Arnika 26.09.2011 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Buuuu to nie mam piachu na tyle... i co będzie...?Chodzi i krawężniki krawężnikowe..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 26.09.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Arnika ale krawezniki kraweznikowe czy obrzeza z kostki?? bo ja krawezniki mialam na betonie przepis podam jak do domu wroce w przepisie u mnie jest marchewka i bakalie , nie mam przepisu z jablkami dobry ten beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 26.09.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Dobre..... A Ty Jamles jak robiłeś obrzeża... dawałeś beton, podsypkę z cementem, czy na gruncie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 26.09.2011 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Ja wkopywałam na zaprawe, ale może dlatego, że chciałam bardzo mocno i w pionie dodam od razu, ze połówki krawężników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 26.09.2011 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 kostka na betonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 26.09.2011 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Lesiu to zapodaj jeszcze przepis na ten beton;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 26.09.2011 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 ze sie tak wetne, ale obiecalam ciasto marchewkowe 1 i 1/4 szkl oleju 4 jaja 2 szkl drobno utartej marchewki 2 szkl maki 2 szkl cukru 2 lyzeczki proszku do pieczenia 2 lyzeczki cynamonu 2 lyzeczki sody szczypta soli bakalie Jaja utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo mąkę iolej, na końcu marchew, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, orzechy irodzynki. Piec w temp. 180 st., ok. 40 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.09.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 To ja wrócę do tematu szkoły bo mnie to gnębi strasznie...Marta,córka jest teraz w 3 klasie, nie? Brałaś w ogóle pod uwagę zmianę szkoły ? Bo skoro młodszy za rok zaczyna edukację, to może by ich tak do jednej szkoły, co ? Jest niedaleko od Was jedna całkiem dobrze oceniana integracyjna - takie dwie pieczenie przy jednym ogniu ? myślałaś o tym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 26.09.2011 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 mowisz o 11?? Jest teraz w 2 klasie, nie biore pod uwage przenoszenia jej, zwlaszcza ze wzgledu na kolezanki i ze wydaje mi sie ze nie czulaby sie dobrze w innej szkole, te dzieci zna juz od przedszkola. Choc przyznam, ze myslelismy o tym w trakcie pierwszej klasy, kiedy sie okazywalo, ze nie ma swietlicy, zadnych dodatkowych zajec. Tylko ze nie ma pewnosci, ze patryk sie dostanie do tej szkoly. Dzis rozmawialam z babka z przedszkola, mowila ze wydaje jej sie ze dla Patryka najlepsza bylaby ta integracyjna klasa, jesli nie bedzie dawal rady zawsze go mozna przenies do szkoly specjalnej ale tak to probowalby przerabiac normalny zakres nauki a nie okrojony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 26.09.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 A ja sie wetne w marchewkowe, ja robie z pol szklanki oleju, bo nie zdzierzylabym swiadomosci takiej ilosci kalorii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 26.09.2011 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 a cala reszta taka sama?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 26.09.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Tylko, że w szkole Emila dzieci przerabiają normalny zakres i okrojony... zależnie od potrzeb i możliwości dziecka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 26.09.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Markotka, a która integracyjna ma dobre opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.09.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Mówię o 4,tej z klasami integracyjnymi - wyślę Ci na pw. Wiesz co, ja też mogłam posłac młodego do klasy gdzie poszła cała jego grupa przedszkolna, ale wierzyłam w to,że ważniejsze jest bezpieczeństwo mojego dziecka,niż stare znajomości, w końcu nowi koledzy to nie jest przekleństwo, nie? Ale to Ty znasz swoją córkę najlepiej i skoro twierdzisz, że ta grupa rówieśnicza daje jej oparcie i poczucie spokoju - to tak zapewne jest. Ja po prostu nie zdzierżyłabym takiego traktowania,ani dzieci, ani rodziców. Tak teoretyzuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 26.09.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Ooo to tą kończył mój mąż.... Mogę kuzynostwa popytać, bo mają tam dziecko w szkole... , ale też jest to stara dzielnica, z dziada pradziada, do której "nowe " się nie wprowadzają.... ale też jest juz jedno nowe osiedle domków jednorodzinnych , oraz drugie po drugiej stronie dzielnicy się buduje... Więc jeśli chodzi to na moje oko OK... Gorzej oceniałabym teraz 11 w której przez pierwsze 5 lat ja stawiałam pierwsze litery.... Po prostu wielkie blokowiska z wielkiej płyty... Tylko tyle, że 11 jest w tej starej części osiedla, nie tej z olbrzymiej płyty....Jak na razie to musiałabym popytać.... ale nie wiem co dobre i która szkoła lepsza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 26.09.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 a cala reszta taka sama?? Nie do konca... • 2 jajka • 1/2 szklanki brazowego cukru • 1/2 szklanki oleju • 1 1/2 szklanki utartej marchewki • 2 lyzki soku z pomaranczy • 1/2 szklanki orzechow wloskich • 1 1/4 szklanki maki • 1 lyzeczka proszku do pieczenia • 1 lyzeczka sody • 1/2 lyzeczki soli • 1/2 lyzeczki cynamonu • 1/2 lyzeczki galki muszkatulowej • 1 maly kawalek startego imbiru Na wierzch serek (ale juz nie pamietam jaki dawalam) z orzechami wloskimi i wanilia, orzechy do dekoracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 26.09.2011 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 a wykonanie takie samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 26.09.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 a wykonanie takie samo? No raczej tak, ja mam zeby piec 25-30 minut w 180 stopniach, ale to moze byc kwestia ilosci a i tak sie sprawdza patyczkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 26.09.2011 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 nastepnym razem sprobuje twoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 26.09.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 dobrze, że zostało mi jeszcze troszkę z wczorajszej szarlotki, bo już samo czytanie przepisów to katusze dla mej łasuchowatej duszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts