Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

Markociu, ale ja nie umiem sobie wyobrazić dębu z czerwonym egzotykiem (tu kajam się również o dobór swojego debu do schodów czy na odwrót). nie lubie tego połączenia. W większości przypadków jakie ogladałam wydaje mi się ono gryzące, albo duszące, ciężkie w odbiorze. Juz tak mam. nie mówię, ze nie da się tego zrobić dobrze, aczkolwiek wg trzeba być juz naprawdę specjalistą żeby to zrobić umiejetnie. Nie chcę Ci podcinać broń boziu skrzydeł, bo może masz lepszą wyobraźnię niż ja.

Znacznie bardziej podoba mi się połaczenie merbau z bardzo ciemnym brązem, a najbardziej lubię z bielą.

U Ciebie kombinowałabym z szafkami w ciemnej szarości. Masz jej całkiem sporo i ładnie koresponduje z całością. Można w to przepleść trochę drewna, ale jesli mialby to być dąb, to bym go delikatnie podbejcowała na lekki pomarańczowawy brąz, zeby wygladał jak jasniejszy merbau. Posiedziałabym na Twoim miejscu trochę w "salonie Mario". U niej jest taka podłoga, jest ta szarość, jest szafka czarna pod tv-o ile dobrze pamiętam.

Witrynę wysoką kombinowałabym taką, zeby "pasowała"formatem szafek do twojego pięknego kominka i wieszałabym ją na ścianie, podobnie jak szafkę tv.

ale wiesz, to tylko takie gadanie moje;)

a pokażesz miejsce na tą witrynę?

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jak bede w domu to cykne

ale wiesz ze moj merbau to za diabla nie jest czerwony, pokaze ci wstawki na nim takie jasne jak dab, moze ci to bardziej zgra, poza tym nie chce juz mebli w kolorze ciemnym braz , mam go juz w nadmiarze. Szary tez moglby byc tylko myslalam, ze jak mam czarne kanapy to wstawki czarne beda lepiej graly. Bialy lakier na szafke tez moglby byc ale obawiam sie ze stol by dlugo nie wytrzymal w lakierze. Moze np dab podbejcowac na bialo i zostawic olejowany

Jak powiesze ta szafke z flaszkami i szklem na tej dzialowce to boje sie ze mi to spadnie z niezlym hukiem :)

Edytowane przez markoto

krzesla na razie sa jakie sa i nie mam koncepcji na inne :), myslalam zeby je poobdzierac z bejcy i pokolorowac pod kolor stolu a jak sie nie uda to bede musiala znalezc jakies ale to spiew przyszlosci :) ale raczej na jakims drucianym korpusie chyba czarne

Skad Malgosiu pomysl ze ma byc z tego co podloga? mowilam ze chce z debowej klejonki z jakiej sie robi schody :)

Aaaaaaaaaacha. To sorry, cus za szybko przeczytalam. Nie wiem, z jakiej sie robi schody, ale popieram polaczenie drewna z szarym, u Ciebie byloby super. :) Mogloby byc szklo jesli koniecznie chcesz, ale szare.

Marta!!!!!!!! to nie tak, on po prostu umiał to czego dzieci uczą się w I klasie,a nie było sposobu by dostawał inny materiał do opracowania,bo dzieci w klasie było 16 a pani jedna.Dochodziło do takich absurdów, że pani prowadziła lekcje, a on przez 5 godzin czytał sobie książki. Kurna, no poczytać to on mógł w domu, do tego szkoła mu nie potrzebna i wstawanie o 7 rano ;). Więc w grę wchodziło albo nauczanie domowe - ale odcięcie go od rówieśników raczej dobrze by na niego nie wpłynęło, albo przeniesienie do klasy programowo wyżej i tą opcję wybraliśmy - mam nadzieję ,ze słusznie.