efilo 13.09.2010 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 my nie będziemy mieć wyboru ale i tak bym kruszke posłała wcześniej do szkoły. w obecnej sytuacji juz nie ma odwrotu. uważam że dzieci zostawione w przedszkolu są na straconej pozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.09.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Przedszkole to strata czasu. Czesc Szalona Ogrodniczko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.09.2010 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 E tam moje dziecko mialo ksiazki w przedzkolu dla 6 latkow wiec cos tam realizowali Czesc Malgos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.09.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 marta nie chodzi tylko o książkę. chodzenie do szkoły różni się od chodzenia do przedszkola i te dzieci które już rok się dostosowywały mają po prostu łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.09.2010 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Ja bylam w szoku jak bylam na akademii w szkole bo byly i dzieci 7 letnie i gimnazjalisci konie o 2 glowy wieksze niz ja nie wiem jak sie w takiej szkole odnajdzie szesciolateka plecak to maja taki ciezki ze nie wiem jak beda wygladac ich kregoslupy, na szczescie maja jedna klase i nie laza po calej szkole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.09.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 nieźleu znajomych w szkołach dzieci nie noszą książek bo mają w szkole drugi komplet. tylko cwiczeniówki muszą nosić w te i z powrotem ale to już dużo lżejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.09.2010 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 no ale to sa szkolne egzemplarze?? u nas tez niby mozna informatyke i religie zostawiac tylko w ksiazkach chyba pani zaznacza co jest do zrobienia w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.09.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 nieść książkę tylko po to żeby pani zaznaczyła to trochę wiesz... wszystko pewnie zależy od organizacji w danej szkole. tak, to są szkolne egzemplarze. też byłam zdziwiona. mam nadzieje że kruszka będzie miec jakąś szkołę z fajnym podejsciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.09.2010 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 to u nas na bank nie bedzie takich egzemplarzy, zwlaszcza ze zmienili ustawe i moze sie okazac ze w przyszlym roku beda inne ksiazki U nas biedna szola, to jest minus szkol na wsi, mniejsze mozliwosci dorobienia np na wynajmie klas i to rodzice sie skladaja na rolety czy malowanie klasyTeraz szkola sie wykosztowala na tablice interaktywne wiec na lata mozna zapomniec o jakichs inwestycjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.09.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Wiecie co, to jest w ogole chore, zeby podreczniki do szkoly nosic. Od czego jest nauczyciel??? Kurde nic sie nie zmienilo od 50 lat... A a propos tornistrow, to widzialam fajne na kolkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.09.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 ale powiedzcie mi wlasciwie gdzie to dziecko chodzi z tym tornistrem? przecież do szkoły i ze szkoły idzie z rodzicem a zajecia ma caly dzien w tym samym miejscu prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.09.2010 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 No chyba po szkole, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.09.2010 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 taki maluch moze ma na miejscu ale potem juz laza po szkole a te na kolkach sa fajne ale po schodach nosic trzeba a wtedy sa ciezsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.09.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Kurcze, na uniwersytet chodzi sie z torebka, do liceum chodzilam z jednym segregatorem, a do podstawowki 12 kg na plecy. Chyba ciezar tornistra jest odwrotnie proporcjonalny do przekazywanej wiedzy i poziomu nauczycieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.09.2010 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 No dokladnie, keidys przez lata obowiazywala ta sama ksiazka i sie ksaizki sprzedawalo a teraz co roku inne, podreczniki 2 a do tego wycinanki cwiczenia, zeszyt do kaligrafi i 2 zeszyty dodatkowe do cwiczenia pisania i liczenia i 2 zeszyty normalne to do jezyka polskiego i matematyki i plus ksiazka do angola i informatyki-ale z tego co widzialam to kompa szybko nie dotkna i to za 225 pewnie im wyzej tym drozej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.09.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 To ja jednak przy kocie zostane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 13.09.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Małgoś, Ty się kotem nie zasłaniaj! To prawda, że co rok to nowa podstawa programowa, nowe książki i zeszyty ćwiczeń... U moich Młodych w podstawówce /klasy 1-3/ było to rozwiązane tak, że były ustalone dni na konkretne książki/dziedziny... np. w poniedziałek gramatyka, we wtorek kaligrafia... wtedy po jednej książce lub zeszycie ćwiczeń na dany przedmiot musieli mieć... Ps. Mój Młody też się nudził w zerówce w przedszkolu jak mops, potem się nudził w całej podstawówce Ale że jest z grudnia, to nie pozwolili mu pójść wcześniej do szkoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 13.09.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 U nas w szkole fajnie zrobili, kupiliśmy podręczniki w czerwcu w szkole i dzieciaki dostały gratis podręczniki których nie muszą nosić (podręczniki sa najcięższe). Ktoś pytał czy dzieci noszą plecaki: moja 7-letnia Ulcia nosi i to ma kawałek do szkoły 2,5km. Jak jest ładna pogoda to ją podwożę rowerem ale jak leje to mpk,ale tatuś jak wraca z pociechą to nie ma mocnych wszak ruch to zdrowie i nie widzę w tym nic strasznego - ja tak dylalam całą podstawówkę. W wakacje lata po górach z cięższym plecakiem i jeszcze sprawia jej to radość (albo tak udaje, bo my uwielbiamy wędrówki). Kurcze wiecie że w Krk świeci słońce - ach ta polska jesien w górach - najpiekniejsza az się rozmarzyłam zamiast ciężko pracować na wykonczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.09.2010 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Ruch to zdrowie, ale na pewno nie z plecakiem na plecach. Obojetnie, czy to szkola, czy wedrowka, nie jest zdrowo nosic wiecej niz 2 kg, a jesli nosi sie ciezary regularnie to staje sie potem pacjentem malki... Nie powiem, malka fajna jest, ale wole z nia pic martini. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 13.09.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 jutro idę na zebranie to pewnie dowiem się co nieco w sprawie przygotowania dzieci do szkoły.. muszę się bliżej rozeznać w tej sprawie.. nie wiem jak mój syn, ale ja na pewno nie jestem na to gotowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts