Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Marta wybierasz się do Chorzowa? w sobote? w niedziel ma lać. ja ciągle rozważam czy dam rade podjechac bo sobota to domowa robota: never ending story..... i może właśnie powinam się wyrwać. co prawda u mnie odpada wesołe miasteczko bo od samego patrzenia na karuzelę mi niedobrze a mój małż pracuje w ten weekend ale zoo to chętnie.

a do parku linowego to Ty się wybierasz czy dzieci?

o to moze moje tez takie ladne beda :), kupilam jeszcze bialego pieciornika i runianki - te chyba potrzebuja mokre i cien/polcien? tez bede miec takie misz-masz swojskie jak u Ciebie wokol domku. nieodmiennie kojarzy mi sie to z dziecinstwem i beztroska.

Marta, co macie na podmurówce, chodzi mi o ten cokolik wokół domu?

I jeszcze, czy te krawęzniki masz z krawężników? Masło maślane, ale wybacz, totalnie w tym temacie NIE WIEM NIC :rolleyes:

I napisz mi jeszcze, jak robiłaś te cudne obrzeża, krok po kroku, ok? :rolleyes:

Ja mam do zagospodarowania jakieś CAŁE 3 metry bieżące. Wstyd na wsi jak nic, coś muszę z tym zrobić :rolleyes:

Tylko, że cały czas mnie trzyma ten cokolik, bo jeszcze nic tam nie mamy. Chcemy kamień, taki jak na kominie. Ale przecież nie będę czekać wieczność, aż go zrobimy.... więc/i muszę najpierw zrobić te rabaciątka, nawet jeśli na tle gołych fundamentów (sorki, z dyndającą folią kubełkową) nie będzie to dobrze wyglądać :):rolleyes:

na podmurowce mam tynk mozaikowy

krawezniki mam z kraweznikow :)_

obrzeza te kostkowe??? najpierw usuwalam chwasty z miejsca pod rosliny, polozylam agro, w miejscu obrzeza robilam rowek o szerokosci kostki a wysokosci troche wiekszej niz wysokosc kostki, czesc ktora kostka ogranicza powinna byc troche nizej tak, zeby wysypane zwirkiem a zwlaszcza kora byla odrobine nizej lub maksymalnie na rowno bo jak nie to bedzie ore zwiewalo, a od strony trawnika na rowno z kostka.

Potem w ten rowek wsypywalam mieszanine 1:6 cementu do piasku i na to kosztka, troche poubijac i gotowe

o dzięki za instrukcje, u mnie cały czas obrzeża nie połozone, chyba to w końcu sama zrobie. pisałaś kiedyś o włókninie, ze trzeba ja podwinąć. ale jak? umieszczałaś włókninę pod podsypką cementowo- piaskową?

zamówiłam tawuły w mojej szkółce - pan przywiezie od kolegi. teraz zbieram funkie na rabatę funkiową.

a Ty te wszystkie swoje tawuły na jednej rabacie posadziłaś?

Nie sadzilam na jednej choc sporo mam na jednej rabacie

wiesz co ja zawijalam ja na dol tak zeby nie wylazily chwasty miedzy kostka a wloknina , albo mi sie konczyla w tym zejsciu na dol a jak byla troche za dluga to pod podsypke cem-pias dawalam

tu widac te tawuly

http://i704.photobucket.com/albums/ww42/markotomurator/DSC_0636.jpg

z przodu w narozu sa te 3 drobinki zielonolistkowe goldmund

a wokol jasminowca sa te goldflame

Na rabatach korowych pojawily sie smardze :D

Edytowane przez markoto