Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g


markoto

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • markoto

    5369

  • efilo

    1549

  • mario31

    1250

  • wu

    1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tu:

Na ciasto:

- 1/2 szklanki cukru

- 1/4 szklanki mąki pszennej

- 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej

- 1/2 kostki margaryny

- 2 jajka

- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Zrobienie ciasta:

margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajka, dodawać mąkę z wymieszanym proszkiem ciągle mieszając.

 

Ser:

- 1kg opakowanie zmielonego serka

- 2 budynie śmietankowe bez cukru

- 1/2 litra śmietany 36%

- 1,5 szklanki cukru ( pół szklanki do sera, szklanka do białek)

- 8 jajek

- cukier waniliowy

 

Wykonanie:

do sera dodać pół szklanki cukru i cukier waniliowy; budynie kolejno dodajesz po jednym żółtku; w międzyczasie ubijasz pianę z białek z cukrem - dodajesz do sera i delikatnie mieszasz.

Potem ubijasz śmietanę i po ubiciu na sztywno i dodajesz do sera.

Wymieszać i rozłożyć na ciasto na godzinę do piekarnika na 180 stopni (160 stopni z termoobiegiem).

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...