wu 01.09.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 trudno Martuś musisz kazać mężowi albo dzieciowi zrobić sobie fotkę z chlebkiem na rękach;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.09.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 trudno Martuś musisz kazać mężowi albo dzieciowi zrobić sobie fotkę z chlebkiem na rękach;) Bo ta ostatnia to w ogóle taka za idealna, nie? Sama w sobie, fotka Ja to bym te zdjęcia skolażowała, w ładne ramki i na ścianę do kuchni. Wnukom potem w spadku cuda takie jakie babcia robiła. Za kilkadziesiąt lat jak już się będzie pigułkami człowiek posilał, to wielki skarb będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 01.09.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 jak widze Twoj chleb Martusiu to mnie skreca z glodu (dzis 12 dzien diety kopenhaskiej) wiec spadam bo dluzej nie wytrzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 02.09.2011 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Oj babeczki ladnie to sie tak nasmiewac Dzis pieke kielecki na ziemniakach http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=25594 http://zpierwszegotloczenia.pl/przepisy/chleb-kielecki-wiejski-z-ziemniakami/ Anja wspolczuje ci tej diety, nawet sie nie probowalam na nia porywac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.09.2011 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 marta byłam dzielna i upiekłam ten prosty rodzina była w siódmym niebie ale koniecznie muszę podjechać po zakwas bo troche sie czułam jakbym jadła słony placek drożdżowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.09.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 (edytowane) Martula ja to bym zjadla tego Twojego chlebka, bo samej mi sie jednak nie chcialo piec. Tak wiec na razie nie kupuje machiny chlebowej edit: wczoraj znowu "byłam" na rybach, zlowilam fladerki , lina i szczupaka. no i troche uwedzonych pstragow. tak wiec taki chlebek by mi przypasił Edytowane 2 Września 2011 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 02.09.2011 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 (edytowane) TAR ja nie uzywam machiny chlebowej wiec mozna i bez tego Efi rozmnazam wam ten zakwas a i mysza wspominala cos o przesylce Sprobuj zrobic jakis chleb na bidze albo poolish wlasnie taki ktory zaczyn drozdzowy sie robi dzien wczesniej , on ma zupelnie inny smak wtedy. http://piekarniatatter.blogspot.com/search/label/drozdzowe%20na%20poolish http://piekarniatatter.blogspot.com/search/label/drozdzowe%20na%20pate%20fermentee http://piekarniatatter.blogspot.com/search/label/drozdzowe%20na%20pre-ferment Sprobuj tez http://piekarniatatter.blogspot.com/2009/10/blog-post.html http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1197 http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=635 Sprobuj sie zabrac za chleb z dodatkami makai razowej, bo taki na mace pszennej i na drozdzach to wlasnie placek drozdzowy na slono A fotka gdzie?? Edytowane 2 Września 2011 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.09.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 ani fotka ani chleb nie mogą konkurować z Twoimi wypiekami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 02.09.2011 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Przestan sie wyglupiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.09.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 http://img29.imageshack.us/img29/5684/chleb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.09.2011 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 nie wiem czy razowy chleb mi rodzina zje niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 02.09.2011 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 No i piekny , nie wiem co od niego chcesz jecie tylko biale pieczywo? sprobuj emigranta tam sa tylko 4 lyzki razowej maki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.09.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 czytałas komentarze do niego? wszystkim wychodzą plaskate zakalce. jakiś inny typ poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.09.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Martabędę robić ten pain rustique. powiedz mi co to znaczy: pozostawić do wyrośnięcia na 70 minut, składając je w 25 i 50 minucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 02.09.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 oszzz kurde! Nie to żebym w Ciebie efilo nie wierzyła ale jak napisałaś "słone drożdżowe" innego widoku się spodziewałam. Ja to znów jem same ciemne. Najlepiej zupełnie czarny, taki obsypany sezamem i w środku z mnóstwem słonecznika i amarantusa. Słonecznika na zewnątrz nie lubię. Taki się zrobić da? Mysz chce zakwas? Ta Mysz? Ta co się schowała pod miotłę i nie wychodzi od tygodni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.09.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 mysza wspominala o przesylce. to nie znaczy ze chce zakwas, choć jej nie żałuje oczywiscie. zakladam ze przesylka ma leciec w odwrotnym kierunku monsanbia ja też taki najbardziej lubie. ale dla siebie samej piec to żadna frajda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 02.09.2011 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 (edytowane) Przesylka leci do mnie a potem musisz sobie ja odebrac wiec przy okazji wezmiesz zakwas Tu masz o skladaniu ciasta http://aleksandraw.blogspot.com/2007/02/skadanie-ciasta-instrukta.html ciasto jest dosc luzne i klejace, ja musialam dosypac troche maki ale bez przesady, jesli masz make o zawartosci bialka poniezej 10g/kg to dodaj mniej wody wtedy nie bedziesz musiala dosypywac maki, a to ciasto do skladania wywal na omaczony blat i rece tez posmaruj maka wtedy nie bedzie sie tak kleic Monia oczywiscie ze sie da zrobic razowe chleby Edytowane 2 Września 2011 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.09.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 dobra to teraz mi jeszcze napisz czy piekłaś z parą. i uprzedzam że to nie jest ostatnie pytanie (bo np. nie wiem jak odmierzyć 1/8 łyżeczki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 02.09.2011 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 (edytowane) 1/8 to szczypta no moze 2 pieklam z para, wsadzilam blaszke z woda na dol piekarnika a dodatkowo spryskuje w trakcie pieczenia takim rozpylaczem jak do kwiatkow Monia tu jakis prosty razowy moze warto sprobowac http://mojewypieki.blox.pl/2008/11/Prosty-chleb-razowy.html i tu http://mojewypieki.blox.pl/2009/10/100-chleb-zytni.html ja zawsze wale ziarenka do srodka i slonecznik i dynie - to najpierw przyrumienic na suchej patelni, siemie, orzechy Edytowane 2 Września 2011 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.09.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 martaa piekłaś z otwartym piekarnikiem? ja nie wiem czy w ogóle tak u mnie można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.