kluczmonia 30.09.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Wszystkiego naj i samych szczęśliwych chwil. ja tez 9,5. boszeeee ale ilości tych cebul kupujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 30.09.2010 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Dzieki Monia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 30.09.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Markotko wszystkiego naj życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 30.09.2010 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Dzieki Malgosiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 30.09.2010 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Marys? raczej nie o tej o której sie zapowie Mam z Zuzą basen o 16.30, więc ok. 17.45 powinnam być wolna i pędzić do Ciebie. Marta to daj znać czy będziesz, wtedy podjadę do domu po Twoją firankę... Chyba już zapomiałaś, komu ją pożyczyłaś, co..!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 30.09.2010 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 pamietam pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 30.09.2010 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 pamietam pamietam Wpadnij, to Ci oddam.... No i pogadamy sobie, bo dawno się nie widziałyśmy i stęskniłam się za Tobą....! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 30.09.2010 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 postaram sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 30.09.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 dzięki babeczki za pyszną kawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 30.09.2010 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 dzieki za mozliwosc napatrzenia sie na cuda i kawke i ciasto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 30.09.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 piszesz o balecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 30.09.2010 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 30.09.2010 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Wpadłam podziękować za przemiłe spotkanko i pyszną kawkę..! Mam nadzieję, że spotkamy się ponownie już niedługo u Arniki....?! Buźka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 01.10.2010 05:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Marys podaje ci przepis na ta szarlotkeSzarlotka krucha najlepsza na swiecie Ocena oczywiscie bardzo subiektywna Ale mimo, ze probowalam juz wielu innych doskonalych przepisow, to zawsze wracam do tego. Ciasto: 4 szklanki maki lyzeczka proszku do pieczenia szklanka cukru pudru 1 1/2 kostki masla 6 duzych zoltek 2 lyzki gestej kwasnej smietany Nadzienie: 8 kwaskowatych jablek, obranych pokrajanych na polplasterki 1/4 szklanki wody 1 szklanka cukru 2 lyzeczki cynamonu 2 lyzki maki ziemniaczanej 3 lyzki soku z cytryny 3 lyzki tartej bulki cukier puder do posypania Ciasto: Make, cukier puder i proszek do pieczenia przesiac do duzej miski. Maslo pokrajac na male kawalki, dodac do maki i posiekac, az masa bedzie grudkowata, dodac zoltka i kwasna smietane i wyrobic ciasto (mozna zrobic to w malakserze). Ciasto podzielic na pol, zawinac w folie i schlodzic conajmniej godzine lub dluzej. Nadzienie: Pokrajane jablka umiescic w rondelku, dodac wode i dusic przykryte okolo 15 minut, nie mieszac. Dodac cynamon i cukier, lekko wymieszac. Make ziemniaczana zmieszac z sokiem cytrynowym, dodac do masy jablkowej i dusic jeszcze przez 2 minuty. Masa powinna byc bardzo gesta, ale nie rozgotowana. Rozgrzac piekarnik do 180 st.C. Forme (34cm x 23cm) posmarowac maslem i zetrzec do niej na tarce jedna czesc ciasta. Lekko wgniesc ciasto, tak aby powierznia byla raczej jednoilta i podpiec w piekarniku przez okolo 8 minut. Wyjac z piekarnika, lekko przestudzic, posypac tarta bulka, wylozyc na to nadzienie jablkowe i zetrzec na nie druga czesc ciasta. Piec okolo godziny, az powierzchnia ladnie sie zrumieni. Lekko przestudzic, posypac cukrem pudrem. Pyszna zarowno ciepla jak i zimna. Jest to przepis na dosc spora forme. Ja czesto robie z polowy porcji i pieke w sredniej (23cm) tortownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 01.10.2010 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 ukradłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 01.10.2010 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 jest na prawde super ja dodaje jeszcze rodzynki a mama troche rumu do jablek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 01.10.2010 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 (edytowane) a z bialek mozna zrobic pyszny keks Keks z bialek Doskonale wykorzystanie niepotzrebnych bialek. Delikatny i puszysty keks, a zarazem wilgotny i dlugo swiezy. 1 szklanka bialek (okolo 10 sztuk, ja daje roznie od 7 do 10 wlasnie) 1 szklanka cukru 1 kostka masla lub margaryny 1 szklanka maki tortowej 3/4- 1 plaska lyzeczka proszku do pieczenia szczypta soli bakalie: rodzynki, orzechy wloskie i laskowe, czekolada, wisnie, papaja, ananasy - naprawde co kto lubi ja uwielbiam figi Ubic bialka ze szczypta soli na sztywno. Dodac cukier i ubic na gesta mase. Wlewac powoli rozpuszczone i chlodne maslo na przemian z maka wymieszana z proszkiem. Najlepiej lopatka lub lyzka, zeby nie zniszczyc piany. Dodac bakalie. Ja daje dosyc duzo - szklanke, poltorej Mozna jakis zapaszek jak kto lubi, skorke pomaranczowa. Naprawde pelna dowolnosc i dzieki temu, za kazdym razem mamy inne ciacho Edytowane 3 Października 2010 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 01.10.2010 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Dzięki Marta! No to ja zrewanżuję się sernikiem... Na ciasto: - 1/2 szklanki cukru - 1/4 szklanki mąki pszennej - 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej - 1/2 kostki margaryny - 2 jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Zrobienie ciasta: margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajka, dodawać mąkę z wymieszanym proszkiem ciągle mieszając. Ser: - 1kg opakowanie zmielonego serka - 2 budynie śmietankowe bez cukru - 1/2 litra śmietany 36% - 1,5 szklanki cukru ( pół szklanki do sera, szklanka do białek) - 8 jajek - cukier waniliowy Wykonanie: do sera dodać pół szklanki cukru i cukier waniliowy; kolejno dodajesz po jednym żółtku; w międzyczasie ubijasz pianę z białek z cukrem - dodajesz do sera i delikatnie mieszasz. Potem ubijasz śmietanę i po ubiciu na sztywno i dodajesz do sera. Wymieszać i rozłożyć na ciasto na godzinę do piekarnika na 180 stopni (160 stopni z termoobiegiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 01.10.2010 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 aa to smietana kremowka jeszcze jest , takiego nie jadlam jeszcze na pewno sprobuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 01.10.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Spróbuj, bo jest naprawdę rewelacyjny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.