Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ze sie tak wetne, ale obiecalam :)

ciasto marchewkowe

1 i 1/4 szkl oleju

4 jaja

2 szkl drobno utartej marchewki

2 szkl maki

2 szkl cukru

2 lyzeczki proszku do pieczenia

2 lyzeczki cynamonu

2 lyzeczki sody

szczypta soli

bakalie

Jaja utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo mąkę iolej, na końcu marchew, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, orzechy irodzynki. Piec w temp. 180 st., ok. 40 min.

To ja wrócę do tematu szkoły bo mnie to gnębi strasznie...Marta,córka jest teraz w 3 klasie, nie?

Brałaś w ogóle pod uwagę zmianę szkoły ?

Bo skoro młodszy za rok zaczyna edukację, to może by ich tak do jednej szkoły, co ? Jest niedaleko od Was jedna całkiem dobrze oceniana integracyjna - takie dwie pieczenie przy jednym ogniu ? ;) myślałaś o tym ?

mowisz o 11??

Jest teraz w 2 klasie, nie biore pod uwage przenoszenia jej, zwlaszcza ze wzgledu na kolezanki i ze wydaje mi sie ze nie czulaby sie dobrze w innej szkole, te dzieci zna juz od przedszkola. Choc przyznam, ze myslelismy o tym w trakcie pierwszej klasy, kiedy sie okazywalo, ze nie ma swietlicy, zadnych dodatkowych zajec. Tylko ze nie ma pewnosci, ze patryk sie dostanie do tej szkoly.

Dzis rozmawialam z babka z przedszkola, mowila ze wydaje jej sie ze dla Patryka najlepsza bylaby ta integracyjna klasa, jesli nie bedzie dawal rady zawsze go mozna przenies do szkoly specjalnej ale tak to probowalby przerabiac normalny zakres nauki a nie okrojony .

Mówię o 4,tej z klasami integracyjnymi - wyślę Ci na pw.

Wiesz co, ja też mogłam posłac młodego do klasy gdzie poszła cała jego grupa przedszkolna, ale wierzyłam w to,że ważniejsze jest bezpieczeństwo mojego dziecka,niż stare znajomości, w końcu nowi koledzy to nie jest przekleństwo, nie? Ale to Ty znasz swoją córkę najlepiej i skoro twierdzisz, że ta grupa rówieśnicza daje jej oparcie i poczucie spokoju - to tak zapewne jest. Ja po prostu nie zdzierżyłabym takiego traktowania,ani dzieci, ani rodziców.

Tak teoretyzuję :oops:

Ooo to tą kończył mój mąż.... Mogę kuzynostwa popytać, bo mają tam dziecko w szkole... , ale też jest to stara dzielnica, z dziada pradziada, do której "nowe " się nie wprowadzają.... ale też jest juz jedno nowe osiedle domków jednorodzinnych , oraz drugie po drugiej stronie dzielnicy się buduje... Więc jeśli chodzi to na moje oko OK... Gorzej oceniałabym teraz 11 w której przez pierwsze 5 lat ja stawiałam pierwsze litery.... Po prostu wielkie blokowiska z wielkiej płyty... Tylko tyle, że 11 jest w tej starej części osiedla, nie tej z olbrzymiej płyty....

Jak na razie to musiałabym popytać.... ale nie wiem co dobre i która szkoła lepsza....

a cala reszta taka sama??

Nie do konca...

• 2 jajka

• 1/2 szklanki brazowego cukru

• 1/2 szklanki oleju

• 1 1/2 szklanki utartej marchewki

• 2 lyzki soku z pomaranczy

• 1/2 szklanki orzechow wloskich

• 1 1/4 szklanki maki

• 1 lyzeczka proszku do pieczenia

• 1 lyzeczka sody

• 1/2 lyzeczki soli

• 1/2 lyzeczki cynamonu

• 1/2 lyzeczki galki muszkatulowej

• 1 maly kawalek startego imbiru

Na wierzch serek (ale juz nie pamietam jaki dawalam) z orzechami wloskimi i wanilia, orzechy do dekoracji.