Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no i jednak nic nie posadze. czekamy na wycinke. a rabata na razie w fazie przygotowania. moja pani ogrodnik odradza sadzenie w tym roku na zime tak późno. to są krzaczki 'zimogołe' więc właściwie w zime specjalną ozdobą nie będą. oby tylko wiosna była wczesna i ciepła :) ;)

Zaraz Wam podeślę dziewczynki, ale nic tam szczególnego nie ma...

Muszę wrzucić "świeże" zdjęcia...:rolleyes:

W przyszłym roku czeka mnie jeszcze zakup ładnych, drobnych otoczaków - gdyby ktoś miał jakiś namiar, to poproszę!;)

Chcę wysypać kamyczki wzdłuż obrzeża z kostki granitowej, a że trochę tego jest to już się za to teraz nie biorę....

A tak w ogóle to cieszę się, że zbliża się zima i trochę odpocznę od prac ogrodowych... Może wreszcie pokończę pewne rzeczy w domu, bo już chciałabym mieć to z głowy...:rolleyes:

Hej :)

pomęczyłam Elfir, ale dalej się motam :rolleyes:, teraz pomęcze Was, co myślicie na ten temat?

Elfir prosze o radę, na zdjęciu widać po lewej stronie małą rabatke z lawendą w przewadze, na jej koncu tuż przy słupie jest placyk do zagospodarowania, a zaraz potem duzy spadek który moge przysypac ziemią bo oboko po prawej sciezka konczy sie schodkami z murkiem. Proszę Cie o podpowiedz co moglabym tam posadzic? chcialabym cos wiekszego. Pierwsza mysl byla taka zaby tam w tym dolku jak sie koncza schodki posadzic pampasa, ale nie jestem pewna, natomiast co moge posadzic kolo tego slupa?

http://lh5.ggpht.com/_NK1sif7CXdI/TJjSMax3gWI/AAAAAAAAAJs/vZ8sGYU2RKw/s720/IMG_6102.JPG

ELFIR

Trawa pampasowa jest wrażliwa na mróz. Masz tam nieco śródziemnomorski charakter. Na zdjęciu jest tam cień - przez cały dzień, czy akurat tak zdjęcie zrobiłaś?

Bo jeśli jednak jest słońce, to można dać grusze wierzbolistną, trawy: proso rózgowate, rozplenica "Hammeln", a w cieplejszych regionach ketmię syryjską. Może też świerki kłujące?

a tu http://www.ogrodyxxi.pl/

ostatnio te z obniżką o 50% to były takie zdechlaczki, ja sie skusilam na sosny żółte za 10 zł i sosne koreańską za 20 zł

widzialam pare dni temu ze roslinek w tej cenie przybyło

Marys a nie otwiera mi sie Twój ogród :(

Ooooo, ale fajny sklep. A nie wiesz, w jakich cenach maja donice, oslonki, skrzynki drewniane? :rolleyes: