Nelli Sza 08.09.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Gratulki Marta i powodzenia na dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.09.2010 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Juz sie odnalazl telewizor i dvd w swietlicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 09.09.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 to tyle chociaż, jak się leniom nie chce zająć dziećmi Z tego co ja widze Pani na świetlicy ciągle coś robi, jakieś dekoracje i dzieci jej w tym pomagaja. Poza tym odrabia z nimi lekcje (to mi sie akurat bardzo podoba ), grają w gry planszowe. Moje dziecko z racji tego, że jest plastycznie uzdolnione (nieskromnie dodam ) robi na swietlicy prace, które np idą na jakieś konkursy międzyszkolne w gminie czy powiecie. Na koniec roku dzieci dostają dyplomy na najlepszego świetlika szkolnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluczmonia 09.09.2010 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Malmuc ale masz fajną świetlicę. a w Waszych szkołach duzo sześciolatków poszło do szkoły? ja jako mama pięciolatka muszę za kilka miesięcy decydować- juz jako ostatni rocznik mam wybór. i kupę wątpliwości. co prawda mam troche czasu ale trudna to decyzja dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 09.09.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 to mała szkoła z przedszkolem, nie ma tam nawet setki uczniów, a świetlica robi też za stołówkę. Tylko całe szczescie nauczycielom sie chce Moje dziecko za rok idzie do szkoły, właśnie przypomniałaś mi o tym, że trzeba sie zdeklarować. Od dwóch lat u nas 6 latki ida do szkoły w 100%, prawda jest więc taka że nawet gdybym nie chciała to nie zostawię syna w przedszkolu, jak miałabym mu wytłumaczyć że wszystkie dzieci idą do szkoły a on NIE. Już w zeszłym roku szkolnym było tak że kilkoro pięciolatkówi w tym mój syn było w grupie 6 latków, przykro mu było ze najlepsi koledzy odchodzą do szkoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluczmonia 09.09.2010 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 u nas tez mała szkoła (no może nie az tak jak Twoja). u nas panie przedszkolanki skutecznie przekonują rodziców że sześciolatki nie nadają sie do szkoły a szkoła jest nieprzygotowana (cokolwiek to znaczy) i efekt jest taki że sześciolatki zostają w przedszkolu. jak uświadomiłam rodzicom, że jak nie puścimy naszych dzieci do szkoły to po pierwsze szkoła sie nigdy nie przygotuje bo nie ma chętnych a po drugie rok po nas rodzice nie maja wyboru i do pierwszej klasy pójdzie dwa razy tyle dzieci. a później wszystkie te dzieci będą musiały sie dostać do liceum i na studia. byli zdziwieni. zobaczymy jak to będzie. fajnie, że u Was jest taka zgodność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 09.09.2010 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 moze byc tak ze Dyrekcja w waszej szkole nie ma w planie, nie może, nie chce przygotowac sie na przyjecie 6 latkow. U nas przygotowano sale dla 6 latkow kosztem szatni (tzn na szatnie przeznaczyli wolne przestrzenie na korytarzach i je okratowali). Z tego co ja slyszalam nastąpila jakaś zmiana programowa w przedszkolach, Pani przedszkolanka i jednoczesnie nauczycielka 1-3 powiedziala mi ze wyslanie 6-latkow do szkoly jest bardzo dobre. Rozmawialam tez z babką ktora mialaa córki, obie w pierwszej klasie tyle ze jest wlasnie miedzy nimi roznica wieku. U nas ten pierwszy rok byly dwie pierwsze klasy w podziale na 7-latki i 6-latki, wiec ona obserwujac swoje corki zauwaza ze puszczenie 6 latka do szkoly to bardzo dobry pomysl. W tym roku te dwie klasy przystepuja do Komuni Sw, no i w tej sytuacji jest tak ze ksiadz musi zrobic dwie komunie, tydzien po tygodniu bo mamy maly kosciolek i nie pomieci w lawkach wszystkich dzieci z rodzicami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluczmonia 09.09.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 dzieki za wszyskie te informacje. pogadam z dyrekcja, akurat znam jedną dyrektorkę. zmiana w programie jest- nauczycielka w przedszkolu sceptycznie sie do tego odnosi. podobno program pierwszej klasy to w dużej mierze program zerówki. zresztą jak w klasie będa same 6-latki to poziom będzie musiał byc dostosowany. a czy pierwsze klasy 6- latków maja normalne zajęcia w ławkach? czy raczej siedzą na dywanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 09.09.2010 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 dzieki za wszyskie te informacje. pogadam z dyrekcja, akurat znam jedną dyrektorkę. zmiana w programie jest- nauczycielka w przedszkolu sceptycznie sie do tego odnosi. podobno program pierwszej klasy to w dużej mierze program zerówki. zresztą jak w klasie będa same 6-latki to poziom będzie musiał byc dostosowany. a czy pierwsze klasy 6- latków maja normalne zajęcia w ławkach? czy raczej siedzą na dywanie? tak dokładnie, wiec sześciolatki pozostające kolejny rok w przedszkolu wg mojej Pani nudzą się i ona twierdzi, żeby posyłać dzieci do szkoły. Pewnie tez dlatego ta znajoma mowila ze jej starsza córka w szkole nudziła się a ta młodsza bardzo fajnie pracowała. Napewno nie siedzą ciągle w ławkach, widzialam te sale, mieli sporo miejsca za stolikami i wykładzinę na podłodze, wiec te zajęcia odbywają sie podobnie jak w starej zerówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 09.09.2010 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Gdybym wiedziała jak nauczanie w pierwszej klasie, to próbowałabym Marysię wysłać do szkoły jako sześciolatkę. Potwornie się nudziła.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.09.2010 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 A bo Twoja corka jest wybitnie uzdolniona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 10.09.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 słonce dzis swieci a to dziwne no nie? w końcu mamy końcówke lata !!!! dzisiaj wazny dzien, robia sie schodki na ogród, nie wiem czy z przyzwyczajenia i tak wszyscy bedą je omijac i chodzic bokiem starą scieżką chyba ze przesadze tam jednego pampasa mam nadzieje pocykac cos i w weekend sie pochwalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 10.09.2010 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 No ja mysle, juz najwyzsza pora na jakies foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 10.09.2010 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Marto, bojowa kobieta jestes!! moje dzieci szly do szkoly jak mialy lat: 5 starszy i 4 mlodszy...z perspektywy czasu widze, ze mlodego za szybko wyslalam...ale On to jest leniuszek i tak, wiec nie wiem czy ten rok robilby Mu az taka roznice... Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 10.09.2010 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 hej hej! jejuuu Marta gdzie ci się tyle roślinb zmieści?? kurcze mam nadzieję, że jutro będzie piękna pogoda, bo mam zaplanowane prace zewnętrzne.. ale dośc pesymistycznie to wygląda.. też mam obecnie pięciolatka.. ale jak na razie skłaniam się ku pozostawieniu go w przedszkolu.. zobaczymy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 12.09.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Martusia kawałek ogródeczka ma to i wejdzie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 12.09.2010 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 kawaleczek ale roslinki sa malutkie na razie a cebul to nawalilam tyle ze hej, mam nadzieje, ze cos z nich wyrosnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 12.09.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 no na wiosnę będziesz mieć mlilastą niespodziankę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 12.09.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Markotko, gratuluję wygranego boju o świetlicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.09.2010 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Dzieki Elena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts