markoto 04.05.2011 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 ale w nocy ma byc zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 04.05.2011 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 przymrozki są co roku przecież. pocieszam sie że gdyby wszystkie rośliny miałby szlag trafiać to raczej by gatunki nie przetrwały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 04.05.2011 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 (edytowane) U nas śnieg dość długo się utrzymywał, a to Polska centralna Ogród piękny!!!!! I nie tylko ogród, Markoto - dzięki za możliwość obejrzenia. Pozdrawiam Edytowane 4 Maja 2011 przez adk uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 04.05.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 marta 1. napisz mi prosze jak sie nazywały te kwitnące bylinki które kupowałaś2. widziałaś może na giełdzie żurawki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 04.05.2011 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 1.skalnice 2.widzialam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 04.05.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 to ja jednak w amoku byłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 04.05.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 2. widziałaś może na giełdzie żurawki? u Kapiasa było dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 04.05.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 jamles, skądś ty?, ja do Kapiasa mam rzut beretem Hej Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 04.05.2011 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 ja mam trójskok z prawie Gliwic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 04.05.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 ja mam trójskok z prawie Gliwic dobrze wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 04.05.2011 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 myslalam, ze z prawie Rybnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 04.05.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 do Gliwic bliżej o pół kilometra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 04.05.2011 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 widzisz to mieszkales kolo mnie nawet nie wiedzialam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 04.05.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 koło Nieborowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 04.05.2011 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 no to faktycznie rzut beretem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 04.05.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 sami swoi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 04.05.2011 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 U nas śnieg dość długo się utrzymywał, a to Polska centralna Ogród piękny!!!!! I nie tylko ogród, Markoto - dzięki za możliwość obejrzenia. Pozdrawiam to ja dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 04.05.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Markoto przeczytałam cały Twój dziennik (nawet sobie ukradłam dla pamięci wpis o roślinkach cieniolubnych - mam nadzieję, że się nie gniewasz).Tak z ciekawości chciałam zapytać jak się mieszka? W domu na pewno super!, chodzi mi o "infrastrukturę". Pisałaś na samym początku, że trochę się boisz wynosić z miasta, zastanawiałaś się jak sobie dacie radę. Ciekawa jestem jak dzisiaj na to patrzysz. Ja jestem trochę w innej sytuacji bo zamierzam przenieść się z jednej wsi też na wieś, ale do dalszej wsi od obecnej. No i będzie dalej do autobusu, żadnego sklepu blisko domu, daleko do szkoły, kościoła. I mam podobne obawy do Twoich. Choć do budowy jestem przekonana na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 05.05.2011 06:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 (edytowane) Tzn gdybym wiedziala wtedy co wiem teraz to szukalabym jednak dzialke blizej miasta. To ze wzgledu na dzieci, na lepszy dostep do szkol, zajec dodatkowych, kina itd. gdybym wtedy wiedziala, ze syn bedzie potrzebowal dodatkowych zajec , ale nie wiedzialam. To spowodowalo, ze dziennie robie 100km w samochodzie. Mam nadzieje, ze sie to zmieni jak syn pojdzie do szkoly, wtedy tez nie bede musiala tyle dojezdzac, moze wtedy bede bardziej wiarygodna jako sila opiniotworcza Jasne ze sa tez plusy, mieszkamy blisko parku, w kazdej chwili mozna wyskoczyc na rower czy rolki. Ale tez zostawilam znajomych, rodzicow, na pewno to jest tez duzym minusem, co prawda tylko 40km niby ale to juz jest wyprawa. Wyprowadzilam sie w zupelnie obce strony, zbey gdzies dojechac to musze sprawdzac mape, w starym miejscu znalam wszytskie ulice. Ale tez nie wiem czy w miescie stac by nas bylo na dzialke, tzn pewnie uzbieralibysmy ale na pewno jeszcze bysmy sie nie wybudowali wiec cos za cos. Edytowane 5 Maja 2011 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 05.05.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Tzn gdybym wiedziala wtedy co wiem teraz to szukalabym jednak dzialke blizej miasta. To ze wzgledu na dzieci, na lepszy dostep do szkol, zajec dodatkowych, kina itd. gdybym wtedy wiedziala, ze syn bedzie potrzebowal dodatkowych zajec , ale nie wiedzialam. To spowodowalo, ze dziennie robie 100km w samochodzie. Mam nadzieje, ze sie to zmieni jak syn pojdzie do szkoly, wtedy tez nie bede musiala tyle dojezdzac, moze wtedy bede bardziej wiarygodna jako sila opiniotworcza Jasne ze sa tez plusy, mieszkamy blisko parku, w kazdej chwili mozna wyskoczyc na rower czy rolki. Ale tez zostawilam znajomych, rodzicow, na pewno to jest tez duzym minusem, co prawda tylko 40m niby ale to juz jest wyprawa. Wyprowadzilam sie w zupelnie obce strony, zbey gdzies dojechac to musze sprawdzac mape, w starym miejscu znalam wszytskie ulice. Ale tez nie wiem czy w miescie stac by nas bylo na dzialke, tzn pewnie uzbieralibysmy ale na pewno jeszcze bysmy sie nie wybudowali wiec cos za cos. U nas ten sam problem w wsiach lepiej usytuowanych i z lepszą infrastrukturą ceny mega, ale i na zabitych dechami wsiach też nie lepiej. Nasza działka była z "problemami" stąd trochę niższa cena za metr - ale summa summarum - duża bez możliwości podziału więc dużo trzeba było zapłacić. Ale boję się tego, że wszędzie trzeba będzie jechać samochodem. Co prawda dzieci będą już większe... No cóż takie rozterki dotyczą chyba wszystkich Pozdrawiam Alicja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts