malgos2 01.10.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Kurcze, tez bym sie czyms zrewanzowala, ale musze pracowac. To tylko ukradne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 01.10.2010 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 a kradnij sobie , na zdrowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 01.10.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 A tak w ogole to mam rewelacyjny przepis na bajaderki. Wkleje potem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 01.10.2010 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 jak juz dawno nie jadlam bajaderki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 01.10.2010 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 To wklejam oryginalny przepis. Z polowy porcji wychodzi z 20 bajaderek, o ile pamietam, bo szybko zniknely. Zamiast powidel mozna dac wiecej nutelli, chodzi o to, zeby sie kleilo. Ja dalam czesc wyschnietego ciasta makowo-serowego a czesc biszkoptow. Składniki: * 80 - 90 dag pokruszonych ciastek, ciast, muffinek, itp. (bez masy kremowej, bez żelatyny, bez owoców, mogą być z bakaliami) * pół szklanki mleka * pół szklanki cukru (jeśli ciasta były słodkie - pominąć) * pół szklanki rodzynek, wcześniej namoczonych (można zastąpić innymi bakaliami) * 1 słoik dżemu, marmolady, powideł (powinien być gęsty), około 350 - 400 g * pół kostki masła (125 g) * olejek lub ekstrakt rumowy, migdałowy - do smaku (można dodać odrobinę alkoholu) * 4 łyżki kremu orzechowego lub czekoladowego (typu Nutella) * 3 - 4 łyżki kakao (jeśli użyliście dużo ciemnych /czekoladowych resztek ciast można dać mniej) Do obtoczenia: * posiekane orzechy lub wiórki kokosowe * polewa czekoladowa (wasza ulubiona - u mnie jest to 200 g gorzkiej czekolady rozpuszczone w kąpieli wodnej ze 125 g masła) Ciastka, ciasta drobno pokruszyć, część można zostawić w większych kawałkach; wszystko wsypać do naczynia (ja przepuściłam ciasta przez maszynkę do tarcia warzyw). Jeśli bajaderka robiona jest tylko z resztek ciast warto dodać do niej trochę suchych herbatników. Zagotować razem mleko, cukier, masło i kakao. Lekko przestudzić i wymieszać z pokruszonymi ciastami, dżemem, kremem orzechowym, olejkiem, ewentualnie z alkoholem. Dodać rodzynki bądź inne ulubione bakalie. Wszystko ugnieść na jednolitą masę. Z przygotowanej masy formować kulki, obtoczyć je w polewie czekoladowej a następnie w orzechach lub wiórkach. Odstawić do stężenia. Jeśli otrzymana masa okaże się zbyt miękka, wystarczy ją schłodzić w lodówce lub dosypać trochę ciastek. Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 01.10.2010 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 mam troche wyschnietych biszkoptow ale kg w zyciu nie uzbieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 01.10.2010 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 To zwaz je i dopasuj proporcje, w sumie to wszystko na oko mozna zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 01.10.2010 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 no tak bede musiala zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 01.10.2010 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Ja dolalam duuuuuzo rumu, byly super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 01.10.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Marta, spóźnione, ale najserdeczniejsze życzenia z okazji rocznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 01.10.2010 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Dzieki Lidziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 01.10.2010 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Marys czemu ja nie widze zadnych zdjec w twoim albumie ogrodowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 02.10.2010 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Padam. Wsadzilam reszte roslin, Maz dokupil wczoraj jeszcze 4 thuje brabanty w realu za 8zl sztuka, posprzatalam na dzialce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 02.10.2010 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Jak nic zasluzylas na drina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 02.10.2010 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 (edytowane) Wlasnie winko popijam Ale niestety sama, maz wybyl na spotkanie klasowe Edytowane 2 Października 2010 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 03.10.2010 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Wrzucialm pare jesiennych roslinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 03.10.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Martula chyba mamy podobny gust, bo mam wszystkie "Twoje" roslinki w moim "trojkacie" jescze weigela i red baron slicznie czerwone sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.10.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Faaaaaaaaaajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 03.10.2010 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 a weigela ktora jest czerwona ? bo mam 3 i zadna nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 03.10.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 a sa czerwone i kwitna tak na rozowo. caly czas sa czerwone, nie tylko na jesien a tutaj ja widac pod sliwami http://lh4.ggpht.com/_9uEuyFpeAWU/TAUTqw0_svI/AAAAAAAABmU/hPmXd5-O27M/s720/podjazd%20020.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.