78mysz 01.03.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Myszko jak tylko napisałeś o rozplenicy to wytropilam ta rubrum. Podobno trzeba ja zabezpieczać na zimę. Ale w sumie nie jest specjalnie droga wiec warto zaryzykować. Pytanie czy taka mocno czerwona nie spali się w pełnym słońcu. nie powinna, slonce to raczej kolor z niej wyciąga, ale zimą wytrzymuje chyba niewiele poniżej zera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 01.03.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Mysz jakbyś miała na zbyciu jakieś trawki rozrosniete to ja chętnie przygarnę Mam kilka na wymianę al enazw to ja ich nie znam ano widzisz, a tak poprostu to Ci do mnie nie po drodze;). Zobaczymy co po zimie zostanie, ale będę mieć na uwadze oj Anju, zgapiłam się-to rozplenica jest rubrum, z tej "serii" co Ci rośnie przy wrzosach-ino delikatniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 01.03.2011 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Martusiu niedawno ktoś zapytywał o sześciolatki w szkole na Twojej stronie. nie wiesz kto? a może są dziewczyny które puściły sześciolatki do szkoly i mają doświadczenie którym się podzielą???? a jak tam Twoja córcia w szkole? Moniu z tego co pamiętam to pytała Malmuc -) Czyżbyś chciała puścić w tym roku Ewcię do szkoły ..?! Cześć Marta! Dzięki za listę z grami -) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 02.03.2011 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 O widze ze fajne przyklady roslinek musze sobie troche trawek pokupowac bo u mnie mokradla Marys a co sie z toba dzieje, ze cie w ogol nie ma ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.03.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 odkrywa uroki pracy maryś czy poza home&you wygospodarowujesz jakiś wolny czas na kawe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 02.03.2011 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Ale ile mozna je odkrywac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.03.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 też mi sie wydaje że za długo. maryś, buntujemy sie. prosze sie zaczac udzielac towarzysko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 02.03.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 (edytowane) Witajcie Babeczki! Nawet nie wiecie jak bym chciała zacząć się udzielać... Mnie też już od dłuższego czasu męczy to odkrywanie... Właśnie mamy zamknięcie miesiąca, za tydzień badanie bilansu, a wczoraj jeszcze się US zwalił na kontrolę VATu..! Nic tylko strzelić sobie w łeb! Efilko bardzo bym chciała wypić razem kawkę i mam nadzieję, że jak się skończy to szaleństwo to w końcu się uda... Od 12-go jadę w końcu na urlop (oczywiście na nartki:cool:), więc jak wrócę to się zdzwonimy. Realnie oceniam, że niestety przed wyjazdem się nie wyrobię.. A co tam u Was w ogóle..!? Widzę, że zaczynacie czuć wiosnę i myślicie już o ogródkach! Edytowane 2 Marca 2011 przez mario31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.03.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 kochana jak tak dalej pójdzie to kawka będzie na tarasie hihi nie mówiąc o tym że pewnie już się pojawi wielkanoc w HY więc kawka się pewnie przeniesie do forum trzymam kciuki za kontrole mam nadzieje że to krzyżowa. no i udanej pogody. jedziecie z dziewczynkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 02.03.2011 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Chetnie bym sie tez spotkala na kawce i moze daloby sie to polaczyc z uruchomieniem piekelnej maszyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.03.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 słonko ty masz zaproszenie 24h/7d tylko rusz wreszcie pupencje a załadunek zawsze sie znajdzie tylko mnie uprzedź co bym wcześniej tą zwykła puscila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 02.03.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 kochana jak tak dalej pójdzie to kawka będzie na tarasie hihi nie mówiąc o tym że pewnie już się pojawi wielkanoc w HY więc kawka się pewnie przeniesie do forum trzymam kciuki za kontrole mam nadzieje że to krzyżowa. no i udanej pogody. jedziecie z dziewczynkami? Niee no, mam nadzieję, że jednak uda się wcześniej! Co do pogody, to mam nadzieję, że będzie już wiosenne. Mariusz jest teraz w Austrii i ma 5-9 stopni, piękne słońce i super warunki! A na urlop jedziemy z dziewczynkami. Muszę się pochwalić, ale Zuza już pięknie sama śmiga, a i Martysia ma już pierwsze kroki na nartach za sobą! Dodam, że spodobało jej się baaaardzo -) Jak zjechała pierwszy raz to powiedziała: Ja chie jeście! A ciemu ta gola taka klótka...!? Tam gdzie jedziemy będą instruktorzy i przedszkole narciarskie dla dzieci, tak więc liczę na to, że trochę sobie pojeżdżę. Zresztą Małżon zaoferował się, że będzie robił za nianię, bo to już jego trzeci wyjazd w tym roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 02.03.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Chetnie bym sie tez spotkala na kawce i moze daloby sie to polaczyc z uruchomieniem piekelnej maszyny Chyba nie w temacie jestem, ale o jaką maszynę chodzi Markotko..!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.03.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 zapowiada sie super. my mielismy kruszke juz dawno na nartach postawić ale jakoś sie kurcze nie zlozylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.03.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Chyba nie w temacie jestem, ale o jaką maszynę chodzi Markotko..!? piekielną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 02.03.2011 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Oj ty to od dawna nie jestes w temacie chodzi o suszarke Ale ma fajowo ten twoj malzonek podrzuc jeszcze raz linka na ten twoj wyjazd z przedszkolem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluczmonia 02.03.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Marys a Ty nie puszczasz? ja mam jakieś półtora miesiąca do podjęcia ostatecznej decyzji. ale na 90 % Ewa idzie do szkoły. ja drażę i badam temat od września i wszystko wskazuje na to że szkoła jest dla sześciolatków. reforma od 3 lat i mam wrażenie że tylko dyrektorzy i niektórzy rodzice niedojrzeli do tego. bo za rok juz wszystkie dzieci w wieku 6 lat pójdą. i siedmiu razem. u nas to w stosunku do liczebności obecnych 7 latków to jest prawie 130% więcej. problem polega na tym, że moje dziurze dyrekcja szkoły jak i przedszkola zachowuj sie tak jakby nie było reformy. jasne jest że z róznych powodów nie wszystkie 6 latki nadają sie do szkoły i nie moja intencja jest namawiać kogokolwiek ale jak pytam: dlaczego nie puszczasz dziecka do szkoły? to słyszę stereotyp, który zrodził się 3 lata temu: nie będę skracał dziecku dzieciństwa. za chwile słyszę, że dzieci czytają piszą i sa przebojowe więc pytam jak sie będą czuły dzieci ze stycznia 2005 w jednej klasie z dziećmi z grudnia 2006? przecież podstawa programowa jest dla dzieci 6 letnich? czy nie będa sie nudzić? czy nie lepiej wykorzystać ich potencjach i pozwolić im sie uczyc i to wcale nie wcześniej- tylko normalnie- bo klasa pierwsza w założeniu jest dla 6 latków. może się mylę. może ktoś ma inne przemyślenia? w mojej dziurze jest włącznie ze mną 2 matki które chcą posłać dzieci do szkoly. (na 70) bo panie nauczycielki trzy lata temu powiedziały że dzieci nie sa gotowe. lepiej żeby uczyły się w 30 osobowych klasach na dwie zamiany z sześciolatkami niż teraz w 20 osobowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.03.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 monia ja bym na pewno posłała do szkoły. ale ja nie mam takiego problemu - nie bede miec wyboru. zatsanawialabym sie tylko przy dziecku o które bałabym sie że sobie nie da rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.03.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 czy ktoś poszukiwał dywanu dla córki do pokoju? bo jakby co mogę polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluczmonia 02.03.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Ale co to znaczy że sobie nie da rady? intelektualnie czy emocjonalnie? bo z nauka sobie poradzi - mamy pół roku, uczymy sie od jakiegoś czasu ( po 5- 10 min dziennie) czytania i pisania- wyrabiamy motoryke rączki. jestem zaskoczona jak szybko dziecko robi postępy. jak ja to fascynuje. boje się bardziej o emocje. liczyłam że więcej dzieci się zdecyduje i utworzą całą klasę sześciolatków. ale trudno. Ewa nie jest przebojowa, nie umie się rozpychać łokciami i jest raczej wycofanym dzieckiem. i to mnie martwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts