Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

40 km to nie mało. :( ale jak to tylko kwesta określonego czasu to nawet jak ten czas jest długi to przeciez kiedyś minie, nie? no.

MOja wiocha od szkoły dziecek jest oddalona o jakieś 10 km. I tez jakoś to będzie trzeba zorganizować po przeprowadzce. Ale trudno. Ciut wcześniejsze wstawanie zrekompensuje szaleństwo na działce z kolegami. Mam nadzieje, ze mimo, ze dom jest poza miastem uda się nam ściągac do nas kolegów moich dzieci - nie chce by nasza przeprowadzka odbiła się na ich kontaktach z kolegami. Mam nadzieje, ze się uda.

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

fajne 2 kawaly czytalam

- Fakt jestem dosc dobrze zbudowana, ale to dlatego, ze cierpie na ciezka chorobe.

- ach tak przykro mi a co to za choroba?

- bulimia alzheimera , obzeram sie jak szalona a potem zapominam zwrocic

Obliczylam sobie BMI i wyszlo mi, ze jestem za niska :D

u nas nie ma swietlicy wcale i to jest najwiekszy problem, dyr sie tlumaczy ze nie ma kasy na swietlice od wojta a wojt ze daje na profilaktyczna a ze nikt z niej nie korzysta to jego juz nie intersuje

Szkoła ma obowiązek zapewnić swietlicę -Dz. U. 2004 Nr 256, poz. 2572 ze zm..

W art. 67 ustawy wymienione są statutowe zadania szkoły, może warto dać poczytać pani dyrektor :) podkreślić pkt 3 :)

a tu jeszcze lektur ka dla szanownej dyrekcji :

1. Ustawa z 26 stycznia 1982 r. – Karta Nauczyciela (tekst jedn.: Dz. U. z 2006 r. Nr 97, poz. 674 ze zm.).

2. Ustawa z 7 września 1991 r. o systemie oświaty (Dz. U. 2004 Nr 256, poz. 2572 ze zm.).

3. Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z 12 lutego 2002 r. w sprawie ramowych planów nauczania w szkołach publicznych (Dz. U. Nr 15, poz. 142 ze zm.).

4. Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z 10 września 2002 roku w sprawie szczegółowych kwalifikacji wymaganych od nauczycieli oraz określenia szkół i wypadków, w których można zatrudnić nauczycieli niemających wyższego wykształcenia lub ukończonego zakładu kształcenia nauczycieli (Dz. U. 2002 Nr 155, poz. 1288 ze zm.).

5. Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z 6 maja 2003 roku w sprawie wymagań, jakim powinna odpowiadać osoba zajmująca stanowisko dyrektora oraz inne stanowisko kierownicze, w poszczególnych typach szkół i placówek (Dz. U. 2003 Nr 89, poz. 826 ze zm.).

6. Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z 12 lutego 2002 roku w sprawie ramowych planów nauczania w szkołach publicznych (Dz. U. Nr 15, poz. 142, ze zm.).

Edytowane przez malka

Nadrobiłam zaległosci i doskonale cie rozumiem, sama uchodze za największa awanturnicę w szkole, choc moje dziecko dopiero sie tam wybiera. zadaje najwięcej pytań i drązę. ale to nie czasy komuny kiedy nasi rodzice musieli się na wszystko zgadzać. napisz do dziennika zachodniego, ja moge podrzucic temat zaprzyjaźnionym wiadomościom zagłębia. ja widze, ze moja dyrektorka to az boi sie jak otwieram usta, że znowu zadam pytanie, na które nie uzyskam merytorycznej odpowiedzi. rozwaliło mnie jak zadałam pytanie o skład pierwszych klas za rok: czy sześciolatki będą pomieszane z siedmiolatkami czy będą w osobnych klasach? opowiedz brzmiała: a co ja sądze na ten temat? pełen profesjonalizm. ale jak u nas wygląda kwestia rekolekcji to nie wiem. ciekawe jakie szaleństwo nas czeka w związku z pójściem do pierwszej komunii, bo na razie obserwuje, że dzieci w kolejce się ostawiają po jakieś obrazki.

a powiedz mi gdzie te borówki zakupiłaś? czy to sa duże krzaczory? czy raczej takie jak "truskawki"? bo nie wiem czy w warzywniku sadzić czy gdzieś w trawie

borowki to raczej wieksze krzaczki moga do 2 m dorastac ale na ogol tak do metra sa, ponoc sie pieknie wybrarwiaja na jesien i spokojnie moga byc jako krzewy ozdobne

tu masz troche o borowkach

http://www.borowka.pl/pl-opis-bluecrop.html

Edytowane przez markoto