efilo 29.03.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 marta to mnie przebijasz o glowe. ja nawet nie probuje namalować zwierza, jak mnie dziecie prosi o rysunek to chmurka, sloneczko trawa i kwiatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 29.03.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 daj link do tego kursu, ciekawa jestem Poszło -) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 29.03.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 oblukałamfajny kursikniesamowite, ze można w trzy miesiące ogarnąc to co mnie zajęło 5 lat...nie weim gdzie tu jest podpucha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.03.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Wiele osob z forum po zbudowaniu swojego domu albo urzadzeniu mieszkania idzie na taki kurs i wydaje im sie, ze umieja projektowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 29.03.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 żartujesz... to tak jak ocena ptrzedsiębiorstwa po dwódniowym kursie analizy finansowej dla niefinansistów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 29.03.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Realizacje kursantów są ładne...moim zdaniem po studiach człowiekowi się też tylko wydaje, zę umie projektować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 29.03.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 pytanie kim byli kursanci przed kursem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.03.2011 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 No wlasnie. Bo jesli byli ksiegowymi albo wuefistami to ladne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 29.03.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 eeee, moim zdaniem ładne tak wogoleprzesadzaciejak dla mnie to nie widać różnicy miedzy realizacjami kogoś po studiach a tymi relizacjami po kursie. Widać natomiast, ze realizacje nie są zbyt skomplikowane, ale moim zdaniem to przychodzi z wiekiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.03.2011 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Nooooooo ale to zalezy o co chodzi klientowi - jak chodzi tylko o to, zeby rozrysowac mu jego wlasne pomysly w 3D + wymyslec cos dekoracyjnego (zeby bylo wow ) to OK, ale jak chodzi o wymyslenie czegos super kreatywnego to niestety trzeba miec troche swiadomosci estetycznej, ktorej nie nabedzie sie w 3 miesiace i szczerze mowiac mimo, ze wydaje mi sie, ze jako tako orientuje sie w stylach itd. to ja bym sie nie podjela takiej roboty. Nie znaczy to, ze ktos sie kiedys nie minal z powolaniem, tak tez bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 29.03.2011 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 malgoś, ale z ciebie idealistka mieszkan gdzie jest coś super kreatywnego jest na rynku grastka i to nie wynika z braku świdomosci estetycznej projektantów raczej z braku świadomosci estetycznej klientów nikt nie bedzie się przeciez kopał z koniem Wrecz uważam, zę dobry projektant ma obowiazek "rozrysowac mu (klientowi)jego wlasne pomysly w 3D + wymyslec cos dekoracyjnego (zeby bylo wow )" Tylko lepiej. Badz co badz to jest zawód, a nie misja szerzenia piękna za wszelka cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 29.03.2011 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Ja myslę, że nie ma uniwersalnych projektantów, takich co w kazdym stylu czują sie super i tworzą niepowtarzalne wnętrza. Nawet przegladając portfolia biur projektowych po projektach widac, ze robił je ten sam zespół lub człowiek. Do naprawdę nietypowych projektów trzeba sie przygotować i co tu duzo mówić, projekt będzie zachowawczy, zgodny z wyznacznikami stylu ale nie aż tak błyskotliwy jak mógłby być choć pewnie bedzie się podobał. Czy zatem będzie gorszy? Wg mnie nie. W dużej też mierze rynek nasz jest taki, ze projektantom raczej sie narzuca ograniczenia i podcina skrzydła niż pozwala rozwinać twórczo i tworzyć te niepowtarzalne wnętrza. Wiadomo, wiekszosć tych działań ogranicza budżet. Samo poczucie estetyki i kreatywnosć projektanta czasem nie wystarcza. Potrzebna jest znajomosć rynku, rozwiazań zastepczych, umiejetnosć tworzenia dobrego projektu wykonawczego, takiego co to pan Henio i wyspecjalizowana firma odczyta i zrealizuje. Twórczość to tylko ułamek pracy projektanta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.03.2011 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Jesli to wynika z braku swiadomosci klientow to spoko, ale mysle, ze rozczarowanie praca "projektantow", ktoremu ciagle ktos tu daje upust wynika wlasnie z niezaspokojonych oczekiwan bardziej wymagajacych klientow, ktorzy mieli nieszczescie trafic na takich, ktorym sie nie chce kombinowac i ktorzy przykladaja szablon numer 3. Oczywiscie takim szabloniarzem mozna byc i po najlepszej szkole, ale mam porownanie i uwierz, ze inaczej mi sie rozmawia z Toba a inaczej z taka kursantka, ktora prywatnie bardzo lubie, no ale laska jeszcze ma taaaaaaaaaaaaaaaka otchlan przed soba. Wielu z tych rzeczy nauczyliby ja na studiach i nie musialaby wywazac otwartych drzwi... Albo moze gdyby kurs byl dluzszy. To tak jakby powiedziec, ze skonczysz kurs photoshopa i juz jestes grafikiem komputerowym. Jeszcze troche talentu trzeba miec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 29.03.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Malgoś dokładnie, trochę talentu jest niezbedneale też i pracowitości, odpowiednich cech charakteru, chęci, pokory itd.Wiesz sama, ze studia nie zawsze wystarczą, bądx co badz mamy wspólna znajomą, która potwierdza te regułę. A dziś dowiedziałam się o kolejnej i włąsnie w pt wybietram się do K. zeby naprawic co nababrała...osobiscie też uważam, zę 3 miesiace kursu nie wystarczą, zęby siebie nazywać projektantem. Ale czaxem i 5 lat studiów to mało.Natomiast nie wierzę w to, zę ASP badz architektura są niezbędne zeby nabrać świadomości estetycznej.Kurczę no znam jednego mgr politechniki, który robi takie projekty, zę ja przy nim wysiadam.Ale to są LATA doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.03.2011 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Noooo malo tego, ja mam te znajoma, ktora mi chciala wykladzine dawac i nie widziala odplywu w kuchni - ona ma z 30 lat doswiadczenia i nadal dooopa. Strach pomyslec, co by z niej bylo po 3-miesiecznym kursie. A tak zupelnie nie a propos - jestes u mnie 7.05, wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 29.03.2011 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 babeczki czy sa jakies wymogi odnosnie wysokosci poreczy w domkach jednorodzinnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 29.03.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 są90cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.03.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 O, i od razu mozna fachure poznac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 29.03.2011 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 ja wiem ze w uzytecznosci 110 domkow nie robie Dzieki Irma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 29.03.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 spoko loko, w neufercie wyczytałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts