Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • markoto

    5369

  • efilo

    1549

  • mario31

    1250

  • wu

    1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

trudno Martuś musisz kazać mężowi albo dzieciowi zrobić sobie fotkę z chlebkiem na rękach;)

 

Bo ta ostatnia to w ogóle taka za idealna, nie? Sama w sobie, fotka ;)

Ja to bym te zdjęcia skolażowała, w ładne ramki i na ścianę do kuchni. Wnukom potem w spadku cuda takie jakie babcia robiła. Za kilkadziesiąt lat jak już się będzie pigułkami człowiek posilał, to wielki skarb będzie

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/757/#findComment-4850054
Udostępnij na innych stronach

Oj babeczki ladnie to sie tak nasmiewac :)

Dzis pieke kielecki na ziemniakach :)

http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=25594

http://zpierwszegotloczenia.pl/przepisy/chleb-kielecki-wiejski-z-ziemniakami/

 

Anja wspolczuje ci tej diety, nawet sie nie probowalam na nia porywac :)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/757/#findComment-4850435
Udostępnij na innych stronach

marta

byłam dzielna i upiekłam ten prosty :) rodzina była w siódmym niebie ale koniecznie muszę podjechać po zakwas bo troche sie czułam jakbym jadła słony placek drożdżowy :rotfl:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/757/#findComment-4850453
Udostępnij na innych stronach

Martula ja to bym zjadla tego Twojego chlebka, bo samej mi sie jednak nie chcialo piec. Tak wiec na razie nie kupuje machiny chlebowej :D

 

edit:

wczoraj znowu "byłam" na rybach, zlowilam fladerki , lina i szczupaka. no i troche uwedzonych pstragow. tak wiec taki chlebek by mi przypasił :)

Edytowane przez TAR
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/757/#findComment-4850460
Udostępnij na innych stronach

TAR ja nie uzywam machiny chlebowej :D wiec mozna i bez tego :)

 

Efi rozmnazam wam ten zakwas a i mysza wspominala cos o przesylce :)

Sprobuj zrobic jakis chleb na bidze albo poolish wlasnie taki ktory zaczyn drozdzowy sie robi dzien wczesniej , on ma zupelnie inny smak wtedy.

 

http://piekarniatatter.blogspot.com/search/label/drozdzowe%20na%20poolish

http://piekarniatatter.blogspot.com/search/label/drozdzowe%20na%20pate%20fermentee

http://piekarniatatter.blogspot.com/search/label/drozdzowe%20na%20pre-ferment

 

Sprobuj tez

http://piekarniatatter.blogspot.com/2009/10/blog-post.html

http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1197

http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=635

 

 

 

Sprobuj sie zabrac za chleb z dodatkami makai razowej, bo taki na mace pszennej i na drozdzach to wlasnie placek drozdzowy na slono :)

 

A fotka gdzie??

Edytowane przez markoto
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/757/#findComment-4850472
Udostępnij na innych stronach

oszzz kurde!

Nie to żebym w Ciebie efilo nie wierzyła :p ale jak napisałaś "słone drożdżowe" innego widoku się spodziewałam.

 

Ja to znów jem same ciemne. Najlepiej zupełnie czarny, taki obsypany sezamem i w środku z mnóstwem słonecznika i amarantusa. Słonecznika na zewnątrz nie lubię. Taki się zrobić da?

 

Mysz chce zakwas? Ta Mysz? Ta co się schowała pod miotłę i nie wychodzi od tygodni?

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/757/#findComment-4850660
Udostępnij na innych stronach

mysza wspominala o przesylce. to nie znaczy ze chce zakwas, choć jej nie żałuje oczywiscie. zakladam ze przesylka ma leciec w odwrotnym kierunku ;)

 

monsanbia ja też taki najbardziej lubie. ale dla siebie samej piec to żadna frajda

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/757/#findComment-4850691
Udostępnij na innych stronach

Przesylka leci do mnie a potem musisz sobie ja odebrac wiec przy okazji wezmiesz zakwas :D

 

Tu masz o skladaniu ciasta

http://aleksandraw.blogspot.com/2007/02/skadanie-ciasta-instrukta.html

ciasto jest dosc luzne i klejace, ja musialam dosypac troche maki ale bez przesady, jesli masz make o zawartosci bialka poniezej 10g/kg to dodaj mniej wody wtedy nie bedziesz musiala dosypywac maki, a to ciasto do skladania wywal na omaczony blat i rece tez posmaruj maka wtedy nie bedzie sie tak kleic

 

Monia oczywiscie ze sie da zrobic razowe chleby :)

Edytowane przez markoto
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/757/#findComment-4850712
Udostępnij na innych stronach

1/8 to szczypta no moze 2 :)

 

pieklam z para, wsadzilam blaszke z woda na dol piekarnika a dodatkowo spryskuje w trakcie pieczenia takim rozpylaczem jak do kwiatkow

 

Monia tu jakis prosty razowy moze warto sprobowac :)

http://mojewypieki.blox.pl/2008/11/Prosty-chleb-razowy.html

i tu

http://mojewypieki.blox.pl/2009/10/100-chleb-zytni.html

 

ja zawsze wale ziarenka do srodka :) i slonecznik i dynie - to najpierw przyrumienic na suchej patelni, siemie, orzechy

Edytowane przez markoto
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/87532-komentarze-do-budowy-aps332g/page/757/#findComment-4850735
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...