Elena76 19.08.2010 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Monia mowilam to jakas choroba, tez tak mam, codziennie zakladam rekawice i ide w trawe Elena inaczej bedzie jak juz trawe zrobicie no tak, tylko jak to się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.08.2010 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 bardzo prosto najpierw tzreba pozbyc sie chwastow, potem walnac dobrej ziemi, na to nawoz i trawa i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 19.08.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 piekne to Marysine wrzosowisko, ja mam tylko namiastke ale juz zaczynaja kwitnac Moj malzonek sie wkurza ze co chwile naginam do ogrodnika po jeden wrzos i dlubie potem 3 godziny na rabacie, zamiast przywiezc od razu 15 sztuk no cóż, artysta nie działa w pośpiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 19.08.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 bardzo prosto najpierw tzreba pozbyc sie chwastow, potem walnac dobrej ziemi, na to nawoz i trawa i gotowe ja niestety też z tych zielonych w temacie zieleni a te chwasty to najlepiej wyrwać czy jakąś chemią potraktować? chyba będziemy musieli odchwaścic też działki sąsiednie, bo nam ich zielska przez siatkę włażą.... potem musimy podnieść teren jeszcze... no i kawałki betonu i cegieł z ziemi wybrać, chociaż mąż mówi że nie trzeba, skoro ziemia ma na to przyjść, ale jakoś mi nie pasi zasypywanie tych śmieci... i naśmiewa się ze mnie, że ja z sitem chodzę i kamyczki odsiewam czy kamyki wielkości winniczka są dopuszczalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.08.2010 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Ja sie ukrywam z roslinkami, a 15 na pewno nie uszloby uwadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.08.2010 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Elena najlepiej wygrabic wszelki gruz, moze zachce ci sie cos posadzic np z chwastami to zalezy od ciebie, mozna chemia ale to trzbea kilka razy spsikac, odczekac i znow spsikac duzo musisz nawiezc tej ziemi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 19.08.2010 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Elena najlepiej wygrabic wszelki gruz, moze zachce ci sie cos posadzic np z chwastami to zalezy od ciebie, mozna chemia ale to trzbea kilka razy spsikac, odczekac i znow spsikac duzo musisz nawiezc tej ziemi? wygrabić to mało, ja go muszę wykopywać bo powgniatało się to paskudztwo pod ziemię musimy działkę podnieść w niektórych miejscach nawet o jakieś 60-70cm bo woda z drogi do nas spływa - wprawdzie piachy mamy, więc na drugi dzień po wodzie śladu nie ma, ale nawet jednodniowe bajoro pod schodami to kiepska sprawa... chwasty to ja w takim razie wolę wyrwać, szybciej chyba będzie niż opryski, skoro od razu w popiół się nie obracają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 19.08.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Dziewczyny ja wszędzie kładę agrowłókninę. Niestety chwasty i tak przechodzą, ale mają jednak jakieś ograniczenie - nie wyobrażam sobie co by było gdybym jej nie miała... Plewiłabym chyba non-stop.... Nelli i tak jak pisze Marta - jak rozsypiesz korę, to roślinki będą miały dłużej wilgotno. Monia widzę, że i Ciebie dopadło! Super! Ja uwielbiam prace ogródkowe, bo wspaniale przy tym odpoczywam...psychicznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 19.08.2010 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Mnie juz pierwszy zapal ogrodniczy minął....A drugi nie chce przyjść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.08.2010 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Elena tylko ze chwasty zstawiaja w ziemi ziarnka wiec jak je wyrwiesz to musisz sie liczyc ze znow sie pojawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 19.08.2010 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Elena tylko ze chwasty zstawiaja w ziemi ziarnka wiec jak je wyrwiesz to musisz sie liczyc ze znow sie pojawia nawet jak przysypię je tak grubą warstwą ziemi to wylazą? nie, no naiwna jestem jak nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.08.2010 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 wyjda wyjda i nowe przyleca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 19.08.2010 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 wyjda wyjda i nowe przyleca nowe to co innego ale stare to już przegną jak spod tej sterty ziemi wylazą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluczmonia 19.08.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Elena spryskaj randapem. niech uschnie i wyrwij, wygrab chwasta. jak chcesz nawozić ziemie to zostaw te kawałki gruzu. ja wygrabywałam tylko to co na wierzchu było. Marysiu Twój ogród piękny jest. Powiedz mi czy Ty zamówiłaś zasłony z tego siwego materiału który miałaś u mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 19.08.2010 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Dzięki Moniu, choć uważam, że daleko mu jeszcze do piękności! Zasłon jeszcze nie zamawiałam, bo niestety duuużo wyszło, ale mam nadzieję, że w najbliższym czasie się ich dorobię..! Za to odebrałam firanki do sypialni - postaram się dzisiaj powiesić i pstryknąć zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.08.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 noooooo tak ktoś sobie dołek wygrzebał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 19.08.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Wuśka czy z Ty tą mordkę na mnie drzesz...!? Dokładnie rzecz ujmując, Mężuś wracał ostatnio z delegacji z Warszawy i to on 'po drodze' odebrał. Chyba nie sądzisz, że gdybym była, to bym nie wpadła...?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.08.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 no owszem drę bo podejrzewałam że mnie pominęłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 19.08.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Ciebie... - never! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.08.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 no bo byś nieco stratna była;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts