Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moje wrzosy też poleciały. Nie wiem co posadzic w ich miejsce. Zależy mi na takich okrągłych kępkach czegoś.

W sobotę kupiłam śliwę japońską (chyba) olbrzymią z myślą, że posadzę w miejscu budleii która przemarzła. grzebałam i grzebałam i pąków nie widziałam a jak kupiłam śliwę i juz miałam kopac i sadzić to się pąk objawił.... Ale i tak budleja została przesadzona. Nie mam do neij serca jak tak przemarza do korzenia.

Winogron juz ładne paki rozwinął i surmia. To już wszystkie rośliny obudziły sie ze snu zimowego. Późniejszych juz nie mam.

Ja musze coś mniejszego.

Barwinki tez mam na dzziałce. nAWET KUPIŁAM W SOBOTĘ JESZCZE JEDEN- bordowy ponoś choć obecnie jest różowy. Za to barwinek z żółto-zielonymi liśćmi mi wymarzł. Wygrzebałam jedną zieloną odnogę, moze coś sie uratuje i odrośnie. A taki był juz duży..... Jednak rekordy bije barwinek niebieski, ten najbardziej znany. Rosnie u mnie w pełnym słońcu jak szalony. Pięknie zadarnia i długo kwitnie.

Własnie wróciłam z dworu. U nas też zimno ale Karol lubi spac na dworze więc go przewietrzyłam pod 2 kocykami :) Efekt tego wyjścia to.... rozłożona linia kroplująca wokół altany :D

Dostałam od swojej "klinetki" dorodną kapustę, nie wiem czy to sie tak nazywa, ale tak wygląda, kwietnie na różowo. W sobotę byłam u niej na budowie i dała mi do wsadzenia 3 rozsady. Miałam wsadzić od razu, ale ulewa była. Wczoraj mnie tak siekło, że leżę do dziś, mąż mnie szprycuje jakimiś zastrzykami i lekami, ale zbytniej poprawy nie widzę, nie mogę sama wstać z łóżka, a i z pomoca Syna lub Mażła ból jest niemiłosierny. Tak więc nici z towrzyskich i ogrodniczych planów :mad:

:bash:

Martusia dzięki za gościnę i pokazanie pieknego domu

ogród Martusia ma boski fotki nawet połowy uroku nie oddają:)

a jakie fantastyczne dzieciaki ma Marta no miodzio jakie przylepy zwłaszcza Synio i towarzyskie no chylę głowę Martusia:)

Myszka podesłała roślinków które na zasadzie podaj dalej zalęgły się u Martusi i pojechałam odebrać i wreszcie obejrzałam domek Martusi bo już trzy razy byłam pod domem ale zawsze brak czasu nie pozwolił wejść do środka i do tych Myszkowych Martusia po ograbieniu połowy skalniaka dołożyła mnóstwo wspaniałych roślinek i jutro choćby żaby z nieba leciały będę sadzić bo bym nie przeżyła jakby się zniszczyły:)