kaśka maciej 29.03.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Marta, to nei tak. Nikt Ci nei da gotowej recepty: musi byc to i to i jeszcze tamto. Oczywiście, daje praktyczne wskazówki jak powinien wygladać projekt, co powinno w nim być, jak zrobic rysunki ( choc tu to wiesz, sa programy od tego ) Pan na pewno nie forsuje dworkowego stylu, jedynie opisuje Dom Polski jako przykład polskiego stylu w architekturze. Tyle. Pan pokazuje przykłady wnętrz w różnych stylach i niemal każdym się zachwyca. Więc to nie tak, że lansuje rustykalne i tradycyjnie wiejskie wnętrza. No i Pan ma cudowne powiedzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 29.03.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Dziewczyny to podrzućcie i mi linka z tym kursem bo teraz na wychowawczym mam trochę czasu i może jeszcze taki kurs dorzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 29.03.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Dziewczyny to podrzućcie i mi linka z tym kursem bo teraz na wychowawczym mam trochę czasu i może jeszcze taki kurs dorzucę to ja też poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 29.03.2011 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Posylam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 29.03.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Nie wiem co posyłacie, ale mi też możecie. Markociu, co zdecydowałaś z meblami do salonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 29.03.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Posylam dziękuję bardzo, doszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 30.03.2011 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Rasiu bedzie chyba merbau obudowa z czarnymi frontami, ale jeszcze dumam czy fornir czy lite tzn nie dumam tylko musze wycenic i sie wtedy okaze ile lat bede musiala na nie zbierac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 30.03.2011 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Poniewaz dzis byl piekny dzien obcykalam troche wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 30.03.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 to idę do galerki a propos kursu... ja jestem beznadziejny przypadek i żaden kurs mnie nie uleczy no ale mam inne talenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 30.03.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Mój małż to kazał mi się iść leczyć (łagodnie mówiąc) jak wyjechałam mu z kolejnym kursem:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 30.03.2011 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 moj tez cos kreci nosem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 30.03.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 moj tez cos kreci nosem a mój to chwilowo jeszcze sponsor;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.03.2011 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Laski, ale mozecie mi wytlumaczyc w prostych, zolnierskich slowach, po kija Wam taki kurs? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 31.03.2011 04:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 no właśnie, a nie lepszy kurs kroju i szycia?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 31.03.2011 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 albo ukladania kafli no zeby rozszerzyc swoje horyzonty i wiedze przeciez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 31.03.2011 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 zdolności manualne tez można rozwijać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 31.03.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Laski, ale mozecie mi wytlumaczyc w prostych, zolnierskich slowach, po kija Wam taki kurs? IMHO: poszerza moje horyzonty, mogę się dowiedzieć o banalnych prawdach o których nie mam bladego pojęcia, mam nadzieję że uchroni mnie przed karygodnymi błędami w urządzaniu mojej sypialni w stylu łamania jakichś bliżej mi nie znanych żelaznych reguł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 31.03.2011 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 tzn wybierasz sie??? czy mowisz o mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 31.03.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 wybieram sie. ale dopiero na sesje jesienną. z Tobą teraz mi szkoda by było weekendów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 31.03.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 (edytowane) Bożeee, nie wiedziałam, że moje biedne małe kursiątko narobi tyle zamieszania, wzbudzi tyle emocji i kontrowersji. Po częsci podzielam opinie Małgoś, bo gdyby mi ktoś po 3miesięcznym kursie angielskiego wypalił tekstem, że jest filologiem angielskim to prawdopodobnie zabiłabym smiechem jegomościa. tego jestem pewna. Dlatego ja, ukonczywszy ten kurs 2 lata temu w życiu nie nazwałabym się projektantem wnętrz, mimo, że świadectwo MENowskie stwierdza, że ukończyłam kurs zawodowy. ALE, nie twierdzę, że ktoś po 3 miesięcznym kursie nie może mówić tak samo dobrze, ba! może nawet lepiej niż ktoś po 5letnich studiach. Pewnie będzie kaleczył, będzie się bał, ale jak ma talent to naprawdę, studia sa mu potrzebne jedynie do nauczania w szkole. Do szczęscia juz nie. Tak samo jest z tym kursem. Jak masz talent, wyczucie i potrafisz pewne rzeczy połączyc, to papier jest potrzebny wtedy, gdy chcesz stanąć do jakiegoś przetargu o projekt ( przynajmniej tak mówił Pan Eryk). Znam tez osoby, które sa polonistami, a udzielają korepetycji z angielskiego. Ktoś im zabroni??? Nie, rynek weryfikuje i już. No i żaden, absolutnie żaden z moim dotychczasowych "klientów" ( choć to za duze słowo, bo nie uważam siebie za projektantkę) nie zapytał czy mam jakieś kwalifikacje i jakie. Zresztą, co tu dużo gadać. Gust jest jakby czynnikiem decydujacym. Bo choćby zaproponować ludziom absolutny TOP czy klasykę designu, to jak nie mają przekania, odwagi to najlepszy projektant odejdzie z kwitkiem.. Zresztą, większość i tak mysli w takim schemacie: a co mi obco baba bedzie mówić jak mam mieszkać.. Wydaje mi się, że tu na FM to jest inna bajka, tu są inne domy niż w normalnym świecie. Domy takie jak mój TU sa co najwyżej przeciętne,a u mnie na wsi robią furorę, serio Pewnei dlatego, że TU sa ludzie, którzy spędzają dużo czasu na wyszukianiu rzeczy jedynych i wyjątkowych, oryginalnych, jakich nikt inny nie ma. Natomiast w pozostałej częsci świata, ludzie zwyczjanie nie zastanawiają się co i jak, gdzie i na co. Kupują to co zawsze kupowali, no bo jak nie szukają, nie oglądają to skąd mają wiedzieć, że jest coś innego. I tu wlasnie pojawiam sie JA ;)i mówię im, że może ciut, ale tak troszke tylko zmienimy. Bo w gruncie rzeczy ludzie boją się nowego, wolą to co znają. I tu wlasnie przydaje mi się moje pedagogiczne wykształcenie No to tyle ode mnie. Pozdrawiam serdecznie wszystkie byłe, obecne no i przyszłe kursantki;) Edytowane 31 Marca 2011 przez kaśka maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts