mayland 02.09.2010 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Kurcze to kicha z tą świetlicą. My mamy to szczęście, ze nasze dzieciaki do gminnej szkoły chodzą. Jest nowa, duża. W tym roku nowe przedszkole oddali a już mówią o budowie basenu. Są 2 świetlice dla dzieci różnych wiekowo. Mi jednak najbardziej podoba się autobus szkolny. Nasza wieś jest mała. Tu każdy się zna. Dzieciaki, nawet te maluchy jeźdżą tym autobusem. To bardzo wygodne i bezpieczne bo małe dzieci musi ktoś odebrać z autobusu a kierowca nie moze zostawić malucha samego przy drodze. Wszyscy sobie chwalą taką organizację a matki nie muszą jeździć do szkoły bo o określonej godzinie dziecko będzie na miejscu (są bardzo punktualni! ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 02.09.2010 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Fajnie macie May, ale to chyba kwestia ludzi ktorym sie chce, jedno walcza o pieniadze z uni, staraja sie wynajmowac sale zeby zarobic na szkole drudzy nei robia nic tylko wyciagaja rece do rodzicow po kase zeby np. pomalowac klase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 02.09.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Markotko zanim pojdziesz do Wójta zadzwon do kuratora i dowiedz sie jak to dokladnie jest, bedziesz wiedziala jak z Wojtem mozesz rozmawiactrzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 02.09.2010 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Juz u Moni, ktora dobrze zna przepisy dotyczace oswiaty zasiegnelam porady Najpierw dyrektor, nad nim jest wojt wiec on drugi w kolejce potem juz kuratorium i wyzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.09.2010 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Wiesz co, ja teraz dopiero skojarzyłam, że kilka domów dalej od nas mieszka.... kurator mazowiecki Może to tez ma znaczenie, że tak to z tą szkołą mamy zorganizowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 02.09.2010 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 02.09.2010 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 wiem jak tam te szczebelki wyglądają, ale może uzyskasz telefonicznie informacji na temat tego czy w ogóle Wójt może olać problem świetlicy jeśli są dzieci które jej potrzebuja ?Wójt różne bajki może opowiadać. Markotko ja znam sytuacje w której po telefonie rodziców do kuratorium wiele sie zmieniło. Kuratorium tez takie rzeczy moze skontrolować.Chyba, że juz wiesz jak to jest i teraz juz pozostaje Ci tylko wizyta u Wójta.Jak bedziesz na zebraniu szkolnym moze znajda sie inni rodzice, którym na świetlicy zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 02.09.2010 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Juz lista jest z podpisami rodzicow, okolo 20 podpisow jest, w szkole swietlica musi byc, dyrektor sie zaslania jakas swietlica profilaktyczna czyli dla dzieci rodzin patologicznych ale w rozporzadzeniu jest jednoznacznie napisane ze swietlica ma byc dla dzieci dojezdzajacych i rodzicow pracujacych wiec ta profilaktyczna sie nie moze tlumaczyc musi zrobic druga, w poprzednich latach tych dzieci ktore chcialy korzystac ze swietlicy bylo niewiele w tym roku klasa 1 jest bardzo liczna bo jest 28 dzieci wiec i rodzicow chetnych wiecej, teraz tez sa dodatkowe godziny nauczycieli do wykorzystania na godziny wychowawczo-oswiatowe ale na to potrzebna jest zgoda wojta i dlatego najpierw idziemy do neigo jesli sie sprzeciwi wtedy na pewno trafimy fo kuratorium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 02.09.2010 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 no wiec jak tak przeczytalam se cos napisala, stwierdzam : swietlica będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 02.09.2010 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 ja też czuję, że Markotka wójta do pionu postawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 02.09.2010 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 No ladnie sie tak nabijac z desperowanej matki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 02.09.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Rasiul to ja dlatego mówię o awanturze że jak zaczną rodzice egzekwować swoje prawa to spokojnie raczej nie będzie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 03.09.2010 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Martusia załatwiliście coś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 03.09.2010 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Wusia w poniedzialek dopiero bedziemy zalatwiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 03.09.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 no w sumie nie ma co w piątek zaczynać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 03.09.2010 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 chetnie zalatwialibysmy juz w srode ale wojt ma widzenia tylko w poniedzialek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.09.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 A co, Wam wojta tez zamkneli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 03.09.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 chetnie zalatwialibysmy juz w srode ale wojt ma widzenia tylko w poniedzialek już siedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 03.09.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 ubiegła mnie, no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.09.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 ubiegła mnie, no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts