Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z naszego przerobu jest tyle trawy, że nie mam co z nią robić. Ściółkować tez nie mam co :(

Ale to nic, nie marudzę :D Dobrze, ze jest ta trawa bo tak ładniej jak wkoło zielono.

W nocy troche pogrzmiało, popadało. Od rana przyjemny chłodek.

Z gazem nie pomogę bo nie mam. Jedziemy na prądzie. To praktycznie jedyne obciażenie poza węglem jakie mamy w domu. Woda kosztuje nas grosze.

U mnie ze śmieciami to są jaja. W wakacje pojemnik zabierają co 3 tygodnie. Makulaturę, szkło i plastik, wg sobie znanego klucza, ale mniej więcej też co 3 tygodnie. Zimą kosz zabierany co 2 tygodnie, segregowane śmieci bardzo rzadko, co 2 miesiące. mam kosz na śmieci i kosz na plastiki. Miesięcznie płacę ok 36zł

U nas na wsi było zebranie i wybrali jakąś firmę, która odbiera raz w miesiącu śmieci. Dla mnie to było za rzadko i podpisałam umowę z inną firmą, która też tu jeździ. Poza tym, że za rzadko to jeszcze śmieci mają być wystawiane w ich workach. Ja wolę w pojemniku z klapą bo przynajmniej tak ich nie czuć szczwególnie latem a tak to gdzie ja te worki miałabym trzymać zamin ode mnie odbiorą? Bez sensu to było dla mnie.

Szczerze mówiąc to nic mnie tu nie wkurza jak przerwy w dostawie prądu i wody. Jak nie ma prądu to i odrazu wody bo pompy w sąsiedniej miejscowości nie działają. W tym roku ze względu na te burze i wichury to ciagle są przerwy w dostawie. Jak tylko będą jakieś pieniadze to kupujemy agregat, to już pewne bo mamy dosć takiego uzależnienia. Studnie mamy też swoją i też trzeba to jakoś rozegrać, zeby i z wodą byc niezależnym. Ale to chyba za dużo jak na raz dla mojego męża. Musi z rok to przetrawić ;) :D