Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

bardzo prosto :)

najpierw tzreba pozbyc sie chwastow, potem walnac dobrej ziemi, na to nawoz i trawa i gotowe :)

ja niestety też z tych zielonych w temacie zieleni :D

a te chwasty to najlepiej wyrwać czy jakąś chemią potraktować? chyba będziemy musieli odchwaścic też działki sąsiednie, bo nam ich zielska przez siatkę włażą....

potem musimy podnieść teren jeszcze... no i kawałki betonu i cegieł z ziemi wybrać, chociaż mąż mówi że nie trzeba, skoro ziemia ma na to przyjść, ale jakoś mi nie pasi zasypywanie tych śmieci... i naśmiewa się ze mnie, że ja z sitem chodzę i kamyczki odsiewam :rolleyes: czy kamyki wielkości winniczka są dopuszczalne? :cool:

Elena najlepiej wygrabic wszelki gruz, moze zachce ci sie cos posadzic np

z chwastami to zalezy od ciebie, mozna chemia ale to trzbea kilka razy spsikac, odczekac i znow spsikac

duzo musisz nawiezc tej ziemi?

wygrabić to mało, ja go muszę wykopywać bo powgniatało się to paskudztwo pod ziemię :(

musimy działkę podnieść w niektórych miejscach nawet o jakieś 60-70cm bo woda z drogi do nas spływa - wprawdzie piachy mamy, więc na drugi dzień po wodzie śladu nie ma, ale nawet jednodniowe bajoro pod schodami to kiepska sprawa...

chwasty to ja w takim razie wolę wyrwać, szybciej chyba będzie niż opryski, skoro od razu w popiół się nie obracają :)

Dziewczyny ja wszędzie kładę agrowłókninę.

Niestety chwasty i tak przechodzą, ale mają jednak jakieś ograniczenie - nie wyobrażam sobie co by było gdybym jej nie miała...:rolleyes: Plewiłabym chyba non-stop....

Nelli i tak jak pisze Marta - jak rozsypiesz korę, to roślinki będą miały dłużej wilgotno.

Monia widzę, że i Ciebie dopadło! ;) Super!

Ja uwielbiam prace ogródkowe, bo wspaniale przy tym odpoczywam...psychicznie...:cool: