Irma, dzieki :) jeszcze sporo przed nami, teraz ciagle walcze z obrzezami zrobilam na razie jakies 50mb, ale idzie jak po grudzie albo leje albo upal ze mozna sie upiec

Efi- jest stronka nasza-rzeka.pl i oni organizuja splywy-zbiorka jest w dabrowie w parku zielona kolo centrum sportow wodnych, tam sie zostawia auto i gosciu zawozi busem na poczatek splywu-okolice jeziora przeczyckiego - bardziej ekstremalny jest splyw biala przemsza, ale wtedy juz bez dzieci

A u nas upał.....

markotko ja juz o to pytałam ale nie zauważyłam Twojej odpowiedzi (pewnie mi gdzieś uciekła) więc zapytam raz jeszcze (wybacz niezdarze).

Chodzi mi o drewno na tarasie, konkretnie słupy i krokwy. Strugaliście je czy takie surowe po pile są? Na czym je gładziliscie? Ja myślę o grubościówce ale nie wiem czy to wystarczy albo czy wogle tego nie robić?

hmmm trudne pytanie, sladow po pile raczej nie ma, na penwo nie jest gladziusienkie jak deski tarasowe ale tez nie ma specjalnie drzazg wiec moze je przeheblowali troche

ja musialam przegapic twoje pytanie bo je pierwszy raz czytam :oops:

Edytowane przez markoto

Zobaczę jakie mi przywiozą, w jakim będzie stanie. W drewutni to mi obojętne czy będzie gładkie ale to w altanie mogłoby nie mieć drzazg..... No i będzie dach deskowany i tez sie zastanawiam czy deski strugać. Kurcze na cały dach mi to niepotrzebne, też tylko w altanie by sie przydało.... Ja chyba tego nie skończe, słowo daję :D

No wiem. Jedyne co mnie do tego przekonuje to fakt, ze dach będzie sufitem w altanie. Ale z drugiej strony będzie dość wysoko bo ponad 3m.

A altanach zazwyczaj sa to deseczki strugane, łączone na pióro. A u mnie to będzie ubite z calówek.

Myśle też nad podłogą. Byłam juz nawet umówiona z panem do płytek bo narodził się plan gresu na posadzce ale sobie darowałam. Od dawna chodzi za mną.....recykling :D

Mam trochę starych palet ;)

http://lh6.ggpht.com/_5EbJjBbVicM/TGlLQ9S5fGI/AAAAAAAAGi4/ttTh4W6sNIY/bruk%20na%20pod%C5%82odze.jpg

Sama boję sie efektu i póki co "dojrzewam" do tego :D

Ale pomysł tej podłogi mi się bardzo podoba. Pasowałoby do niej to oświetlenie które Marek u Rasi wkleił ostatnio :D

Dziewczyny mają rację, dużo w tym roku zrobiliście na działce. Mozesz już spocząć na laurach bo wiecej nie przeżyję z tą moją tegoroczną "niemocą" :D

no jak czytam jakie masz pomysly to bedzie najbardziej odjazdowa altana na forum :)

Dzieki May :) ale sporo przed nami, mam nadzieje na zlota polska jesien i ze uda nam sie zrobic te obrzeza i kompostowniki i poobsadzac troche , bo na razie roslinki sa tylko z przodu i na skarpce