nitubaga 06.04.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 40 km to nie mało. ale jak to tylko kwesta określonego czasu to nawet jak ten czas jest długi to przeciez kiedyś minie, nie? no. MOja wiocha od szkoły dziecek jest oddalona o jakieś 10 km. I tez jakoś to będzie trzeba zorganizować po przeprowadzce. Ale trudno. Ciut wcześniejsze wstawanie zrekompensuje szaleństwo na działce z kolegami. Mam nadzieje, ze mimo, ze dom jest poza miastem uda się nam ściągac do nas kolegów moich dzieci - nie chce by nasza przeprowadzka odbiła się na ich kontaktach z kolegami. Mam nadzieje, ze się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.04.2011 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 fajne 2 kawaly czytalam - Fakt jestem dosc dobrze zbudowana, ale to dlatego, ze cierpie na ciezka chorobe. - ach tak przykro mi a co to za choroba? - bulimia alzheimera , obzeram sie jak szalona a potem zapominam zwrocic Obliczylam sobie BMI i wyszlo mi, ze jestem za niska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.04.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 (edytowane) u nas nie ma swietlicy wcale i to jest najwiekszy problem, dyr sie tlumaczy ze nie ma kasy na swietlice od wojta a wojt ze daje na profilaktyczna a ze nikt z niej nie korzysta to jego juz nie intersuje Szkoła ma obowiązek zapewnić swietlicę -Dz. U. 2004 Nr 256, poz. 2572 ze zm.. W art. 67 ustawy wymienione są statutowe zadania szkoły, może warto dać poczytać pani dyrektor podkreślić pkt 3 a tu jeszcze lektur ka dla szanownej dyrekcji : 1. Ustawa z 26 stycznia 1982 r. – Karta Nauczyciela (tekst jedn.: Dz. U. z 2006 r. Nr 97, poz. 674 ze zm.). 2. Ustawa z 7 września 1991 r. o systemie oświaty (Dz. U. 2004 Nr 256, poz. 2572 ze zm.). 3. Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z 12 lutego 2002 r. w sprawie ramowych planów nauczania w szkołach publicznych (Dz. U. Nr 15, poz. 142 ze zm.). 4. Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z 10 września 2002 roku w sprawie szczegółowych kwalifikacji wymaganych od nauczycieli oraz określenia szkół i wypadków, w których można zatrudnić nauczycieli niemających wyższego wykształcenia lub ukończonego zakładu kształcenia nauczycieli (Dz. U. 2002 Nr 155, poz. 1288 ze zm.). 5. Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z 6 maja 2003 roku w sprawie wymagań, jakim powinna odpowiadać osoba zajmująca stanowisko dyrektora oraz inne stanowisko kierownicze, w poszczególnych typach szkół i placówek (Dz. U. 2003 Nr 89, poz. 826 ze zm.). 6. Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z 12 lutego 2002 roku w sprawie ramowych planów nauczania w szkołach publicznych (Dz. U. Nr 15, poz. 142, ze zm.). Edytowane 6 Kwietnia 2011 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.04.2011 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 nie ma swietlicy z prawdziwego zdarzenia z jedna pania, swietlica jest realizowana do 13 w bibliotece a potem podrzucane od pani do pani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 06.04.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 a nie dałoby się dyrekcji tak po ciemku za rogiem ryła obić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.04.2011 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 no przydaloby sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 06.04.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 wiesz czasem to bardzo skuteczna metoda perswazji;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 06.04.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Markotko, no ręce opadają... i uszy widać, że ciało pedagogiczne z powołania misję swoją spełnia ale jeszcze parę takich akcji i społeczniakiem Cię okrzykną, przy najbliższych wyborach samorządowych wójta wygryziesz i zrobisz porządek a jak nie, to .... Wuśka dobrze gada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.04.2011 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 to jest jakis plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 06.04.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 mało tego, jest i plan A, a jak A nie wypali to jest plan B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 06.04.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 wsio taki jak brakuje siły argumentu należy użyć argumentu siły;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 07.04.2011 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Wczoraj posadzilam 2 porzeczki, dzis jak pogoda da to czeka mnie sadzenie borowek amerykanskich jeszcze 2 cyprysy i bede w miare na biezaco o ile znow dzis czegos nie kupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluczmonia 07.04.2011 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Nadrobiłam zaległosci i doskonale cie rozumiem, sama uchodze za największa awanturnicę w szkole, choc moje dziecko dopiero sie tam wybiera. zadaje najwięcej pytań i drązę. ale to nie czasy komuny kiedy nasi rodzice musieli się na wszystko zgadzać. napisz do dziennika zachodniego, ja moge podrzucic temat zaprzyjaźnionym wiadomościom zagłębia. ja widze, ze moja dyrektorka to az boi sie jak otwieram usta, że znowu zadam pytanie, na które nie uzyskam merytorycznej odpowiedzi. rozwaliło mnie jak zadałam pytanie o skład pierwszych klas za rok: czy sześciolatki będą pomieszane z siedmiolatkami czy będą w osobnych klasach? opowiedz brzmiała: a co ja sądze na ten temat? pełen profesjonalizm. ale jak u nas wygląda kwestia rekolekcji to nie wiem. ciekawe jakie szaleństwo nas czeka w związku z pójściem do pierwszej komunii, bo na razie obserwuje, że dzieci w kolejce się ostawiają po jakieś obrazki. a powiedz mi gdzie te borówki zakupiłaś? czy to sa duże krzaczory? czy raczej takie jak "truskawki"? bo nie wiem czy w warzywniku sadzić czy gdzieś w trawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 07.04.2011 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 (edytowane) borowki to raczej wieksze krzaczki moga do 2 m dorastac ale na ogol tak do metra sa, ponoc sie pieknie wybrarwiaja na jesien i spokojnie moga byc jako krzewy ozdobnetu masz troche o borowkachhttp://www.borowka.pl/pl-opis-bluecrop.html Edytowane 7 Kwietnia 2011 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 07.04.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 przyszlam sie pochwalic,że już niedlugo leroya miec będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 07.04.2011 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 super a ja obi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 07.04.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 a ja bardziej doceniam bliskosc szkółek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 07.04.2011 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 ja ponoc jakies mam w okolicy ale nie bylam ani w swierklancu ani w bedzinie ani w myslowicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 07.04.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 w swierklancu to zurek, w myslowicach marysin, a ten będzin to co to? kapias? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 07.04.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 a ja bardziej doceniam bliskosc szkółek tyż prawda, ja mam dwie blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts