Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

Myszko jak tylko napisałeś o rozplenicy to wytropilam ta rubrum. Podobno trzeba ja zabezpieczać na zimę. Ale w sumie nie jest specjalnie droga wiec warto zaryzykować. Pytanie czy taka mocno czerwona nie spali się w pełnym słońcu.

nie powinna, slonce to raczej kolor z niej wyciąga, ale zimą wytrzymuje chyba niewiele poniżej zera

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mysz jakbyś miała na zbyciu jakieś trawki rozrosniete to ja chętnie przygarnę ;) Mam kilka na wymianę al enazw to ja ich nie znam :D

ano widzisz, a tak poprostu to Ci do mnie nie po drodze;). Zobaczymy co po zimie zostanie, ale będę mieć na uwadze

oj Anju, zgapiłam się-to rozplenica jest rubrum, z tej "serii" co Ci rośnie przy wrzosach-ino delikatniejsza

Martusiu niedawno ktoś zapytywał o sześciolatki w szkole na Twojej stronie. nie wiesz kto? a może są dziewczyny które puściły sześciolatki do szkoly i mają doświadczenie którym się podzielą???? a jak tam Twoja córcia w szkole?

Moniu z tego co pamiętam to pytała Malmuc -)

Czyżbyś chciała puścić w tym roku Ewcię do szkoły ..?!:rolleyes:

Cześć Marta!

Dzięki za listę z grami -) ;)

Witajcie Babeczki!

Nawet nie wiecie jak bym chciała zacząć się udzielać... :(

Mnie też już od dłuższego czasu męczy to odkrywanie... Właśnie mamy zamknięcie miesiąca, za tydzień badanie bilansu, a wczoraj jeszcze się US zwalił na kontrolę VATu..! :mad:

Nic tylko strzelić sobie w łeb! :bash:

Efilko bardzo bym chciała wypić razem kawkę i mam nadzieję, że jak się skończy to szaleństwo to w końcu się uda...

Od 12-go jadę w końcu na urlop (oczywiście na nartki:cool:), więc jak wrócę to się zdzwonimy. Realnie oceniam, że niestety przed wyjazdem się nie wyrobię..:(

A co tam u Was w ogóle..!? Widzę, że zaczynacie czuć wiosnę i myślicie już o ogródkach! :D

Edytowane przez mario31

kochana jak tak dalej pójdzie to kawka będzie na tarasie hihi nie mówiąc o tym że pewnie już się pojawi wielkanoc w HY więc kawka się pewnie przeniesie do forum :D

trzymam kciuki za kontrole mam nadzieje że to krzyżowa. no i udanej pogody. jedziecie z dziewczynkami?

kochana jak tak dalej pójdzie to kawka będzie na tarasie hihi nie mówiąc o tym że pewnie już się pojawi wielkanoc w HY więc kawka się pewnie przeniesie do forum :D

trzymam kciuki za kontrole mam nadzieje że to krzyżowa. no i udanej pogody. jedziecie z dziewczynkami?

Niee no, mam nadzieję, że jednak uda się wcześniej! :D

Co do pogody, to mam nadzieję, że będzie już wiosenne. Mariusz jest teraz w Austrii i ma 5-9 stopni, piękne słońce i super warunki!

A na urlop jedziemy z dziewczynkami.:yes:

Muszę się pochwalić, ale Zuza już pięknie sama śmiga, a i Martysia ma już pierwsze kroki na nartach za sobą! Dodam, że spodobało jej się baaaardzo -)

Jak zjechała pierwszy raz to powiedziała: Ja chie jeście! A ciemu ta gola taka klótka...!? :lol2:

Tam gdzie jedziemy będą instruktorzy i przedszkole narciarskie dla dzieci, tak więc liczę na to, że trochę sobie pojeżdżę.

Zresztą Małżon zaoferował się, że będzie robił za nianię, bo to już jego trzeci wyjazd w tym roku...

Marys a Ty nie puszczasz? ja mam jakieś półtora miesiąca do podjęcia ostatecznej decyzji. ale na 90 % Ewa idzie do szkoły. ja drażę i badam temat od września i wszystko wskazuje na to że szkoła jest dla sześciolatków. reforma od 3 lat i mam wrażenie że tylko dyrektorzy i niektórzy rodzice niedojrzeli do tego. bo za rok juz wszystkie dzieci w wieku 6 lat pójdą. i siedmiu razem. u nas to w stosunku do liczebności obecnych 7 latków to jest prawie 130% więcej. problem polega na tym, że moje dziurze dyrekcja szkoły jak i przedszkola zachowuj sie tak jakby nie było reformy. jasne jest że z róznych powodów nie wszystkie 6 latki nadają sie do szkoły i nie moja intencja jest namawiać kogokolwiek ale jak pytam: dlaczego nie puszczasz dziecka do szkoły? to słyszę stereotyp, który zrodził się 3 lata temu: nie będę skracał dziecku dzieciństwa. za chwile słyszę, że dzieci czytają piszą i sa przebojowe więc pytam jak sie będą czuły dzieci ze stycznia 2005 w jednej klasie z dziećmi z grudnia 2006? przecież podstawa programowa jest dla dzieci 6 letnich? czy nie będa sie nudzić? czy nie lepiej wykorzystać ich potencjach i pozwolić im sie uczyc i to wcale nie wcześniej- tylko normalnie- bo klasa pierwsza w założeniu jest dla 6 latków. może się mylę. może ktoś ma inne przemyślenia?

w mojej dziurze jest włącznie ze mną 2 matki które chcą posłać dzieci do szkoly. (na 70) bo panie nauczycielki trzy lata temu powiedziały że dzieci nie sa gotowe. lepiej żeby uczyły się w 30 osobowych klasach na dwie zamiany z sześciolatkami niż teraz w 20 osobowych.

Ale co to znaczy że sobie nie da rady? intelektualnie czy emocjonalnie? bo z nauka sobie poradzi - mamy pół roku, uczymy sie od jakiegoś czasu ( po 5- 10 min dziennie) czytania i pisania- wyrabiamy motoryke rączki. jestem zaskoczona jak szybko dziecko robi postępy. jak ja to fascynuje. boje się bardziej o emocje. liczyłam że więcej dzieci się zdecyduje i utworzą całą klasę sześciolatków. ale trudno. Ewa nie jest przebojowa, nie umie się rozpychać łokciami i jest raczej wycofanym dzieckiem. i to mnie martwi.