Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja bylam w szoku jak bylam na akademii w szkole bo byly i dzieci 7 letnie i gimnazjalisci konie o 2 glowy wieksze niz ja nie wiem jak sie w takiej szkole odnajdzie szesciolatek

a plecak to maja taki ciezki ze nie wiem jak beda wygladac ich kregoslupy, na szczescie maja jedna klase i nie laza po calej szkole

to u nas na bank nie bedzie takich egzemplarzy, zwlaszcza ze zmienili ustawe i moze sie okazac ze w przyszlym roku beda inne ksiazki

U nas biedna szola, to jest minus szkol na wsi, mniejsze mozliwosci dorobienia np na wynajmie klas i to rodzice sie skladaja na rolety czy malowanie klasy

Teraz szkola sie wykosztowala na tablice interaktywne wiec na lata mozna zapomniec o jakichs inwestycjach

No dokladnie, keidys przez lata obowiazywala ta sama ksiazka i sie ksaizki sprzedawalo a teraz co roku inne, podreczniki 2 a do tego wycinanki cwiczenia, zeszyt do kaligrafi i 2 zeszyty dodatkowe do cwiczenia pisania i liczenia i 2 zeszyty normalne to do jezyka polskiego i matematyki i plus ksiazka do angola i informatyki-ale z tego co widzialam to kompa szybko nie dotkna :) i to za 225 pewnie im wyzej tym drozej

Małgoś, Ty się kotem nie zasłaniaj! :)

To prawda, że co rok to nowa podstawa programowa, nowe książki i zeszyty ćwiczeń...:rolleyes:

U moich Młodych w podstawówce /klasy 1-3/ było to rozwiązane tak, że były ustalone dni na konkretne książki/dziedziny... np. w poniedziałek gramatyka, we wtorek kaligrafia... wtedy po jednej książce lub zeszycie ćwiczeń na dany przedmiot musieli mieć...

Ps. Mój Młody też się nudził w zerówce w przedszkolu jak mops, potem się nudził w całej podstawówce :( Ale że jest z grudnia, to nie pozwolili mu pójść wcześniej do szkoły.:(

U nas w szkole fajnie zrobili, kupiliśmy podręczniki w czerwcu w szkole i dzieciaki dostały gratis podręczniki których nie muszą nosić (podręczniki sa najcięższe). Ktoś pytał czy dzieci noszą plecaki: moja 7-letnia Ulcia nosi i to ma kawałek do szkoły 2,5km. Jak jest ładna pogoda to ją podwożę rowerem ale jak leje to mpk,ale tatuś jak wraca z pociechą to nie ma mocnych wszak ruch to zdrowie i nie widzę w tym nic strasznego - ja tak dylalam całą podstawówkę. W wakacje lata po górach z cięższym plecakiem i jeszcze sprawia jej to radość (albo tak udaje, bo my uwielbiamy wędrówki).

Kurcze wiecie że w Krk świeci słońce - ach ta polska jesien w górach - najpiekniejsza az się rozmarzyłam zamiast ciężko pracować na wykonczenie