efilo 06.10.2010 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 nic nie posadze. zamaluje dysperbitem murek a reszte zarosną krzaczory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.10.2010 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 no i jednak nic nie posadze. czekamy na wycinke. a rabata na razie w fazie przygotowania. moja pani ogrodnik odradza sadzenie w tym roku na zime tak późno. to są krzaczki 'zimogołe' więc właściwie w zime specjalną ozdobą nie będą. oby tylko wiosna była wczesna i ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 06.10.2010 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Zaraz Wam podeślę dziewczynki, ale nic tam szczególnego nie ma... Muszę wrzucić "świeże" zdjęcia... W przyszłym roku czeka mnie jeszcze zakup ładnych, drobnych otoczaków - gdyby ktoś miał jakiś namiar, to poproszę! Chcę wysypać kamyczki wzdłuż obrzeża z kostki granitowej, a że trochę tego jest to już się za to teraz nie biorę.... A tak w ogóle to cieszę się, że zbliża się zima i trochę odpocznę od prac ogrodowych... Może wreszcie pokończę pewne rzeczy w domu, bo już chciałabym mieć to z głowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 06.10.2010 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Marys pieknie masz, a ta trawka to chyba rozplenica. W tym kaciku sosnowo-swierkowym to z dlugimi iglami to wejmutka radiata?? Dzięki Marta! A co do roślinek to dokładnie tak jak piszesz. A te sosenki mam dwie - kupiłam je rok temu w Casto za jakieś grosze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.10.2010 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 jakbys sie natknela na nie znow to daj znac a ta trawke to gdzie kupowalas?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 06.10.2010 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Nie ma sprawy! A trawkę kupiłam bodajże w OBI... I ostatnio dowiedziałam się, że trzeba ją na wiosnę podpalić...! Podobno wtedy pięknie buja.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.10.2010 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 jakto podpalic??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 06.10.2010 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 No po prostu wziąć zapaliczkę i wypalić to co jest nad ziemią... Moi znajomi tym sposobem, mają taką trawę wysoką na ponad metr, a sadzili mniejszą sadzonkę i to później ode mnie... Rośnie im teraz jak dzika..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.10.2010 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 a nie wystarczy wyciac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 06.10.2010 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 czesc podpalaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 06.10.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Cześć Mysiu! Jak tam u Ciebie? Na czym stanęło ze schodkami, bo przez urlop wypadłam z obiegu..?! Marta może i wystarczy, chociaż to podpalanie daje lepszy efekt (dodam, że to ten patent mają od ogrodniczki) Ja na razie tylko przycinałam i nie rośnie tak szybko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.10.2010 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 ja nie mam jeszcze co podpalac ale to wszytskie trawy tak sie podpala czy tylko rozplenice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 06.10.2010 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Hej pomęczyłam Elfir, ale dalej się motam , teraz pomęcze Was, co myślicie na ten temat? Elfir prosze o radę, na zdjęciu widać po lewej stronie małą rabatke z lawendą w przewadze, na jej koncu tuż przy słupie jest placyk do zagospodarowania, a zaraz potem duzy spadek który moge przysypac ziemią bo oboko po prawej sciezka konczy sie schodkami z murkiem. Proszę Cie o podpowiedz co moglabym tam posadzic? chcialabym cos wiekszego. Pierwsza mysl byla taka zaby tam w tym dolku jak sie koncza schodki posadzic pampasa, ale nie jestem pewna, natomiast co moge posadzic kolo tego slupa? http://lh5.ggpht.com/_NK1sif7CXdI/TJjSMax3gWI/AAAAAAAAAJs/vZ8sGYU2RKw/s720/IMG_6102.JPG ELFIR Trawa pampasowa jest wrażliwa na mróz. Masz tam nieco śródziemnomorski charakter. Na zdjęciu jest tam cień - przez cały dzień, czy akurat tak zdjęcie zrobiłaś? Bo jeśli jednak jest słońce, to można dać grusze wierzbolistną, trawy: proso rózgowate, rozplenica "Hammeln", a w cieplejszych regionach ketmię syryjską. Może też świerki kłujące? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 06.10.2010 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 jade po pracy do ogrodnika, dorzucil przecene na wiecej roslinek do 50%, ale ja mysle o sosnie kalifornijskiej i świerk cupressinahttp://images.kurowski.pl/foto/picea_abies_cupressina.jpgratunku sąsiad sie buduje! musze sie troszke zasłonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 06.10.2010 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Malmuc Kochana, a gdzie ten Twój ogrodnik..?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 06.10.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 a tu http://www.ogrodyxxi.pl/ ostatnio te z obniżką o 50% to były takie zdechlaczki, ja sie skusilam na sosny żółte za 10 zł i sosne koreańską za 20 zł widzialam pare dni temu ze roslinek w tej cenie przybyło Marys a nie otwiera mi sie Twój ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 06.10.2010 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Dzięki za namiar! Ceny faktycznie super, więc warto zaryzykować. Zaraz podeślę Ci linka na PW;) A jeśli chodzi o kącik to co masz tam posadzone oprócz lawendy..!? Ja bym wprowadziła tam jakiś inny kolor, bo ze zdjęcia wynika, że jest tam wyłącznie "zielono"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 06.10.2010 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Malmuc opróżnij proszę skrzynkę, bo chyba masz przepełnioną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 06.10.2010 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 a tu http://www.ogrodyxxi.pl/ ostatnio te z obniżką o 50% to były takie zdechlaczki, ja sie skusilam na sosny żółte za 10 zł i sosne koreańską za 20 zł widzialam pare dni temu ze roslinek w tej cenie przybyło Marys a nie otwiera mi sie Twój ogród Ooooo, ale fajny sklep. A nie wiesz, w jakich cenach maja donice, oslonki, skrzynki drewniane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 06.10.2010 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 skrzynke wyczysciłam ceny doniczek nieatrakcyjne oprócz lawendy mam tam na dzien dzisiejszy macierzankę, wysoki pięciornik, takie cos co ma liscie czerwone , no wygląda na to że musze uzupełnic swój katalog roślinek bo nie pamietam nazw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts